Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám zřejmě malý problém. Asi jsem se na to už ptal, ale teď to vlákno nemůžu za boha nalézt.

Mám (celkem velký) pocit, že při projíždění levotočivé zatáčky velice brzo zasahuje ESP. (rozbliká se kontrolka a cítím zásahy elktroniky). Při projíždění pravotočivé zatáčky zasáhne elektronika o mnoho později, opravdu těsně před kritickým stavem. Jezdím spíš na pohodu, předpisovku, kochám se, ale v levotočivých zatáčkách mi (zejména teď za mokra - sněhu) sepne ESP každé 3.-4. zatočení. V pravotočivé zatáčce mi za 2 roky seplo asi 2x. Kde je problém? Neznám přesně systém fungování, všechny snímače, výkonné členy, jejich řízení, tak nevím, po čem mám jít. Závěrem: na dia v peu nenalezena závada, snímač polohy volantu údajně nastaven správně, geometrie OK, podvozek bez vůlí, zběžná kontrola nic neukázala. Občas po ránu pískne PP a na displeji blikne hláška (ESP/ASR system defective) nebo tak nějak, nestihnu to ani přečíst, hned zhasne a vše funguje, jak má.

Poradí někdo?

P.S. omlouvám se za dlouhý text, ale chtěl jsem to pořádně popsat.

Odesláno

Myslíš tohle?

Mám podobný problém, L zatáčka, ale jen ostřeji projetá, sepne mi to tak jednou za 2 dny. Natočení volantu OK, geo zkusím ještě jednou přeměřit, ale měla by být OK, dia OK. Dostal jsem tip na načatý čidlo ESP, který za chvíli odejde. Jinak PP mi hlášku ESP nikdy nevypisuje, jen je to prostě citlivější v těch L zatáčkách (zvlášť, když jsou třeba klopený ven)

edit: A dělá mi to jenom na suchu/vodě. Na sněhu/ledu OK, to mi přijde, že spíná, jak má.

[upravil dne 4/1/10 shwaara]

Odesláno

No, to jsme na tom opravdu dost podobně, jen mně to dělá opravdu často. Gyroskop právě vůbec netuším, jestli mám?? Proto ten dotaz. Kolik může stát čidlo? Že bych je zkusil preventivně vyměnit...

[upravil dne 4/1/10 kupák]

Odesláno

No, to netuším, který by to mohlo být, ale zkusil bych to metodou pokus - omyl. Koupil bych jedno a měnil vždy na jednom kole, když by se to nezlepšilo, dal bych zpět původní a zkusil další kolo. Ale to je taková divoká oprava, nechal bych to jako záložní řešení. Nejdřív budu doufat, že někdo něco třeba poradí.

Odesláno
Původně zaslal: Gibon83

a nemas len zle nastavenu geometriu, zly tlmic alebo proste zjazdenu gumu na lavej strane?

Bohužel, jak jsem psal v 1. příspěvku, geo po kontrole v peu - o.k., tlumiče 20tis km - neprojevuje se nadměrné opotřebení, gumy najeto cca 2.000km - nové zimní Pirelli.

Může mi někdo vysvětlit, co to mám v košíku? :)

0000454905 BI-CAPTEUR ESP 905,31 EUR 1 077,32 EUR 1 077,32 EUR

0000454360 KROUŽEK HŘÍDELE 1,74 EUR 2,07 EUR 2,07 EUR

0000454584 SNÍMAČ SETRVAČ 527,63 EUR 627,88 EUR 627,88 EUR

0000454548 SNÍMAČ ABR 87,05 EUR 103,59 EUR 103,59 EUR

0000454549 SNÍMAČ ABR 87,05 EUR 103,59 EUR 103,59 EUR

Odesláno

454905 - gyro - snímač odstředivého (úhlového) zrychlení

454360 - kroužek hřídele volant - nějaký distanční kroužek

454584 - snímač úhlu natočení volantu

[upravil dne 7/1/10 HonzaZ]

Odesláno

No na serviceboxu, ale nevím, co je ten bi-capteur a snímač setrvač. ? Ten snímač setrvač. je na hřídeli volantu, tak jsem myslel, že je to snímač natočení volantu, ale proš se to tak divně jmenuje? A co je bi-capteur vůbec netuším

Odesláno

Oni totiž frantíci říkají setrvačníku volant. A proto je takový nesmysl v překladu. Ne že bych uměl frantícky, ale mám dvě chytré knížky od pažoutů ve frantině a tam volant = setrvačník.

Odesláno

Já zase někdy v manuálech ze SB. Často tam patlají dohromady češtinu s francouzštinou. Pak si to taky radši hodím do angličtiny a je to srozumitelné.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak se mi teď dvakrát za sebou stalo, že za jízdy naskočilo na displeji \"ASR/ESP deffective, rozsvítila se kontrolka a už to nezhaslo, až teprve po vypnutí klíčku a opětovném nastartování to zhaslo. Co mám zkusit? Kde jsou napojeny čisla na kabeláž? Že bych zkusil prostříknout konektory?

Odesláno

ABS v tej chybovej hláške nebolo? Ak nie tak to čidlami nebude. Asi snímač natočenia volantu alebo gyroskopický snímač uhlového zrýchlenia. Over si, či ti funguje ABS v čase keď máš tú chybovú hlášku.

[upravil dne 19.1.2010 AnotherOne]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...