Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

mam taky problem. Ked je vonku zima (co v tomto obdobi je dost), nefunguje mi cerpadlo na ostrekovacov. Proste nepumpuje kvapalinu na skla. Ak mam auto dlhsie v garazi, funguje (a hlavne to pocut). Ak vyjdem von, akoby bolo mrtve.

V nadrzke mam kvapalinu do -20 stupnov. Takze nie je zamrznuta.

Stretli ste sa s tym uz niekedy? Ak Ano, v com by mohol byt problem? V cerpadle?

Dik za kazdu ranu.

Odesláno

to sa stalo aj mne..v ostrekovacoch som mal este aj letnu zmes tak mi cely motorcek zamrzol a ani s nim nehlo....dolial som zimnu zmes a nemam problem....moze byt ze si kupil nejaku zmes z tesca ...kup radsej neco lepsie...niektory to riesia tak ze tam doleju trochu palena..a toto nieje žart

Odesláno
Původně zaslal: shark734

to sa stalo aj mne..v ostrekovacoch som mal este aj letnu zmes tak mi cely motorcek zamrzol a ani s nim nehlo....dolial som zimnu zmes a nemam problem....moze byt ze si kupil nejaku zmes z tesca ...kup radsej neco lepsie...niektory to riesia tak ze tam doleju trochu palena..a toto nieje žart

No ja som do letnej nalial zimnu. Bola kupena na Jetke v Rakusku, nie v tescu.

Odesláno

Prinasam clanok z pravdy .... sice teoria ale aspon to niekomu predsa len pomoze ....

Čo robiť v prípade, keď zamrznú ostrekovače

Marián Balog, Pravda.sk | 20. decembra 2009

Najlepším liekom na problémy pri zimnej prevádzke automobilu je samozrejme svedomitá predsezónna príprava. No úprimne, kto je bez chyby, nech hodí snehovou guľou.

Občas sa stane, že aj pri najväčšej snahe zabudnete na jeden nenápadný, ale zato podstatný servisný úkon - vymeniť kvapalinu v ostrekovači za zimnú zmes. Keď potom dorazí studený front a teploty klesnú pod bod mrazu, mnoho vodičov čaká nepríjemné prekvapenie.

Výhodou je, keď máte vykurovanú garáž, do ktorej môžete auto odparkovať, aby trysky ostrekovača odmrzli. Potom je potrebné letnú zmes z nádržky vypumpovať pomocou hadičky, alebo menej sofistikovane - vystriekať ju na okno. Treba len dávať pozor, aby ste nepreťažili elektromotorček ostrekovačov. Následne dolejete mrazuodolnú zmes a problém je vyriešený. Ak nemáte k dispozícii vykurovanú garáž, môžete \"zneužiť\" aj podzemné garáže pri nákupných centrách, kde sa zvyčajne drží teplota aj v zime nad nulou.

Zvyčajne pomôže teplá garáž, alebo horúca voda.

Proces rozmrazovania sa dá urýchliť aj horúcou vodou. Väčšinou je problémom len zamrznutá kvapalina v hadičkách vedúcich k tryskám, keďže nádržka býva spravidla umiestnená v motorovom priestore, kde je dosť teplo. Preto pomôže, ak pooblievate hadičky a trysky horúcou vodou, prípadne zmesou teplej vody a zimnej zmesi do ostrekovačov.

Ak vás tento problém zastihne na ceste, kde nemáte možnosť a čas auto odparkovať do tepla, je treba najprv vypumpovať kvapalinu z nádržky naliať nemrznúcu zmes a potom začať s rozmrazovaním hadičiek. Keď sa podarí hadičky a trysky spriechodniť, hneď zapneme ostrekovač, aby sa do nich dostala nemrznúca zmes. Horúcu vodu na ceste získate na benzínovom čerpadle, alebo od dobrých ľudí. No v prípade núdze sa fantázii medze nekladú. Zdrojov tepla je všade navôkol dosť, napríklad ľudské teplo alebo autozapaľovač.

Odesláno
Původně zaslal: Accounter

Původně zaslal: shark734

No ja som do letnej nalial zimnu. Bola kupena na Jetke v Rakusku, nie v tescu.

Potom je potrebné letnú zmes z nádržky vypumpovať pomocou hadičky, alebo menej sofistikovane - vystriekať ju na okno

Pred naliatim zimnej zmesi vzdy rozpojim privod do ostrekovacov a vystriekam letnu zmes do pripravenej nadoby. Vyhnem sa tak aj takymto problemom

:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...