Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tu sme mali aj mi v PC predajni, stala do 20 Eciek, neviem presne :)

Y2k, v tescu neviem, ale v NAY ju budu mat urcite :)

Odesláno

Sak mac cupecko :D Si tam za par minut :)

Mozno ju budu mat aj v tescu, ale skorej pochybujem ...

Odesláno

Ta anténa co ukazuje marky je na dvě věci, nikdy jsem na ni nic nechytil, ale u nás v TESCU ji mají. Já jupoval klasickej koš (asi ta matrace) se zesilovačem a chytám to parádně. Předtím než jsem ji koupil měl jsem půjčenou jinou, ale tu samou jen o 20 let starší a tam se musel dát před trafo předřadnej odpor (nejlíp potenciometr) a snížit tak napětí z 12V na cca 5,5 V. Málo se o tom ví, ale je to prostě tak.

Odesláno

Tak som skusil napojit \"bytovkovu\" antenu.

Analogovy signal tam je, daco sa naladi, ale digital naozaj nejde.

Otazka je ci sa da chytit na tu istu antenu pripadne ci ozaj tu mam signal.

No a ak kupim nejaku malu antenu staci ak ju necham vo vnutri, nemusi to ist von? Pochybujem ze to pojde nakolko som na druhom poschodi.

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Ta anténa co ukazuje marky je na dvě věci, nikdy jsem na ni nic nechytil, ale u nás v TESCU ji mají. Já jupoval klasickej koš (asi ta matrace) se zesilovačem a chytám to parádně. Předtím než jsem ji koupil měl jsem půjčenou jinou, ale tu samou jen o 20 let starší a tam se musel dát před trafo předřadnej odpor (nejlíp potenciometr) a snížit tak napětí z 12V na cca 5,5 V. Málo se o tom ví, ale je to prostě tak.

Ako vyzerá tá tvoja?

Y2K: Edison písal o rušení signálu mobilu, preto predpokladám, že dvbt signál sa bude správať podobne ako ten mobilný.

Odesláno
Původně zaslal: mr.SM

Původně zaslal: Edison

Původně zaslal: 306gti6

Na obycajnu analogovu nechytis nic...

Tato DVB-T antena stji cca 10€....

To se hluboce mýlíš... Tady v Pze se DVB-T chytá na kus drátu. Další potíž může v husté zástavbě nastat s ANT se zesilovačema.

Nemohu souhlasit. Kdyz jsem bydlel v Nuslich tak jsem chytal DVB signal jen na antenni kabel bez anteny. Ted ve Velke Chuchly bohuzel nic, Zkousel jsem Ruzne anteny a nic, a kdyz neco najde tak ne vsechny programy. A jelikoz jsem si nevedel rady a neni tady UPC, tak jsem vzal O2 tv. To byla osudova chyba. Ted bych nejradsi konecne doresil prijem DVB pres antenu a O2 se zbavil... Ale nevim jak na to... A extra zastavba tady taky neni...:myslim:myslim:myslim

Velká Chuchle je vesnice... ;-) Já mluvím o Vinohradech, Žižkaperku a tak...Co takhle směrovku?

Jinak s těmi pokojovými anténami: Já nevim.. mám k nim poněkud averzi. Jak se říká, že DVB-T netrpí na duchy.. to je sice fakt.. ale jak se zahltí odraženými signály, což v bytě je velmi pravděpodobné, nekouknete ani na obraz s duchama. Já musel i ten proutek dát ven z vokna, aby to chodilo. Nějak u nás poslrádám tyhle proutkový ANT pro venkovní použití. To to, co má kolega na obrázku rozhodně není.

Odesláno

Zesík je přece na ni, je to vidět. Je to polskej krám za 390,- ale chytý skvěle ať už na plazmě Panasonic nebo obyč ST boxu za 600,- Jak na DVB-T ??? Přece všechny antény chytaj analog i digital, stejně tak jako kus drátu, je to jenom o signálu, nasměrování a jak už jsem psal i výkonu zesilovače - co nejvíc totiž taky není dobře.

Odesláno

Ahoj přátelé.

DVB-T anténa je jen reklamní trik a další způsob jak vyrazit z laiků nějaké peníze navíc. Bez jakýchkoli problémů můžete použít starou pokojovou anténu (v místě kde je dodtatečně silný signál) nebo např. tzv \"MATRACI\" nebo YAGInu. Pokud má zesilovač s regulací zisku, tak opatrně s natavením neb snadno dojde k \"přemodulaci\" nebo \"zahlcení\" nevím jak to správně nazvat - prostě se začne obraz rozpadat.

Já používám asi 20 let starou pokojovou anténu pro UHF pásmo a obrázek je jako \"FÍK\". Pokud se jená o GSM rušení - je to zcela zcestné. GSM vysílá na 900 resp. 1800 MHz takže zcela jinde. V úvahu by mohli přijít tzv harmonické kmitočty, ale tady to nehrozí. Takže, u TVP přijímače, který je vybaven vedle analogového také DVB tunerem, v nastavení nezapmenout zvolit před laděním správný tuner, jinak je opravdu tma. Ze zkušenosti mohu říct, že ne ve všech manuálech je to popsáno srozumitelně a ta tzv \"Intuitivní navigace\" v OSD menu taky docela pokulhává. V případě nejistoty zda je v místě signál dostatečný, je dobré použít SETTOP BOX na odzkoušení. Většina jich má indikaci úrovně užitečného signálu a hlavně jsou nastaveny jen pro digitální příjem, takže se nemůžete zmílit.

FrantaCV

Odesláno

Zesik se na tom moc nepozná. On bývá v tej krabičce.. A to tak, že buď tam je, nebo není. Jiank analogovej signál je v poho. U DVB vzniká problém s interferencí a zahlcení prostoru od GSM. Proto by plnohodnotná DVB-T ANT měla být vybavena filtrem proti GSM pásmu (které s DVB-T sousedí). Jelikož jde o širokopásmové ANT, a GSM je pulzní špičkově dost silný signál, právě v místech s husou GSM sítí bez těchto filtrů snadno dojde k zahlcení vstupů DBV-T přijímačů. U těch se zesilovači ještě výrazněji. O polských produktech ani nemluvě. Samozřejmě, že přilišný zisk zesilovače není dobrý. A to proto, že při přebuzení se snadno rozkmitává a kromě toho, že se sám na TV nekoukneš to může způsobit rušení v blízkém okolí. Polský ANT se zesikama to měly ve zvyku celkem běžně.

Odesláno

Tak som kupil v Tescu od Hama nejaku indoor antenu.

No doma nechytim ani prd, skusal som to u kamosa a tam to fici jedna radost.

Takze je to jasnee...

No ale inak ten mpeg 2 nic moc akoze :blicismajlik

Odesláno

Tak som sa tým dnes pohral. Na tú kúpenú som spočiatku nechytil ani ťuk. Tak som sa nasral a vyliezol na balkón s notebookom s hybridným tunerom a anténou asi 10 cm drôt. Čuduj sa svete naladilo to bez problémov 5 kanálov - všetky tri STV a obidva JOJ. Tak som skúšal ďalej. Keď už som mal naladené kanály na notebooku, nebol problém chytiť niečo aj na tú kúpenú anténu so zosiľovačom, potvora fungovala len pri MAX zosilení na rozdiel od Edisonovej teórie. Nakoniec je záver taký, že s oboma anténami sa dá nájsť miesto s príjmom aj v byte, buď 10cm anténa alebo to hebedo za 15€ so zosiľovačom nažhavené na max. Asi len kúpim obyčajnú drôtenú anténu a položím ju vedľa tv ako na tej fotke od 306gti6.

Odesláno

Ono by to chtělo mít kapku povědomíá o tom, co ta \"regulace\" na těhle věcech dělá a jak funguje. Já mluvil o pevně nastgavených zesilovačích, který nějaký šikula ještě posílí. Ono sis totiž mohl všimnout, že pokud chytíš signál na kus drátu stejně, jako na ANT se zesilovačem, tak ten \"zesilovač\" spíš, než by na maximum zesiloval, ale spíše na minimum nechutně tlumí, he? ;-) Jinak to, co trvrdím není teorie. To je dlouholetá praxe.

Odesláno

Oni ten čudlík nazývajú zosilňovač, ale plní aj takú zvlášnu funkciu - na anténe vzadu je vstup na pripojenie antény označený ako Ext. ant. a sú tam dve ledky, jedna označená ako ext. ant. a druhá ako int. ant. Ext. ant. zasvieti v krajnej polohe hneď po zapnutí čudla a ďalším pridávaním pohasína, druhá ledka sa správa opačne, je zhasnutá a pridávaním sa rozsvecuje. V druhej krajnej polohe svieti naplno. Zhruba v polovici oba jemne svietia. Takže v tomto zmysle to musí byť vytočené na max tj. na int. ant., aby to išlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...