Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím a prosím o pomoc. Vyměnoval jsem žhavící svíčky a bohužel jednu jsem asi strhnul :roll nejde potvůrka ven:fnuk. Může mi někdo poradit jak jí vyndat a jak tam dostat novou?.Závit bude asi strhnutej. Děkuji za radu a přeji klidné svátky;)

Odesláno

Já jsem tento problém řešil jenom se zapalovacíma svíčkama, a nakonec mi nezbylo nic jiného nežli vyndat halvu ven dát ji soustružníkovi který mi převloškoval závit, ale třeba ti tu někdo poradí nějaké lehčí a levnější řešení.

Odesláno

Nesla stara von, ci na novej si strhol zavit?

Inak na zhavicoch nie je taky tvrdy material, skor si myslim ze si strhol hrany kde davas kluc. Skus sa na to pozriet ci sa toci ked ho povolujes.

Odesláno

existuje takový přípravek na opravu strženého závitu,měl jsem to půjčený od kamaráda,je to vlastně závitník,se stejným stoupáním jako má svíčka,tím závitníkem ten závit zvětšíš a přípravkem tam našroubuješ do toho vyřezaného závitu takovou ocelovou pružinku, a drží to lépe než nový,je třeba jen dát pozor a dobře to utěsnit,aby ti špony ze závitu nepadaly do válce,je to bez demontáže hlavy

Odesláno
Původně zaslal: west

Děkuji za rady právě že mi nejde vymontovat :grr.

svíčka??nejlepší je uvolňovač šroubů,pořádně nastříkat,nechat přes noc a pak pořádný klíč a velká račna,když není po ruce uvolňovač tak použít brzdovou kapalinu,chce to ale pořádnej klíč,když máš ten trubkovej nástrčák,nebo ten z Tesca co na něm nic nezapáčíš,tak to máš marný

Guest servisman
Odesláno

Jan 406 1,8i bohužel tu se jedná o žhavící svíčky a ty mají jiný klíč než na svíčky drobet menší :)

Odesláno

Než nějaké páčidla, tak pro mně by bylo lepší sundat hlavu i za cenu nového těsnění a práce než páčidlem strhnout závit a vložkovat otvor pro svíčku.

Hlavu dolů, svíčku odvrtat a proříznout závit

Svíčka byla určitě montovaná studená do teplého motoru.

Při vložkování závitu ta hlava by stejně musela dolů.

[upravil dne 28/12/09 kobr]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...