Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?

Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?  

1. 1. Přezutí na zimní - všechny kola, nebo jen 2?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Na netu je spousta informací jak o konstrukcích pneu, tak i o jednotlivých vlastnostech. Dokonce i o různých detailech a rozdílech typů dezénů, třeba co se týče symetrických, asymetrických, směrových, sportovních... apod. Stačí pohledat.. Mocný strýček Google ví všechno... :-)

[upravil dne 19.12.2009 Edison]

Odesláno

se strýčkem Googlem si moc nerozumím, používám jen Seznam:)

A taky je fakt že sem se o rozdíl gum nikdy moc nezajímal, jen sem věděl že mají rozdílný směsi ( letní - zimní ) a to mě stačilo, jen sem koukal jakej je mezi nima rozdíl, mám totiž oboje gumy Barumky;)

Odesláno

S Lubkem musím opět po dlouhé době stoprocentně souhlasit, názory, kterými přispěl do tohoto threadu mají reálnou myšlenku, narozdíl od spousty jiných účastníků této diskuze. ;)

Přema: :super

Myslím, že už bychom diskuzi zde mohli pomalu ale jistě uzavřít. Vše důležité již bylo řečeno. :papa

[upravil dne 19/12/09 peugeot09]

Odesláno

Tak já jsem si letos koupil Sava Eskimo S3 a musím říct že teďka mi moc nepomáhá ani to, zatáčku kterou na suchu projíždim tak 100- 120 jsem dneska dával v 60ti a stejně to byl \"drift\" do protisměru... Mám je na všech čtyřech, takže pokud někdo teď jezdí na letních tak je to docela dobrej sebevrah... Ve 40km/h jsem zkusil zatočit s brzdou a otočil jsem se o 180... Ať žije uježděnej sníh.... MInulej rok mě trefilo BXo, já to ubrzdil a stál (zimáky), buchta v BXku samo na letních vesle klouzala dál až ke mně do čumáku... Takže za mne bez zimních ani ránu a to tu nemíváme nijak krutý zimní období....

A silničáři se opět diví velice, že sníh zasypal jim silnice...

Odesláno
Kapka základů statistiky: I to, co se odehrává z valné většiny je většinou náhoda. Taky nám statistika říká, že není pravdou, že to, že někdo něco dělá celý život nutně znamená, že to umí. Pravidla nahodilosti jsou příliš neúprosná.

jééé, to je hezky řečeno :super:super:super:super:super

pro všechny střelce, co si myslej, jak všechno uměj a jsou neomylný...

Nejde o to jak a na čem někdo jezdí, jde jen o snížení pravděpodobnosti nehody

Odesláno

Jasne, ide o znizenie pravdapodobnosti nehody. Ale pytal som sa, preco ju teda znizujete treba jen na barumkach, nebo na sava eskimo, nebo na podobnych levnejsich pneu ?

Pro nekoho je GOOD Year zly, treba edison, tak mas na vyber Continentali, nebo Michelin.

Nikdo nevi, ktera pneu je NAJ,ale staci mrknout testy, a vidis, ktere znacky pneu su pernamentne navrchu...

Tak proc nezvisit bezpecnost sebe, i ostatnych na cestach, tym ze si zakoupis komplet pneu od renomovany znacky ? Proc ? Kdyz to nedelas tak si \"podle mne\" sebevrah :):D

Dalsia vec, nekdo tu psal, ze na 306ke 4x zimny to ustal, a nejaka buchta na starem BX ku ne ...

Treba ty si mnel v 306 ABS, a treba ne a brzdil si z rozumem. A treba buchta nevedela soferovat, ABS nemala, dupla na brzdu, a hned bola v smyku ... A to by ju ani zimne nezachranili :)

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Jasne, ide o znizenie pravdapodobnosti nehody. Ale pytal som sa, preco ju teda znizujete treba jen na barumkach, nebo na sava eskimo, nebo na podobnych levnejsich pneu ?

Pro nekoho je GOOD Year zly, treba edison, tak mas na vyber Continentali, nebo Michelin.

Nikdo nevi, ktera pneu je NAJ,ale staci mrknout testy, a vidis, ktere znacky pneu su pernamentne navrchu...

Tak proc nezvisit bezpecnost sebe, i ostatnych na cestach, tym ze si zakoupis komplet pneu od renomovany znacky ? Proc ? Kdyz to nedelas tak si \"podle mne\" sebevrah :):D

Dalsia vec, nekdo tu psal, ze na 306ke 4x zimny to ustal, a nejaka buchta na starem BX ku ne ...

Treba ty si mnel v 306 ABS, a treba ne a brzdil si z rozumem. A treba buchta nevedela soferovat, ABS nemala, dupla na brzdu, a hned bola v smyku ... A to by ju ani zimne nezachranili :)

Já neřekl, že GY jsou zlé!!! Na služebníém mám směrové UG7+!! Považuji je za jedny z nejlepších. Na soukromém mám asymetrické dunlop winter response. Chtěl jsem contiky wintercontakt, ale ty jsem nesehnal v mym oblíbenym rozměru, tak jsem šel do těch dunlopů.
Odesláno

Ok, ma narazka neni v tomhletom pripade nasmerovana na tebe :)

Ja to ani vlastne nedelam jako narazku, jen pouzivam tu metodu, kterou vsetci pisu :)

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Ok, ma narazka neni v tomhletom pripade nasmerovana na tebe :)

Ja to ani vlastne nedelam jako narazku, jen pouzivam tu metodu, kterou vsetci pisu :)

Já reagoval hlavně na tohle: \"Pro nekoho je GOOD Year zly, treba edison, tak mas na vyber Continentali, nebo Michelin. \" Tam jsi mě jmenoval jasně a jasně jsi to tam napsal. ;-)

Odesláno

Edisone, jasne, ja sem to s tveho prispevku asi zle pochopil, proste OK, tebe se to netyka.

Jasne pastorek, i ostatni, ja souhlasim, ze s letnymi na zadku je tam o neco vetsi riziko, ale to je proste vsude...

Kazdy jezdi, na co ma penize, a co mu vyhovuje.

Nekdo napise, ze ked nemas na 2000 KC navyse za 2 zimne pneu, tak nejazdi autom.

Ja mozem napisat, ze ked nemas 2000 KC navyse, aby si nekupil 4x barum ale 4x michelin, tak nejazdi.

Nekdo jedzi jen na letnich, nekdo invsetuje penize do dvou zimnych, nekdo ma 4x zimne levne pneu, nekdo je kupuje ojazdene, nekdo si koupi 4 spickovy znackovy gumy nove z obchodu ...

Tak ja bude rozdil v ovladatelnosti u 2x letne, 2x zimne vs 4x barum polaris, tak bude rozdil medzi ovladatelnosti 4x barum polaris a 4x good year ug 7+ ze ? Ale to mne nenuti tu na nikoho ukazovat prstem, ze je samovrah, a aby nejezdil do miho mesta atd ... Prijde mi to proste detinske ...

A znova budem hovorit o tom strope, co sa tyka bezpecnosti. Ked nemate strop tak proc jezdite v 406 ke ? kdyz treba volvo XC90 je omnoho bezpecnejsi ne ? Nebo proc nekdo jezdi v 205 tke ? To auto snad nema deformacni zony pro \"chodce\", a myslim, ze by pre mna bolo lepsie, keby ma zrazilo ako chodca v 40 tke nove volvo, ako 205 tka. Tym ma vlastne ohrozuje, a budu na nej ukazovat prstem ze to je jakej sebevrah co este i ohruzuje ostatny, no fuj ...

Ja tvrdim, ze viac ako 90 percent toho, ako sa auto sprava na snehu je vo vodicovych rukach ... Bezpecny odstup, predvidat, a technika jazdenia ... Samozrejme, zimne pneu k tomu pomozu ...

A zas jen podotknu, ze kym som jazdil s rozumom, tak som 4 roky v zime zadnej neocekavanej smyk kvuli zadnym letnim nedostal. Jel sem tak, ze sem vedel ze je tam mam, a daval si bacha ...

PS: Tymto nikomu nevnucujem letne pneu na zadok, alebo nieco obdobne, len prosim nepolemizujte o tom, kto je samovrah, a ze kto nema 2 tis KC nech jezdi MHD ...

Odesláno

Testy pneu su blbost....kazdy ma jazdit na tom co mu vyhovuje.... good year ani michelin ma neoslovili, nikdy by som nedal na auto Matador a co mi plne vyhovuje su vsetkymi plne zatracovane Barum (vcera v hustom snezeni 140 km/h po dialnici, Tuaregy a super 4x4 70km/h v pravom pruhu, asi mali Good year:aut:roll) ...

...Lubk0, mat 2 letne gumy a 2 zimne je o nicom, preco nezoberies auto na nejaku volnu plochu kde sa nezabijes a nezasmykas sa poriadne, skus auto so zimnymi, s letnymi a uvidis tie vysledky, nikdy sa nic nedeje, kym pred tebou niekto prudko nezabrzdi a ty ani nevies ako skoncis v protismere pod kamionom ... (mal by si vediet, ako sa vplyvom teploty menia vlastnosti pneu predsa;))...

A vyhovarat sa tu na to, ze clovek je chudak lebo nema auto za 80000 eur a preto nezajdi bezpecne tie tiez uplne o nicom...ked si sadnem do Skody 120 v uzasnom technickom stave a tebe dam totalne vylagrovane spomenute Volvo XC90, tak sa clovek bude divit....

A stacilo, keby si hned napisal toto a dalej si ani nemusel pisat --> \" Ja tvrdim, ze viac ako 90 percent toho, ako sa auto sprava na snehu je vo vodicovych rukach ... Bezpecny odstup, predvidat, a technika jazdenia ... Samozrejme, zimne pneu k tomu pomozu ... \"

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Testy pneu su blbost....kazdy ma jazdit na tom co mu vyhovuje.... good year ani michelin ma neoslovili, nikdy by som nedal na auto Matador a co mi plne vyhovuje su vsetkymi plne zatracovane Barum (vcera v hustom snezeni 140 km/h po dialnici, Tuaregy a super 4x4 70km/h v pravom pruhu, asi mali Good year:aut:roll) ...

...Lubk0, mat 2 letne gumy a 2 zimne je o nicom, preco nezoberies auto na nejaku volnu plochu kde sa nezabijes a nezasmykas sa poriadne, skus auto so zimnymi, s letnymi a uvidis tie vysledky, nikdy sa nic nedeje, kym pred tebou niekto prudko nezabrzdi a ty ani nevies ako skoncis v protismere pod kamionom ... (mal by si vediet, ako sa vplyvom teploty menia vlastnosti pneu predsa;))...

A vyhovarat sa tu na to, ze clovek je chudak lebo nema auto za 80000 eur a preto nezajdi bezpecne tie tiez uplne o nicom...ked si sadnem do Skody 120 v uzasnom technickom stave a tebe dam totalne vylagrovane spomenute Volvo XC90, tak sa clovek bude divit....

A stacilo, keby si hned napisal toto a dalej si ani nemusel pisat --> \" Ja tvrdim, ze viac ako 90 percent toho, ako sa auto sprava na snehu je vo vodicovych rukach ... Bezpecny odstup, predvidat, a technika jazdenia ... Samozrejme, zimne pneu k tomu pomozu ... \"

Qcko :) sorry, ale Barum maju lepsie jazdne vlastnosti ako GY, Michelin, Continental a podobne ? :D :D :D :D

Dobre, toto mi staci ...

Pozri, ako ty beres na lahku vahu testi, ja mozem brat na lahku vahu radi ze zadne letne pneu su naprd ... Je to presne to iste ...

Ja sa na aute neplanujem zabit, a predsa som 4 zimy tak odjazdil, preco som neni mrtvy ?

A ked predomnou v meste niekto prudko zabrzdi ? Tak urco to nestrhnem do protismeru. V meste je 50 km/h, v zime tuto rychlost vetsina ludi dodrzuje , tj aj ked pride na nudzove brzdenie, a pripadnu zrazku, tak o zivot nepridem na sto percent :)

A este dodam, ty mi ides hovorit ze sa mam ist niekde zabit ? A hlavne hned pod to napises ze za huste snezenia si to valil na barumkach na 306 ke 140 po dialnici. Verim ze tym SUV ckam co isli 70 km/h pneu stacili, ale mali rozum :)

Odesláno

Co mate vsetci proti Barum? Seriozne, vsak ja som s nimi vrcholne spokojny a mozem povedat, ze zaber maju uzasny.... a 140 som siel preto, lebo som sa neponahlal a vychutnaval som si hudbu:aut

A verim ze by si volant nestrhol do protismeru, ale divil by si sa, ako by ta zadok sam strelil do protismeru;)

Odesláno

šalda a spol napišem to veľmy slušne peugeot 09 si pital radu ja som reagoval veľmy slušnym prispevkom o 16.06prečitaj si ho a potom sud!!!! Alevyjadrenie k životu peugeot 09 su priliš čudne mne vychadza že prv než dal otazku už mal naložene v gatiach a zakrival to nevhodnymy slovamy chvalim že kupil 4 zimne a myslim že dobre ja nehovorim že použivam tie najlepšie alebo najdrachšie pneu ale tie ktore my najviac na mojom aute vyhovuju a ak ma niekto finančny problem tak si kupi lacnejšie gumy ale letne v zime NIE!!! TO JE VšETKO !!!!!!:(:(

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Co mate vsetci proti Barum? Seriozne, vsak ja som s nimi vrcholne spokojny a mozem povedat, ze zaber maju uzasny.... a 140 som siel preto, lebo som sa neponahlal a vychutnaval som si hudbu:aut

A verim ze by si volant nestrhol do protismeru, ale divil by si sa, ako by ta zadok sam strelil do protismeru;)

Ja nemam nic proti barumom :) Ani proti matadorom :) Ani proti 2 letnym na zadku :)

Ja len hovorim pre tych, co polemizuju, jak je dolezita ich bezpecnost, nech sa pozru na to, ake maju pneu (a urco viem ze hore vymenovane pneu budu mat lepsie vlastnosti ako barum) a ako jazdia (140 po dialnici, ked drahe SUV cka idu radsej pomaly) ...

Potom mozte polemizovat, a radit tu ako ma kto nakladat zo svojim autom, a ci ma alebo nema jazdit :)

Odesláno

Pěkně se ta debata tady rozjela:D

Hodně lidma zatracované Barumky používám 6 let zimní i letní a naprosto spokojen, pochopitelně vždy stejný vzorek na všech kolech, jak na zimních tak i na letních.

Praktika sem moc nepochopil tak se k tomu nebudu vyjadřovat:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...