Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim chcel by som sa spýtať že kde mám tieto dva snimače na mojom motore:D je to 206 1,4i 55kW r.v.1998...........a dalej chcem vedieť len tak pre info že na ktory snimač musim dať odpor aby mi to vstrekovalo viacej paliva a na ktory zas aby mi to vstrekovalo menej paliva:D a čo sa s tým odporom vlastne zmeni?? ....napr viem že ked lambde pridam napätie tak to je bohata zmes tak ubere palivo a ked jej zas napätie uberem tak je to chudobna zmes tak palivo prida.....tak by som chcel vedieť len kde msuim pridať odpor na kery snimač aby mi to pridalo a na kery aby mi to ubralo a čo sa s tým presne zmeni:D a dalej kde mám tie snimače :D

Odesláno

1) MAF snímač tento motor nemá. MAF je to, čemu se dneska říká váha vzduchu.

2) na MAP nehrabej, nebo ti to nepojede. ŘJ z něj bere informaci o zátěži motoru a je důležité, aby hodnoty seděly, jinak si vysoužíš kontrolku diagnostiky a nouzový režim.

3) mírně obohatit směs lze přidáním odporu do série k IAT senzoru (teplota vstupního vzduchu), ovšem efekt je nepatrný a zvedne se akorát spotřeba.

4) lambdu vůbec neřeš a nastuduj si, jak narrow-band lambda funguje.

Odesláno
Původně zaslal: dolly1010

Na Aukru pro takový jako seš ty prodávaj takovou kouzelnou krabičku za 3 kila. Přidá ti to fůru koní a nejmíň o 2 litry stáhne spotřebu ;):D

ja nechem nič zvišovať ani znižovať to len že kamarat mi dačo písal že ide znižovať spotrebu s oklamanim MAP a MAF snimača že len par odporov a ide spotreba o torchu dole:D tak ja len že som chcel vedieť na akom principe to presne funguje o žiadnej takej kravine ako predavaju na aukru som ani len neuvažoval:D

Odesláno

Ked ti niekto povie, ze da do auta par odporov a spotreba dole, tak ho kopni do rozkroku nech sa preberie.... mimochodom na aukre predstavuju presne takych par odporov zabalenych v plastovej skatulke, tak ani nevies o tom, ze si o tom nepriamo uvazoval narvat do auta POWERBOX:aut

Odesláno

winco nevim ceho dosahnes tim odporem ...RJ nema jen jeden rezim ale ma rezim na to kdyz mas pedal na podlaze a kdyz ho jen tak skadlis...takze odporem si akorat odrovnas svicky kabely oleje a kabelaz pujde na misto odpocinku....

Na spotrebu bych ti doporucil jinej odpor ... a to odpor k slapani po pedalu jako by to byl sici stroj....

Odesláno

Dej si mezi podlahu a plynový pedál dřevěný hranol, spotřeba ti klesne. Můžu ti takový kouzelný hranol vyrobit, za přátelskou cenu 500, - a na benzínu ušetří desítky tisíc :mrk:D

Odesláno
Původně zaslal: shark734

ak chces usetrit na benzine tak si kup toto: :D

nad tými magnetmi som važne uvažoval a aj uvažujem že si niekedy niečo take skusim zhotoviť sam....a pravdepodobne to aj funguje pretože už hore zmiňovany kamarat to ma už z viroby v honde civic....a honda by to tam nedavali len tak, ty určite vedia o motoroch dosť vela ked dokažu spraviť motor 1,4 s vykonom 66kW a spotrebov 6,3....ten motor ma kamarat v ej honde civic z roku 2005

Odesláno

skoda bude mat motor 1.2 s vykonom 77kw a spotrebou 5,7l, len kolko ten motor vydrzi? 150-200tis?

peugeot bude mat zase 1.0l s vykonom 70kw a este k tomu 3-valec

[upravil dne 24/12/09 shark734]

Odesláno

ten škodovacky nevim ale ten od hondy v pohode:D ona ma všetky motory či su velke alebo male tak maju malu spotrebu a velky vykon a honda ma uspechy:D .....ale su viancoe tak prečo sa hadame?

Odesláno

dakujem za starosť ale ja to nebudem kupvoať ja budem len svojpomocne zhaňať a vyrabať to:D a skušať a ked to bude neako fungovať tak možno zainvestujem a vyrobim to vačšie a lepšie alebo si kupim original:D a ked ne tak som sa eln uistil že nič take neufunguje

Odesláno

LOL mno jestli u hondy delaj 1.4ku s 65kw az tet tak sou celkem pozadu ..Bracha na 1.2 fiat punto cabrio sport 65kw v zakladu...a da se stim jezdit za 4.5 litru ...ale taky se stim da jezdit za 13,5 nebo za i 18 kdyz se tomu poradne da... a ja sem vydel uz hodne Civiku RV 1994-2000 (od 1.6ky po 2.0 sport i normal dokonce mam jednoho na dvore**AIRODEK japonec z USA kterej jezdi v EVROPE..co si myslite samej problem na to neco sehnat**)a ani jeden to nemel .. a proc by taky mel v originalu nejaky ODPORY OMG kdyz si ty hodnoty s odporem muzou klidne vlozit do RJ bez zbytecnyho odporu kterej by jen prodrazil vyrobu...

A ver tady lidem je to naprd.....A dokonce je to odskouseny na valcich (skousely sme to jeste kdyz sem byl na SOU v Zabreze na morave)... a vykon to nedava..Proc myslis ze se cipujou RJ..

Maximalne co tema odporama docilis (jestli sou fakt SUPR spocitany nejaky profesorem VS automobylni)je to ze zmenis nastaveni klimatu ...Ale to si muzes udelat na diagnostice a nemusis se vrtat do kablu+slozite pocitat

JA osobne sem to vydel jen u panelakovejch tuzingaru typu**striknu si auto na parkalu za litr**

To je to samy jak kdyz si nekdo udela vlastni bednu na subworf a divy se ze mu to nehraje ..ale on reprak kterej je stavenej na 60Litru vzduchu nebude hrat v bedince doma lepeny s obsahem do 20litru vzduchu aby neubrala misto...

Lidi premejslejte pokud chcete mit auto bez problemu nevrtejte do nej...

Ale je to muj nazor **Delej si stim co chces**

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...