Medvěd Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Původně zaslal: Lubk0 Původně zaslal: Pinďa Manželka byla na této operaci očí asi před 7 roky. Měla 6,5 a 7,5 dioprie do dálky. Jeden den dělali jedno oko a druhý den druhé oko. Cca dva dny viděla rozmazaně, po tom začala vidět dobře na dálku a cca po měsíci i na blízku (na blízku zezačátku viděla jemně rozmazaně, ale pak se to zlepšovalo). Nyní po 7 letech (zatím bez brýlí) bude muset na kontrolu, začíná hůře vidět (asi si bude muset pro brýle) Tak moze sa stat Ale tak urco nedostane 6,5 a 7,5 Časem může dojít třeba až k 10 D - to je přesně důvod, proč se operace obávám. Mimoto nějak nevidím rozdíl mezi brýlemi 1,5 D a třeba mých 8 D - pořád jsou to brýle a veškeré nevýhody mají stejné [upravil dne 28/12/2009 Medvěd] Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 potapecske dioptricke bryle - to je presne o tom, dvoje bryle na normalni noseni, slunecni dio bryle, dio potapecske bryle, dio squash bryle, dio pracovni bryle (flexa a spol), dio lyzarske bryle, a jsem na 30 tis jen to hvizdne, do toho cocky pro lepsi pocit nekdy...... taky se te operace bojim, ale mysilm si, ze mi to za to stoji, i kdyby to bylo na 10 let a pak zase nosit bryle, to mi bude skoro 40 a uz urcite nebudu hrat baseball a fotbal jen tak pro zabavu, potapet se budu automaticky a i tak budu mit vic nez dost starosti s tim jak uzivit rodinu, nez jak dat nejlepe gol Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Lubk0 Původně zaslal: Pinďa Manželka byla na této operaci očí asi před 7 roky. Měla 6,5 a 7,5 dioprie do dálky. Jeden den dělali jedno oko a druhý den druhé oko. Cca dva dny viděla rozmazaně, po tom začala vidět dobře na dálku a cca po měsíci i na blízku (na blízku zezačátku viděla jemně rozmazaně, ale pak se to zlepšovalo). Nyní po 7 letech (zatím bez brýlí) bude muset na kontrolu, začíná hůře vidět (asi si bude muset pro brýle) Tak moze sa stat Ale tak urco nedostane 6,5 a 7,5 Časem může dojít třeba až k 10 D - to je přesně důvod, proč se operace obávám. Mimoto nějak nevidím rozdíl mezi brýlemi 1,5 D a třeba mých 8 D - pořád jsou to brýle a veškeré nevýhody mají stejné [upravil dne 28/12/2009 Medvěd] Jo, ale casem taky s tvojich 8 ci jak to mas muze byt treba 13, jak u nasi podnajemnciky, ktora tez mavala 8, az skoncila na 13 kach, a musela na operaci, pretoze to bolo uz nesnesitelne ... Zalezi, ako sa clovek k tomu stava ... Ked sa mi po 10 rokoch zhorsi zrak, a to tak len ze o 1,5 tak pojedu na lesorovou korekci Stoji mene, a znova to mas na 0 ku diotriu ... A rozdiel medzi 1,5 a 8 je znacny ... Ak mas len 1,5 D, tak nemas problem zit i bez okuliarov , a aj ked dialka neni taka ostra, tak sa da v pohode s tym fungovat. co sa o 8 ckach povedat neda Citovat
oddie Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Jako dio pracovní na flexu apod. používám stará vyřazená polena z dob krále klacka, tam je to jedno a nestojí to skoro nic. Dtto náhradní, co jsou v autě, holt nebudu fotogenickej Citovat
Medvěd Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Původně zaslal: Scratch .... dvoje bryle na normalni noseni, .... a tím končím, více brýlí nepotřebuju. Sluneční netřeba - mám samozabarvováky, potápěčské netřeba - nepotápím se (a kdyžtak bych to určitě zvládl s civilními brýlemi) pracovní brýle - zatím netřeba, kdybych je nutně potřeboval, řešil bych to stejně jako Oddie Kdybych sportoval, tak bych měl třeba jedny starší brýle navíc - mít ale jiné brýle speciálně na každý prd mi nepřijde důležité (dokonce i chápu, že Ti to musí lézt dost zásadně do peněz). [upravil dne 28/12/2009 Medvěd] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Scratch .... dvoje bryle na normalni noseni, .... a tím končím, více brýlí nepotřebuju. Sluneční netřeba - mám samozabarvováky, potápěčské netřeba - nepotápím se (a kdyžtak bych to určitě zvládl s civilními brýlemi) pracovní brýle - zatím netřeba, kdybych je nutně potřeboval, řešil bych to stejně jako Oddie Kdybych sportoval, tak bych měl třeba jedny starší brýle navíc - mít ale jiné brýle speciálně na každý prd mi nepřijde důležité (dokonce i chápu, že Ti to musí lézt dost zásadně do peněz). [upravil dne 28/12/2009 Medvěd] Jak by si sa chcel potapat ? To by si si jako narval okuliare do potapacskych brejli ? Ci jak to mam chapat ? Pretoze tam by se ty urco nezmestily, ne pokud mas nejaky kvalitnejsi brejle, ne koupene nekde na trhu [upravil dne 28/12/09 Lubk0] Citovat
oddie Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Ony jsou sporty, kde to je potřeba. Pokud má někdo silnější dioptrie, tak pokud chodí plavat, bez plaveckých se neobejde (nicméně, ony ty dioptrické zas o tolik dražší než obyčejné nejsou, spíš je opruz, že se musí objednat). Potápění dtto, tam už je to horší. Stejně tak jako na squash (jak to někdo můžete hrát ) nebo na MTB opravdu není vhodné brát si \"nějaké starší\". Citovat
elton Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Jinak existují potápěcké i plavecké brýle s dioptrickou vsadkou. Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 jo tojo. aqle porad do cpu prachy a porad dokola, takhle bych si od toho mozna mohl pomoci.. Citovat
Harlley Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Pokud jsi hodně aktivní ve sportu jsou brýle opruz pokaždé ať máš jakékoli,tak že si zajdi na nějakou kliniku tam ti řeknou zda jsi vhodný na zákror a jdi do toho ,toď můj názor toho co tim prošel.byl jsem tam a šel bych znovu a po operaci jsem byl fit cca do týdne,i když jsem viděl už druhý den,ale jako po každým zákroku to nějakou dobu trvá než se vše zhojí.brýle mam do auta.Rozdíl mezi 1,5 a 8 je jako mít nohu celo nohu nebo jen ke kolenu. Citovat
Y2K Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Presne tak...okuliare aj ked nie su problem ale najma pri sporte zavadzaju. Ja som zacal pouzivat (pri Capoeire) sosovky a bolo to este horsie. Takze operacia bola jasna volba. Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 proto do toho chci jit :-) vidim to nakonec na vojenskou nemocnici. dneska jsem byl u lekarky a vice mene mi to doporucila, chtel jsem znat i nazor opacneho odbornika - oproti tomu, kdo mi prodava :-) Citovat
Benžík Odesláno 29. prosinec 2009 Odesláno 29. prosinec 2009 Tak jsem se ptal ségry a říkala, že během dvou dní po operaci jí oči přestali pálit. Teď, po několika letech má na jedno oko 1/4d a na druhé 1/2d. Je s tím hodně spokojená. Citovat
Ducatista Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 (upraveno) Oživím staré téma. Dnes jsem byl na vyšetření ve Zlíně a objednanej jsem na 9.února. Nemám sice moc dioptrií (na dálku) 1,75; 2,00 ale brýle nosím stejně pořád, v řidičáku to mám taky zapsaný. Po nějakých 25 letech jsem si řekl že už dost, impulzem pro mě bylo když mi před měsícem opět praskla obroučka na brýlích, jak ty brýle strkám do přilby na moto, tak to hodně trpí. Ale k věci, ve Zlíně nabízí 3 druhy operace, na tu první nejlevnější dávají záruku 2 roky, na ty další 2 dražší je záruka doživotní. Ne že bych chtěl ušetřit za každou cenu, přece jen jde o oči, ale zajímají mě Vaše zkušenosti, jestli se to někomu opět zhoršilo a opravdu musel využít dodatečné korekce, kdy by doživotní záruka byla výhodou. Navíc mě docela nemile zaskočilo, když mi doktorka sdělila, že na dálku budu vidět možná až do stáří perfektně (při tak málo dioptriích je velká pravděpodobnost že to srovnají na nulu), ale že po cca 40tém roku věku se mi začne zhoršovat vidění na blízko a po cca 45 roku věku budu mít třeba 1-1,5 dioptrie na čtení, že to je něco za něco - když se spraví dálka, časem se zhorší blízkost na čtení. Jak jste na tom vy po pár letech??? Díky Upraveno 29. prosinec 2014 uživatelem Ducatista Citovat
oddie Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 Tak to tě možná zaskočím ještě víc, když ti řeknu, že ani na tu dálku nebudeš vidět perfektně, ale i to se ti začne zhoršovat Ale to i bez té operace... Akorát na tu dálku dost možná ty brejle fakt potřebovat nebudeš. Na blízko časem jo, protože s věkem klesá schopnost akomodace oka, jestli to bude ve 40 nebo v 50 je individuální. Citovat
Ducatista Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 oddie: asi jsi mě špatně pochopil, jasně že oko časem slábne a zhorší se, doktorka ale říkala, že díky té operaci a opravě vady na dálku, se v přímé souvislosti s operací za cca 10 let (cca v 45ti) zhorší vidění na blízko. Proto mě zajímají zkušenosti lidí, kteří už zákrok absolvovali... Citovat
oddie Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 Tos jí podle mě jen špatně rozuměl. Opravdu říkala V PŘÍMÉ SOUVISLOSTI? Citovat
Ducatista Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 Ano, opíšu z protokolu z vyšetření poslední odstavec: "Pac. poučen o nástupu presbyopie po 40. roku věku a potřebě brýlí na čtení do budoucna po zákroku. Vzhledem k asymetrii terčů zrak. nervů dop. pravidelné sledování, ev. doplnění perimetrického vyšetření. Pac. poučen." Citovat
oddie Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 No, ale ta časem nastoupí stejně a brejle na čtení budeš taky potřebovat stejně, podle mě se tím jen kryje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.