Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Protože jsem se rozhodl nahradit staršího Peugeota 205 novějším 306 rád bych si nechal poradit po jaké motorizaci se poohlížet. Rád bych něco silnějšího než 1,4 55 kw a zůstal bych u benzínu :myslim . Co třeba taková 1,6 72 kw !? Nebo s čím jste spokojeni vy !?

Odesláno

306 --- 1.8-16v = 81kw

Mám najeto 180 000 km a motor šlape jak hodinky a nežere ani kapku oleje:super.Mohu Ti ho velmi doporučit,jsem velmi spokojen.:papa

Odesláno
Původně zaslal: bombarderik

Ties by som sie do 1.8. ja mam sice staru 8v ale som spokojny. Da sa s tym ist pohodove ale ked potrebujes predbehnut tak len dupnes ani preradovat nemusis..

Přesně,poměr výkon motoru a váha vozu je super.:super

Odesláno

Mno jestli ses mladej kup si 1,8 a vis sou to optimalni motory ja sam sem s nim spokojenej (185km/h bez strechy :D)

Ale jestli si chces jezdit na pohodicku bez dalnic atd..tak bych sel asi do 1.6ky.. ta je na mesto malinko lepsi nez 1.8..

Jinak momentalne mam 1.8 8v a krom oleje filtru rozvodu a atd... zadna zavada.. po 145tkm ...ale taky sem to mel do 120tkm servisovany ..moje skusenost 1.8 optimal vykon.. 2.0+ je pro razantnejsi jezdeni

tot muj nazor

Odesláno

já myslim že je to podle toho na co trefíš, já koupil autí celkem zanedbaný dost na podvozek, takže mam skoro komplet novej podvozek, ale zase musim zatukat že s motorem zatim problemy nemam mam 1.6 a sem dost spokojenej v poměru obsah/výkon si myslim že je to dost živý auto na to že to obyč 1.6, ale pokud chceš opravdu zázrak tak si kup GTI-6, to je fakt hrozná raketa, ale jinak sem neslišel moc stížností na peugeotacký motory(kromě HDI tam odcházej naftový čerpadla) takže si myslim že už se pak můžeš rozhodovat jen podle výkonu nebo spotřeby, ahlavně si zjistit co majtel opravoval atd....at nenaraziš jako já:grr:bojim:bacha

Odesláno

Mám 1,6 72kW, ale nejsem motorový \"uchyl\" takže mi to bohatě stačí. Dálnice můj max.180 a šlo by i víc, ale strach nedovolil:). Krom výměny alternátoru a pravielné udržby nic víc, nalítáno 190tkm.

Pokud chceš auto na každodenní ježdění vem 1,6, pokud příležitostně tak S16:super.

Odesláno

mam 1.8 16v a spokojenost je to takový \"dálniční\" motor síly dost a spotřeba rozumná bohužel ve městě je to se spotřebou horší ale živé to je jak svi..a. Obecně motory XU od PCA jsou držáky v které koli kubatůře jen 1.4 žere olej na tu bacha. dobré je se asi rozhodnout podle toho kde to autí bude jezdit nejvíc a co po něm chceš:D

Odesláno

Mám sedana 1,6 - 65kW. Olej nežere, žádné problémy s motorem nejsou, kromě spotřebních věcí a klasické údržby žádný zásah. Nebudu ale psát jak ostatní že to jede nějak moc. Motor mi přijde poměrně málo svižný, nemá moc chuť jít do otáček, ale to sem nakonec četl ve více recenzích na tento typ motoru, takže nečekej nic na závodění, myslím že felda s 1,6 55kW ti může ujet (samozřejmě berme v potaz váhu auta, sedan je možná o něco těžší). Jinak si opravdu na nic nestěžuju, nejezdím nijak divoce, po dálnici na dovolenou 4lidi + plný kufr batožiny 160km/h. Teď mám stejný motor i v cabriu a stejná zkušenost - výkon dostatečný, nikoliv přebytek.

Odesláno

mno u cabria 1.6 dostatecny :P haha v cabru je dostatecnej 2.0 kdyby to delaly s 3.0vV6 tak by to bylo dostatecny na 1200kg..

Jinak Peugeot motory trpi na spatny olej .. odchazi gufera na ventilech ,vydel sem uz dost motoru co mely spodek motoru na .... u starich 1.8cek odchazi El.magnet ventil na obtok skrtici klapky ..jinak max nejaky praskly trubicky atd.. normalka to co se dela i u jinych starsich automobilu.. dily na urcity motory sou za babku.. ale jak sem uz rikal kdyz ho budes krmit dobrym olejem tak ti bude dlouho spokojene vrnet..:roker

Odesláno
Původně zaslal: tomikku

mam 1.8 16v a spokojenost je to takový \"dálniční\" motor síly dost a spotřeba rozumná bohužel ve městě je to se spotřebou horší ale živé to je jak svi..a. Obecně motory XU od PCA jsou držáky v které koli kubatůře jen 1.4 žere olej na tu bacha. dobré je se asi rozhodnout podle toho kde to autí bude jezdit nejvíc a co po něm chceš:D

mám 1,4 už 4 roky,ale olej nežere:bacha:D

Odesláno

tommas11: Kolegovi z práce začal 306 sedan 1,6 žrát olej, dal to synovi na účňák, ať to opraví a prej byly gufera na ventilech uplně rozpadlé. Přitom ale říkal, že ten olej to předtím vubec nežralo, prostě uplně zrazu začal mizet olej a auto za studena víc kouřilo. Jo cabrio se svýma 1220 kg není s motorem 1,6 žádný dravec, ale ten sedan taky váží dost a při plném osazení to prostě není auto na svižné předjíždění. U cabria to moc neřeším, tam by mi stačil motor 1,0 HTP, neboť to bude auto na letní projížďky bez střechy, žádné divočení, nakonec nerad bych to někde převrátil a taky při vyšších rychlostech ten průvan není nic moc. Jina pomalu hledám nějakou náhradu za sedana, nejlíp 406 combi 1,8 s LPG.

Odesláno

mam 1,6 65kW a som s ním spokojný.dochádzam do blavy do práce o dialnici a poviem ti že ked vieš jazdit tak to auto celkom dobre šlape. na 1,6 motor to ide celkom svižne a spotreba je optimálna.

1,4 je skor do mesta

1,6 je kompromis medzi mestom a dialnicou

1,8 je zas na tie dialnice

závisí čo od toho motoru očakávaš a kde budes jazdiť.

A k tomu oleju ja som zatial nemal problém s únikom oleja zatial len pravidelný servis a čo som menil bolo ložisko na pravom zadnom kole a motorček stieračov, a to mám toto auto cca 1 a pol roka.

[upravil dne 1/1/10 gedu]

Odesláno

Nejlepší benzínový je 1.6-8V,naftový 1.9SLD,ostatní špatné nejsou,ale zohledni,že to jsou starší vozy a stím z hlediska technologie a konstrukce i technické nároky...,což tyto jmenované jsou nejlepší....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...