Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám možnost mít benzín za špičkovou cenu z ověřeného zdroje. Někde jsem ale četl něco o trvanlivosti benzínu. Časem prý vodnatí a ztrácí svoji (motorem požadovanou) konzistenci. Co je na tom pravdy? Přemýšlím, že bych benzín nakoupil ve velkém a uskladnil v kanystrech. :myslim

Otázku bezpečnosti prosím neřešme. Uskladnění by bylo provedeno ve sklepě, mimo dosah obydlí. ;)

Odesláno

po čase ztrácí ty vlasnosti, to je jistý, záleží taky jestli je v mraze nebo teple..já mam takle uskladněno asi 200L nafty asi rok, tak doufám že na to půjde ještě jezdit :)

Odesláno

HDIčkům uskladněná nafta absolutně nesvědčí, známý by mohl vyprávět. Kvůli špatné naftě dělal na autě opravu za 20 tisíc.

Pokud bych teda uskladnil benzín po dobu řekněme půl roku, roku...mohl bych na něj i po téhle době bez obav jezdit? :myslim

Odesláno

Jeden chlap od nás z práce si nakoupil do zásoby naftu a měl to v nějakej průhlednej nádobě. Nafta prej zčernala - asi ona biosložka :bojim Nevím teda za jak dlouho, ale bylo to asi jen pár měsíců.

Odesláno

nafta vydrzi uskladnena vic nez benzin. Cital sem, ze ked je kanister, sud, bandaska naplnena uplne po hrdlo, dobre sa zavre, uskladni, tak vydrzi beze zmen aj rok. Benal je uz haklivejsi... Ide hlavne oto, aby tam bolo co najmenej vzduchu, minimalne teplotne rozdili, aby to nebolo na slnku atd...

Odesláno

naftu skladuju rok co rok--vlastně převážně jezdím na ,,starou\'\' naftu--a nema problema...,uvidíme co bude dělat zvyšující se procento řepky...:myslim

Odesláno

Někde jsem četl :myslim , že se doporučuje:

benzín skladovat max. 3. měsíce ,

naftu skladovat max. 6. měsíců

a závisí to i na skladovacích prostorech (stejnoměrná teplota) a v čem se skladuje (ale to už nevím) .

Odesláno

no táta si vždycky kupuje kupuje naftu do šesti dvěstělitrovejch sudů a vždycky trvá tak půl roku než ji vyjezdí, praktikuje to takhle už dost let a nikdy žádnej problém neměl

Odesláno

ja mel v garaži v černém plastovém kanistru benzín do sekačky přes zimu, kanistr byl plnej až po hrdlo sekačka byla prázdná na takto uložený benzín na jaře tj. cca po 4 měsících ani nenastartovala musel jsem to vypustit a koupit čerstvý benzín na pumpě to potom chytla na 3 žduchy, je pravda že ty jednoválce jsou na to náchylnější. Taky bych takový benzín nelil do motorů které vyloženě vyžadují vysoce kvalitní benzín třeba Mitsubishi GDI.

Odesláno

za komancu se rikalo 1/2 - 1rok(max) u benzinu v klasickem 20l plech kanystru. v nejakem svete motoru na to delali jakesi testy. jenze tenkrat karburatory prebraly ledacos.

Odesláno

to je úplný prd,u nás měl Národní Výbor uskladněný benzín jako železnou zásobu více jak 10let!!! ve 200L sudě a po revoluci jej hasiči dali do T 805 a stříkačky a po vodě ani památky :papa:papa:papa

[upravil dne 3/1/10 Haryk]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...