Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nastaviť krok na motorčeku sa nedá ale tvoj problém bude skôr v zatuhnutom zámku alebo vadnom motorčeku. Skús naprv či sa dá manuálne viac vysunúť. Ak áno tak vyčistiť a premazať zámok, malo by to pomôcť. Ak nie tak jedine výmena motorčeka.

Odesláno

zatuhnutý zámok možno trocha bude, lebo z vonku sa dvere otvoria pri odomknutom aute bez problémov, ale zvnútra pri odomknutom aute treba dvere pritiahnuť trochu dovnútra a potom sa dvere otvoria.Je to ďalší problém na aute, ale asi to nemá nič spoločné s centralom, lebo tak isto ťažko sa otvárajú aj druhé zadné dvere, ale tam centrál funguje bez problémov.

Pri demontáži motorčeka musím ešte demontovať vonkajšiu klučku dverí, alebo to pôjde aj z vnútra bezproblemov?

Ešte sa pozriem na tie tiahla, ale neviem ako máju vyzerať v normálnom stave.:D

Zajtra vložím video.

Odesláno

Ak si dobre pamätám tak kľučka nemusí ísť dolu a motorček je na zámku spolu s ktorým sa vyťahuje. Počítam že tiahlom to nebude lebo je krátke, neprístupné a nemá ho čo zohnúť.

• O 3 týdny později...
Odesláno

no myslim ze musis odsroubovat i ten reprak, pak teprve pujde sundat tapec, srouby repraku jsou skrz do plechu dveri a tim drzi i cely tapec

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

no myslim ze musis odsroubovat i ten reprak, pak teprve pujde sundat tapec, srouby repraku jsou skrz do plechu dveri a tim drzi i cely tapec

aha no vdaka za odpoved hned na to idem.:super

Ani som netušil kolko problémov môže mať 405 s dverami funkčné su iba šoferove.

A ešte k tomu centrálu, ked nasadím tie plastove páčky na manualne zamykanie tak centrál nezamkne dvere a ked ich odstránim tak to zamkne.Ta plastova páčka nikde nedrhne.:myslim

Odesláno

problem vyriešený, nakoniec to všetko držala taka penová izolácia a dosť ťažko sa to odtrhavalo ale podarilo sa.Ta skrutka na obrazku drží lištu skla.

Už ostavaju len zadné dvere.

Odesláno

martin6718: napiš potom jak jsi s tou opravou dopadl....mám totiž uplně ten samý problém....jedině dveře řidiče fungují na 100%...jinak zadní neotevřu zevnitř....u spolujezdce urvaná z venku klika (ale ta půjde na jaře opravit)....a s tím centrálem mám to samé...

Odesláno

kingspade:

ok najbližšie ked bude teplo tak rozoberiem opäť zadné dvere a dám vedieť čo s tým je.Teraz po výmene prednej klučky je to jedna báseň.Obe predné dvere su 100%.

Ako myslíš že zadné dvere neotvoríš zvnútra?Pri zamknutom alebo odomknutom aute?

Ked som mal manualne odomknuté zadné dvere tak sa nedali ani jedny dvere z vnútra otvoriť a z vonku to išlo bezproblémov.Po rozobraní som zistil že vo vnutornej klučke v tom uložení do O(vajcovity tvar) je velká vôľa a tyčka neprenesie celý pohyb na zámok.Vôľu som vymedzil a teraz sa z vnútra otváraju krasne obe dvere.

Najskôr pondelok rozoberiem zadné dvere.Už ma nebaví stale s kombinačkami odomykať ten bowden:)

Odesláno
Původně zaslal: martin6718

...Ked som mal manualne odomknuté zadné dvere tak sa nedali ani jedny dvere z vnútra otvoriť a z vonku to išlo bezproblémov....

To vyzerá na prehodenú detskú poistku. Malá páčka na ráme dverí pri zámku.

Odesláno

Tak koukám že centrál na 405 je trnem oku víc lidí ne jen v mém. Každopádně mám trochu jinou verzi. Zadní dveře si při odemikání a zamikaní dělají co chtějí, u řidiče se dá na sto procent pouze odemknout, při zamikání jsem používal výhradně dveře spolujezdce, dokud to šlo. Pakse posrali i ty a byl jsem nucen odpojit všechny motorky a spoléhat na \"čudlíky\". Co víc tak mi nepasuje ani jeden klíč do zámku kufru, takže musím obsluhovat zamikání zevnitř kufru, ještě že ho moc nepoužívám. Ještě že je to kombik

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Původně zaslal: martin6718

...Ked som mal manualne odomknuté zadné dvere tak sa nedali ani jedny dvere z vnútra otvoriť a z vonku to išlo bezproblémov....

To vyzerá na prehodenú detskú poistku. Malá páčka na ráme dverí pri zámku.

detsku poistku som kontroloval ako prvu.(Skusenosť zo skody 105 tam sa zlomilo tiahlo od vonkajšej klučky a omylom som tam dal detsku poistku a dvere sa nedali otvoriť takže na detsku poistku som pozeral ako prve)Ako hovorím vymedzil som vôlu a otvaraju sa krasne.:super

Odesláno
Původně zaslal: Brubaker

Tak koukám že centrál na 405 je trnem oku víc lidí ne jen v mém. Každopádně mám trochu jinou verzi. Zadní dveře si při odemikání a zamikaní dělají co chtějí, u řidiče se dá na sto procent pouze odemknout, při zamikání jsem používal výhradně dveře spolujezdce, dokud to šlo. Pakse posrali i ty a byl jsem nucen odpojit všechny motorky a spoléhat na \"čudlíky\". Co víc tak mi nepasuje ani jeden klíč do zámku kufru, takže musím obsluhovat zamikání zevnitř kufru, ještě že ho moc nepoužívám. Ještě že je to kombik

teraz v tých mrazoch a aj včera tiež blbol centrál, odomkol som, sadol dnu a sam sa zamkol(všetky dvere,kufor aj nadrž) a ked som ho odomkol pačkou tak hned samo zamklo, ale tiež to nerobí vždy.:fnuk

Nemôže byť navine ta jednotka centralu?Myslím že je to pri ventilátore topenia nalavo taka čierna skrinka.

Tiež mám zámok na kufre rozbitý, ked odíde central tak ho neotvorím.Niekto donho niečo vopchal a nezasuniem tam vôbec kluč.Ale inak sa otvára super.

A ešte k tým čudlíkom mám pocit že mám zničene to vnutorne zaskakovanie do toho lanka a aj ked som nasadil čudlik tak cenrál nezamkol druhe zadne dvere čo fungovali.Čudlík som odstranil a opäť krasne zamykajú.To je prvy problém a druhý je na lavých zadných dverách ten motorček.On má čiastočný výsun, len akoby ho brzdilo to lanko na vnutorné zamykanie už fakt neviem.Pondelok budem mudrejši, celkom to vyberiem von a pofotím.

Odesláno

Otazočka:

na akom principe funguje klúč?Prikladal sa k takemu čiernemu senzoru na streche alebo ako to funguje?

Ten motorček pôjde vyskušať na baterii ked pripojim kontakty + a -?Pracuje na princípe elektromagnetu nie?Ktorý kábel je + alebo pracuje na inom systéme?

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1F3odr

http://www.postimage.org/image.php?v=gx1j0gi

Ešte ma napadlo že zadná klučka je z vnutra zakrytá plastom (na obr je demontovaný) a má byť tak isto zakryta aj klučka v predných dverách?( tam mi ten kryci plast chýba):)

[upravil dne 15/1/10 martin6718]

Odesláno

- kľúč funguje na princípe infra lúčov. Kľúč po stlačení vysiela a tá čierna krabička pri svetle je príjmač. Na kľúčiku ti chýba v strede gumička ktorá spája kontakty.

- motorček je normálny motorček a dá sa vyskúšať pripojením na batériu. Na motorček sú tie dva konktory a je jedno ako ich zapojíš lebo motorček je obojsmerný. Pozor na tie tri konektory vedľa to je prepínač a mohol by si vyskratovať baterku

- oba zámky majú platové kryty ale nie je to nutné pre správnu funkčnosť.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...