Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Volvo XC90 čo si onom myslíte?

Recommended Posts

Návštěvník
Odesláno

Chcel by som to kúpiť kačke k narodkám 2,4 diesel automat rv 2004-5.Počuvam že volvo je celkom spolahlivé skusenost stým nemám spotreba tu tiež neviem ale asi okolo 10-12l .Ak máte neaké info budem vám vdačný zatial dakujem:super

Odesláno

jezdí tim kolega, má tam asi kolem 100.000 a na spolehlivost si nestěžuje, v podstatě bez problémů, co já vim, tak jenom jednou řešil nějaký klepání, ale to byla oprava zadarmo - nakonec po něm nic v servisu ani nechtěli :-) (nevim, asi něco povolenýho)

Návštěvník
Odesláno

hmm asi to bude o náhode a budem dufat že bude posluchat ako 206cc.

Odesláno

XC90 má táta, D5 (163 koní), automat. Najel jsem s tím dohromady asi 5000 km a můžu říct, že to je dobré auto. Posez je příjemně vysoko, takže máš dobrý přehled o dění před sebou i za sebou, turbodieslová D5ka s automatem je na to jako dělaná. Automat umí sekvenční řazení, což je výborná věc např. při sjíždění táhlých kopců. Výhodou je bezpečnost, tohle auto je prostě tank. Nevýhodou je z toho vyplývající vysoká hmotnost, která se samozřejmě projeví na spotřebě, ikdyž ne tak drasticky, jak bys možná čekal. Dálky (např. ČB - Karlovy Vary přes Prahu) jezdím v průměru za 7,8 litru ve dvou lidech a s naloženým kufrem, ve městě si vezme samozřejmě podstatně víc. Aerodynamika velkého a vysokého auta samozřejmě znamená vyšší spotřebu při rychlé jízdě na dálnici. Co se interiéru týče, je to zhruba stejně velké jako V70, přičemž kufr je možná o trochu delší.

A teď zcela zásadní otázka: budeš opravdu potřebovat SUV? Resp. budeš s tím jezdit někde, kde potřebuješ prostupnost lehkým terénem? Protože pokud ne, jdi do V70. Je to skoro stejný tank (co do bezpečnosti cestujících), ale nežere tolik na dálnici, s motorem D5 bude mnohem živější a nabídne úplně stejný komfort jízdy. Díky níž položenému těžišti je taky stabilnější při manévrování (např. rychlé řazení do svého pruhu po předjetí). S pohonem všech kol ho nevyvede z míry ani výlet do hor na namrzlých a zasněžených silnicích. Samozřejmě čtyřkolka trochu víc žere, ale já už bych dvoukolku nechtěl. :)

XC60 bych nebral, je to divný koncept \"malého SUV\", vevnitř je míň místa, než ve V70, má menší kufr a kvůli svažování střechy a zúžení kastle směrem nahoru máš k dispozici plný prostor kufru jen pod roletku, nad ní je místa mnohem míň, což může zkomplikovat přepravu některých větších předmětů. Měl jsem možnost v něm sedět a moc mi k srdci nepřirostlo, navíc jsem trochu nepochopil smysl existence toho auta.

XC70 je ve všech ohledech naprosto identický vůz, jako V70, akorát dostal delší pružiny, jiný nárazník a pár nehezkých černých plastů kolem. Můj názor je, že pokud pořebuješ SUV, tak XC90, pokud ti stačí kombík, tak V70. XC70 bych taky nebral.

Návštěvník
Odesláno

pekne si mi to rozstrapkal ale dakujem za vysvetlenie ta spotreba ma naozaj mile prekvapila ja jazdim na navara a priemerku mám stále okolo 13l:):)Kačke sa páči len ja si to ešte ujasnujem či ano alebo nie.

Odesláno

Myslím si, že všechny 4x4 jsou v případě problémů poukázky na hodně drahý servis a je úplně buřt, zda je to VOLVO, AUDI nebo třeba Renault. Pokud se to auto nehnojí, je svezení určitě příjemné - jakmile se ale začne něco s*át, u 4x4 to vyjde určitě mnohem dráž než u běžné verze.

Myslím si, že Fakir ví o čem mluví (VOLVO mají dlohodobě doma a i on sám si momentálně v jednom zadek vozí), takže bych na Tvém místě zkusil právě z něj vytahat co nejvíc rozumů (díle samozřejmě na VOLVO klubu) - tady opravdu moc lidí se zkušenostmi s těmito auty nebude (byť by v nich mnozí - třeba moje maličkost - moc rádi jezdili).

Odesláno
Původně zaslal: trebor

každopádně toto je otázka na volvo forum ...či volvo club ...a co jsem tak četl tak 4x4 od volva to je poukázka na drahý problém .....

Táta s tím zatím neměl problém (má ho asi čtyři roky), já taky ne (mám Volvo od října a je to dvouletý auto), funguje perfektně. Dokonce jsem byl včera svoje Volvo prohnat na zasněžený letiště a čuměl jsem s otevřenou pusou, co umí rodinnej kombík s Haldexem poslední generace, když se mu vypne stabilizace. Dveřma napřed v úhlu hodně přes 45° v 80 km/h... k řízení smyku stačí jemné zásahy na volantu, nechá se to v klidu řídit jednou rukou... doleva, pak zase doprava, pak zase doleva... to auto poslouchá na slovo. Dokud je pod plynem, nemáš šanci s tím udělat hodiny... jedině provést nějakou bestiální řidičskou chybu. Ta čtyřkolka je neskutečná. Bez plynu jsi samozřejmě v řiti a krutě nedotáčivej, ale to je logický. Stabilizace se pak sice snaží, ale bez plynu nemá s čím pracovat, takže je efekt nevalný a jedeš rovně, ať chceš, nebo ne. :)

Každopádně čtyřkolka od Volva velmi silně překvapila. Když vjedu do zatáčky na sněhu a přidám plyn, auto začne velice předvídatelně přetáčet (což dělá každá čtyřkolka kromě Oktávek, ty přetáčí nepředvídatelně :D), přičemž zakročí buď stabilizace, nebo já (pokud je vypnutá). Pošleš to stokrát do zatáčky na sněhu a to auto se stokrát zachová úplně stejně. Nádhera. Když jsem dneska viděl ty předohraby, co měly problém se rozjet na rovince a mezi kterýma jsem si vesele kličkoval, tak jsem se utvrdil v přesvědčení, že dvoukolku už ne.

Mimochodem, brácha má S60 D5 předohrab a to je extrémně nedotáčivá potvora, která nezatáčí ani na suchu, natož na sněhu. :)

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Je mi divná V 70 a čtyřkola - myslel jsem že čtyřkola = XC (samozřejmě zvýšení, rámy, plasty ...)

V 70 se taky dělaj jako čtyřkolky. :) Mám to ostatně v podpisu, AWD = All Wheel Drive. XC 70 je jen zvýšená a oplastovaná V 70, jak říkáš. S pohonem to nemá nic společného.

[upravil dne 9/1/10 Fakir]

Návštěvník
Odesláno

ok skusím to volvo forum ale už teraz som mierne uisteny v:papatom že to zoberiem,Dakujem

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

Kolega ma taky d5 ale spotrebu pri normalnim jezdeni mesto/mezimesto kolem 12 - spokojenej teda moc neni :-)

S jakým autem? Já se svojí V70 jezdím průměrně za 9 litrů, ale je v tom hodně města a sem tam 60 km do Písku a zpátky. Může za to samozřejmě taky to, že nemám ve zvyku jezdit na spotřebu, protože to bych se nikam nedostal. :)

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...