Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No chlapi takze vcera som bol na dlhej ceste, nafta z Agipu, co bola v nadrzi dosla. Zasvietila rezerva este na rezerve som presiel cca 30 km po OMV pumpy takze moc z tej starej nafty tam nemohlo ostat. Pred tankovanim som nalial do nadrze dvojnasobok aditiva ako je odporucane v navode (v navode je aj napisane, ze prekrocenie odporucaneho davkovania nie je na zavadu). Do toho som nacapoval plnu nadrz OMV Alpin Diesel-u. Dnes rano boli -3 stupne, a cakal som na maly zazrak. Motor sice naskocil na prvy krat, ale musel som ho dost dlho podrzat. Takze neviem, ci to zle startovanie bude prave naftou. Nema niekto este nejaky napad?

[upravil dne 15/1/10 Sobek]

[upravil dne 15/1/10 Sobek]

Odesláno

Kolko je dlho? ja som zo ZA tiez, aditivum nedavam a tankoval som naposledy plnu na OMV. nastartoval som po zhaveni 8sec asi za 3sec drzani kluca.

Odesláno

Mne zhavenie zhaslo po 3 sekundach, este som pockal dalsich 10 sekund, potom som otocil klucom a musel som ho drzat cca 10 sekund, kym naskocil motor.

Odesláno

jeste zkus žhavít 2x. mě chyta taky za 2-3 vteriny naprvni otočení klíče. loni to bylo i 5x otočit kličkem a drzet ho 15 vterin i dyl. takže ted si pripadam jak v raji. lepší to asi nebude.

[upravil dne 15/1/10 lucascz]

Odesláno

Skusal som zhavit aj na 3x, ked bolo -10 a to mi chytalo na 3 otocenie kluca. Neviem fakt cim to je, lebo ked sa motor zohreje nie je so startovanim vobec ziadny problem. Problem je len vtedy ked je motor uplne studeny. Viem, ze v chlade trocha zhustne olej v motore, ale nemyslim, ze by to mohlo vytvorit taky odpor, ze ma motor problem naskocit.

Odesláno

že by blblo nějaké teplotní čidlo a řídící jednotka si myslí že je menší zima než je a dává málo nafty nebo tak něco:myslim jen hádám možná s tím nemé žádné čidlo co dělat ale možná jo:o

[upravil dne 15/1/10 zzipCZ]

Odesláno

cituji lucascz:

ale ještě k té naftě, je vidět, že někdo muze nabrat kde chce a nemá problém, nedava ani aditiva a někdo jako ja musi pečlive davat pozor na to, co tam v zimě leje.

Tak to máš naprostou pravdu.Já prdím na celá aditiva a leju tam bio i směsnou a startuje i při - 25 a žádný problém.Záleží v jakém stavu máš trysky,kolik má hlavně nahrkáno motor a hlavně v jakém je stavu a jak se o něj kdo staral.Já osobně si netroufám říct kolik mám najeto,ale dost.Ono se to dá zjistit jenom po dobu co to bylo servisováno v peugeotu a pak ůtrum.No to je největší kámen ůrazu,že dneska jsou to už ohrkané motory,čerpadla a ještě Xkrát přetočené tachometry,tlaky jsou slabší atd.takže se pak každý chytá stébla trávy tzn.aditiva,víceré prožhavování,baterky atd.Samozřejmě dobrá baterie a nafta bez vody je základ,ale když je vychlechtaný motor tak nepomůže ani svěcená.Sice znám jednoho co má na tacháku 1000 000km a furt mu to jede,jenže ne všem je to dáno.

Odesláno

Takze tento vikend som behal na nafte Alpin Diesel z OMV. Start od startu je to cim dalej tym lepsie. Predtym som ho musel pri -3 dusit aj 10 sekund a niekedy aj na dva krat. Dnes rano bolo -3 a startovanie bolo bez problemov na prvy krat. Stacilo 3-4 sekundy podrzat klucik a motor bezal. Dufam, ze sa to este zlepsi a potom to tak aj ostane. Na Agip-e som s tankovanim skoncil. Ten strach, ci rano natocim auto uz pomaly odchadza a nechcem ho znova zazit. Dakujem vsetkym za rady.

[upravil dne 18/1/10 Sobek]

Odesláno

taktiez som kupil Aditiva a tankoval som full na OMV alpin diesel a dnes som taktiez nastartoval na prvy sup;)

A sa mi zda ze je aj motor tichsi, je to mozne hned po nacapovani a prejdeni iba cca 10KM ze by som to pocul? alebo je to iba zdanie?

[upravil dne 18/1/10 syko1]

Odesláno

no tak je iste, ze dobra nafta motoru iba pomoze!!! Cize moze byt ze aj motor ti moze bezat tichsie, ale moze to byt len tvoj pocit z toho, ze si nieco dobre spravil pre motor :)

:super

Odesláno

No ja som urobil cez vikend na nafte z OMV iba 25 km a je pravda, ze motor lepsie startuje a ma tichsi chod. Takze myslim, ze to moze byt poznat aj po 10 km.

Odesláno
Původně zaslal: syko1

ved prave preto sa pytam. dnes pojdem dalej tak uvidim. ;)

iba raz som spoznal rozdiel v nafte a to vtedy ked som auto kupil a ktohvie na aký sajrajt predtym jazdilo, po odjazdení dvoch nádrží shell v-power po dialnici sa asi dobre preplachlo a vtedy bolo citit ze motor sa ukludnil a aj zrychlovanie bolo zivsie, no a odvtedy je jedno ci tankujem v-power alebo obycajnu naftu (do ktorej si sam priavam aditiva) - vykon rovnaky, spotreba rovnaka, zvuk motora rovnaky

v-power poväčšine tankujem ked predpovedaju -20°C mrazy a cez rok sem tam pre svoj lepsi pocit

Odesláno
Původně zaslal: ujomarian

syko1, Sobek :

chlapi nič v zlom ale za tych 10 km ste akurat spalili naftu ktoru ste mali v trubkach a vo filtri a nie tu novu ktoru ste natankovali ...

Ujomarian, treba precitat diskusiu aj kusok dozadu. Plnu nadrz na OMV som natankoval v piatok do takmer prazdnej nadrze a este v piatok som po tomto tankovani presiel 180 km. Cez vikend dalsich 25 km, tak snad nechces povedat, ze za viac ako 200 km som minul naftu, co este ostala v \"trubkach\".

Odesláno
Původně zaslal: Sobek

Původně zaslal: ujomarian

syko1, Sobek :

chlapi nič v zlom ale za tych 10 km ste akurat spalili naftu ktoru ste mali v trubkach a vo filtri a nie tu novu ktoru ste natankovali ...

Ujomarian, treba precitat diskusiu aj kusok dozadu. Plnu nadrz na OMV som natankoval v piatok do takmer prazdnej nadrze a este v piatok som po tomto tankovani presiel 180 km. Cez vikend dalsich 25 km, tak snad nechces povedat, ze za viac ako 200 km som minul naftu, co este ostala v \"trubkach\".

nechcem sa hadat ale 5 prispevkov vyssie si napisal dovolim si ta citovat \"... Takze myslim, ze to moze byt poznat aj po 10 km. \" :papa

takze nepletme tu jablcka s hruskami :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...