AnotherOne Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Původně zaslal: PPK Jasně, až potud O.K. Ale proč tomu tak není u 2.0? Chápu, že při regneraci vzniká nějaká teplota, která je třeba udržet na uzdě v případě, že nedochází k přirozenému náporovému chlazení. Ale ta je přeci stejná i u umístění FAPu vpředu i vzadu. V čem je rozdíl? U 2,0 je zozadu zospodu auta, vlastne mimo motora, viac tam prúdi vzduch, u 1,6 je uzavretý v motorovom priestore. Iný dôvod tam asi nevbude. Citovat
PPK Odesláno 26. prosinec 2009 Autor Odesláno 26. prosinec 2009 Tak to je potom jiná. Ale přesto se vrátím k úplně původní otázce, ale z jiné strany. Spustí se regenerace, když dojde aditivum mimo nějaký interval vypočítaný nějakým algoritmem řídící jednotkou (v některé diskusi se uvádělo, že v nádržce aditiva není žádné čidlo množství náplně)? Nebo taky - pozná prostě řídící jednotka, když by se do paliva nepřimíchávalo aditivum? Citovat
sekaj Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Měla by ti to poznat a na DIA by ti to ukázalo \"chyba aditivování\". Citovat
libor.vo Odesláno 27. prosinec 2009 Odesláno 27. prosinec 2009 Nemate nahodou fotku kde se nachazi FAP u 2.0 HDi, ja jsem ho u 406 mel za katalizatorem presne jak pisi v tomto clanku http://www.brnocar.cz/technika/fap.htm Citovat
libor.vo Odesláno 27. prosinec 2009 Odesláno 27. prosinec 2009 Původně zaslal: PPK To sice ano, ale tím, že je FAP hned za chladičem, měl by ochlazovat i jeho. Přiznám se, že mi to taky nejde na rozum, protože filtr je ještě pod dobře tvarovaným hliníkovým krytem, který zamezuje přístupu chladícího proudu vzduchu, ale zřejmě to své opodstatnění má. Nicméně, teplota vzduchu i v tomto počasí vliv na sepnutí ventilátoru nemá, rozhodující je zda byla regenerace dokončená či nikoliv. Asi jsi měl zatím vždy regeneraci doběhlou za jízdy. Muze mi nekdo vysvetlit jak muze ventilator ochlazovat fap, kdyz je as za katalizatorem? A ne pred motorem ani za motorem, jak se zde pise? Citovat
Přema Odesláno 27. prosinec 2009 Odesláno 27. prosinec 2009 Dochlazuje to jen u 1,6 HDI a tam je vepředu u motoru Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.