Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

trhanie motora - posúdenie grafov

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím! Mám taký problém že mi auto niekedy trhá pri jemnej akceleracií tzn. pri ľahkom pridaní plynu auto niekedy na nejakú jednu sekundu šklbne. Pri plnom plyne a volnobehu je všetko OK.

Dnes som s tým bol na paralelnej diagnostike (v pamäti PC nič nebolo) -viď grafy. Okamih trhnutia je v červenom rámčeku. Ten pán čo mi robil diagnostiku vravel na základe grafov že tam pravdepodobne niečo nie je v poriadku s váhou vzduchu alebo turbom. Tak teda vybral váhu vzduchu a celé to potrubie (viď foto) vrátane váhy vzduchu a teda aj turba bolo zasraté od oleja.

Chcel by som vedieť Váš názor, môže toto spôsobovať to trhanie? Alebo to že sa tam dostáva olej je normálne? Ak to tak nemá byť, otázka je odkiaľ a prečo sa mi tam dostáva olej? Vopred vďaka.

post-0-14109611797341_thumb.jpg

Odesláno

To vyzerá na odvetranie skrine, malo by to tak byť, nie však veľa. Mne to tiež odtiaľ mokvá.

Trhanie robí viacerým, mne sa to stalo asi raz pri akcelerácii. Niektorí to pripisujú prebiehajúcej regenerácii fapu.

[upravil dne 28.12.2009 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

To vyzerá na odvetranie skrine, malo by to tak byť, nie však veľa. Mne to tiež odtiaľ mokvá.

Trhanie robí viacerým, mne sa to stalo asi raz pri akcelerácii. Niektorí to pripisujú prebiehajúcej regenerácii fapu.

[upravil dne 28.12.2009 AnotherOne]

Mne to trha dosť nepravidelne, ale cca to robi pri každej tretej, štvrtej akceleracií. Niekedy to trhne nepatrne a niekedy to spraví aj tak že to so mnou doslova mikne. Dá sa povedat, že mi to spraví pri každej pár kilometrovej jazde. Neviem či sa FAP tak často a citelne môže regenerovať.

AnotherOne a ty to máš zasraté len zvonka alebo aj z vnútra na váhe vzduchu?

[upravil dne 28/12/09 dexx]

Odesláno

Pokiaľ to máš takto rozhodené skús vôľu na turbe . Pripadne či sa ľahko pootača. Keď som kupil prvu 407 1.6 hdi tiež som mal ten pocit že vynecháva a navyše dymilo. Vymieňal so turbo - dymenie o niečo kleslo (boli vadne vstreky), to vynechavanie som si všimol z času na čas ale vo vyšších otačkach a len v pravej prudkej zakrute. Keď som vymenil turbo , stare sa horšie pootačalo a pridrhalo ako keby tam boli guličkove ložiska a v nich špina.

Odesláno

Vůle na turbu nebude to by neměl tak malý rozdíl mezi požadovaným a měřeným tlakem turba.......to by musel být rozdíl tak 200 a víc mbar....... 12mbar je nic....

[upravil dne 28-12-09 Přema]

Odesláno
Původně zaslal: janou

Pokiaľ to máš takto rozhodené skús vôľu na turbe . Pripadne či sa ľahko pootača. Keď som kupil prvu 407 1.6 hdi tiež som mal ten pocit že vynecháva a navyše dymilo. Vymieňal so turbo - dymenie o niečo kleslo (boli vadne vstreky), to vynechavanie som si všimol z času na čas ale vo vyšších otačkach a len v pravej prudkej zakrute. Keď som vymenil turbo , stare sa horšie pootačalo a pridrhalo ako keby tam boli guličkove ložiska a v nich špina.

Je dosť možné že mám ten istý problém čo ty, lebo mne to tiež najčastejšie sekne keď prejdem nejakú prudkú zákrutu a potom akcelerujem tak trhne. Len tie vyššie otáčky nesedia :myslim Ak ťa dobre chápem tak ty si menil celé turbo? Neskúšal si ho vyčistiť? A keď si ho vymenil, to vynechávanie prestalo alebo len to dymenie?

To Přema: to nie je 12mbar, taká hodnota tam bola v okamžiku stopnutia zaznamenávania. Keď si pozrieš to miesto keď mi auto trhlo (červený rámik) tak tam je rozdiel tých 200 a viac.

Odesláno

Pokud máš standartně menší měřený tlak turba než poždovaný tak hledej problém v něm(1. ventil který ovládá natočení lopatek, 2. problém v rozvodu podtlakových hadiček z zmiňovanému ventiluv bodu 1, 3. samotné turbo má už takovou vůli že nedosáhne včas dotlačit na požadovaný tlak.)

Na graf sem nečuměl jen na ty hodnoty online......

[upravil dne 28-12-09 Přema]

Odesláno

Ako vyzerá ten ventil na ovládanie natočenia lopatiek? Kde sa nachádza?

A čo hovoríš na ten olej, je normálne že sa dostáva do turba a na váhu vzduchu? Nemôže robiť problém keď sa zaserie snímač váhy vzduchu? A turbo je tuším mazané zvlášť privodom oleja.

Vďaka Přema.

Odesláno

Ventil je hodně blbě ale najdeš ho .....když u turba najdeš tyčinku co ovládá lopatky a tyčinka jde do ovladače a od ovladače jde hadička do ventilu co ovládá ten ovladač a ovladač ovládá tu tyčinku....prohledni celou podlakovou soustavu hadiček, pokud tam je někde ztráta podtlaku tak ten ventil ty lopatky neotevře tak jak má.......

Odesláno

Ja som kupil repas za 500E ,stare mam doma .Pôvodne som ho bral kôli vyššej dymivosti a auto bolo lenivšie ako 406sw čo som mal . Bolo mi povedané že pri 130 000km to môže robiť turbo. V Reugeot servise mali ten itý nazor ,tak som ho zohnal a vymenil.To turbo bolo dosť zasrané , preto predpokladám že pridrhalo.

• O 6 let později...
Odesláno

Viem ze toto je uz fakt moc stara tema no kedze sa ma tyka citam vsetko auto mi robi presne to co opisoval dexx a kedze vidim ze tema neni vyriesena tak som sa rozhodol zapojit na mojej 1.6 to tez robi a turbo to neni lebo som dal repas a nic bol som si takmer isty ze to je turbo vaha neviem ci to je skusal som ju pozret no nejaké extra zaspinene alebo poskodene som nevidel ale ked je zla vaha tak co som cital vacsinou nechce tahat tak si nemyslim ze by to mohla byt ona ja mam podozrenie ze mozno niektori vstrekovac neni naporadku chystam sa ich dat pretestovat a potom si myslim ze by mohol byt nejaky svihnuty SW v ECU neviem ak to tu este niekto precita naj dexx a odstranil tu zavadu budem velmi vdacny za radu ako vravim presne trafil to co robi aj moje a dost to brnka na nervy hlavne v meste

Odesláno

Mne trhnuti pri malem plynu a pri pomalem zrychlovani delal netesny EGR ventil. On i kdyz byl zavreny tak propoustel spaliny do sani.

Nekdy to bylo dokonce tak neprijemne, ze jsem se napriklad plazil v obci cca do 60km/h a za obci jsem chtel poklidne zrychlit a auto na okamzik jakoby chtelo zrychlit, pak sebou cele auto cuklo zpatky - jak motor prudce ubral a pak zase zabral a vystrelil kupredu. A ten trhanec byl teda velky a dycky mne to dokazalo rozcilit.

Odesláno

Mas pravdu nedalo mi to tak som isiel po stopach toho co zalozil tuto temu nasiel som ze bola zavada v egr cez vikend som to zaslepil a auto slape jak hodiny len to ma sralo ze diagnostika mi krasne ukazala ze sa otvara a zatvara tak som myslel ze je poho po precisteni a nebol uvidim co povedia na EK za 2 mesace ked prejde ani s nim nebudem spekulovat a este aj spotreba mi isla dole aj ked nechápem preco ale som rad :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...