Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pretoze mi kolisala teplota pri velkej zatazi mi vyskocila aj na 100 a zas v zime mi pri jazde dole kopcom klesla dole aj na 50.Po vymene auto pri zohriati voda vybehne na 90 potom klesne na tych 83.Pri zatazi zas vybehne niekedy aj na 95 ale po chvili klesne na tych 83 ako keby pomaly reagoval termostat.Cim to je?

Odesláno

Ventilátor chladenia ti funguje, obidve polohy?

Mne sa teplota drží stále na cca 85°C, raz sa prehrial aj na 95°C ale to som mal prekrytý chladič počas zimy práve keď sa oteplilo.

Odzdušňovanie som ti poslal do mailu.

Odesláno

Ventilator tam ma dve rychlosti?Videl som ho ze sa krutil ale to som ho ani nepocul ze ide.Ukaze ti dia ci je zly ventilator?

[upravil dne 26/6/14 10:59 od Viki39004]

[upravil dne 26/6/14 11:00 od Viki39004]

Odesláno
Ventilator tam ma dve rychlosti?Videl som ho ze sa krutil ale to som ho ani nepocul ze ide.Ukaze ti dia ci je zly ventilator?

Ventilátor má dve rýchlosti a malo by sa to dať otestovať cez diagnostiku ale zatiaľ som ventilátor neskúšal.

Odesláno

Viete mi povedat kde je cidlo teploty chladiacej kvapaliny to spina ventilator ak sa nemylim ze?Skusim vymenit to a uvidime.Vrtula sa toci len pri zapnutej klime ked ju vypnem ventilator nezopne.

• O 4 týdny později...
Odesláno

zdravím, je normální, že by se motor 2.0 HDi 100 kW (Peugeot 307 SW) nechal s cca 1200 kg těžkým karavanem uvařit? Byl jsem minulý týden na dovolené a při teplotě vzduchu téměř 30°C mi při jízdě do kopce ručička doskákala až do červeného a rozsvítila se stopka. Vyřadil jsem s tím, že zastavím a ručička se zase vrátila v několika skocích na cca 95°C. Po rovině se ručička pohybovala mezi 90 - 95°C. Loni jsem měl za veder ten samý problém a bylo mi porazeno, že to bude čidlo teploty. Tak jsem ho vyměnil a myslel si, že bude klid. Je možné, že by čidlo odešlo po jednom roce? Nebo to bude termostat? Za jízdy bez karavanu ukazuje ručička cca 74°C, navíc nevyleze. I na dia to ukazovalo 74°C. Kde by mohla být závada? S předchozími auty se mi to nikdy nestalo a to měly menší výkon a krouťák. Dík za radu.

Odesláno

včera jsem měřil teplotu motoru dotykovým teploměrem a teplota ohřátého motoru byla cca těch 74°C. Tak jsem zajel k automechanikovi, ten to projel, šáhl na hadici k chladiči a konstatoval, že je studená, že termostat minimálně pouští brzy a zřejmě se seká při vyšším zatížení. Takže ho nechám vyměnit a pak dám vědět.

Odesláno

Mne po vymene termostatu pri zohrievani motora teplota vylezie na 90 a po chvili padne na 85 .Ked nahle zrychlim a auto je vo vyzsich otackach tak zas na chvilu vybehne na 90 a potom zas klesne je to normalne?Nikdy som nepocul zapnutu saharu len pri zapnutej klime.Kedy by ju malo zopnut pri akej teplote?

Odesláno

Jako jestli je normální, že ti takhle kolísá teplota? To normální je. Termostat začíná otevírat při 83°C a plně otevřený je při 93°C. Musíš počítat s nějakou hysterezí, jako u každého regulačního systému. Sahara se jen kvůli chlazení motoru zapíná při 96 nebo 97°C a naplno by měla jet při 105°C. Ale s automatickou klimatizací jede stejně pořád.;)

Odesláno

@Viki39004: Tak teď jsi mě pobavil.:) To, že se ručička teploměru pohybuje podle skutečné teploty je přece dobře. Alespoň vidíš, jak ti otevírá a zavírá termostat. Auta, která ti posadí ručičku teploměru na 90°C a potom už se nehne ať děláš co děláš, teploměr ani nepotřebují a klidně by mohl být nahrazen kontrolkou, která by se rozsvítila pouze v případě přehřívání, jako to mám na Yamaze. Ale věř mi, že skutečná teplota opravdu kolísá, i když se rafička neodlepí z 90°C.

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj, hledal jsem ted tady ohledne termostatu a nasel :(, poradi prosim nekdo, kde hledat a jak pracna je vymena termostatu na 2,0 HDI, moc diky? Pripadne jestli nekdo menil na kolik to vyjde, moc dekuji...

Upraveno uživatelem treassure

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...