Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Jasne, proto se musi odsroubovat nekolik sroubku ktere drzi klimatizer po hromade a rozsklebit ho alespon o 3cm z vrchu.

Je snadnejsi nejdrive zalozit levou klapku a pak teprve pravou. Samozrejme se na tom odrazi i okolni teplota. V zime plasty krehnou.

Delal jsem to uz na dvou autech a v pohode. Prace cca. na 4 hodky.

A kolik je normovany cas v autorizaku ? Asi budu potrebovat vymenit ventilator, fouka malo a na posledni stupen kdyz ho dam (uplne naplno) tak rezonuje cela palubka a stejne to porad fouka pocitove dost malo :(   Jinak resil jste nekdo toto ? Dle Service Boxu ventilator topeni/klimy pres 7.000 s DPH   :o    :myslim

Odesláno

Tak mám opět novou klapku v topení. Je to již druhá za poslední dva roky.......Má někdo zkušenosti s ovládacími motorky? Dle vzhledu prasklé klapky, je očividně vidět, že motorek to valí takovou silou do dorazových poloh až se klapka ukroutí. Nová zpevněná klapka praskla až za výztuhou, kterou tam výrobci vymysleli.....

Děkuji za odpověď, nebo jakýkoliv nápad......

Odesláno

Nové klapky jsou taky naprd lepší je starou klapku slepit epoxidem a vystužit plechem třeba, ja to mám vyfrezovane z duralu\nerez a nasazené jak to maji tady i někteří na fotkach,už nepraskne  a taky záleží jak ti ten motorek nastavily na dorazy min a max teplotu a vložily na tu novou klapku,motorek se musi otevřit

Odesláno

Ahojte,tiež mám problém s klímou.Ľavá strana chladí naozaj kvalitne,no pravá fúka vzduch asi vonkajšej teploty.Dočítal som sa tu o poškodených klapkách.Lenže ja mám jednozónovú klímu.Tak ma napadlo,žeby sa zlomila klapka na polovicu?

Odesláno

Nové klapky jsou taky naprd lepší je starou klapku slepit epoxidem a vystužit plechem třeba, ja to mám vyfrezovane z duralu\nerez a nasazené jak to maji tady i někteří na fotkach,už nepraskne  a taky záleží jak ti ten motorek nastavily na dorazy min a max teplotu a vložily na tu novou klapku,motorek se musi otevřit

Klapka byla prasklá tak, že by ani opravit nešla. Jak si myslel to nastavení motorku a jeho otevření? Když jsem ho měl vytáhlý venku a měnil teplotu, tak mě připadalo, že jde někdy do jiných poloh, že nemá vždy v dorazu stejnou polohu....Dá se to nějak seřídit, nebo je ten motorek v háji.....

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Mám dotaz... mám dvouzonovou klimu, klapka pravděpodobně prasklá. Strana spolujezdce chladí, ale tak, že je to sotva postřehnutelný, že z ofuků něco jde. Strana řidiče v pohodě, ačkoliv by mohla foukat víc. A když se topí, tak strana spolujezdce úplně krása a strana řidiče fouká vzduch studený. Usuzuju správně, že budou prasklé klapky na obou stranách? Když auto nastartuju, tak je slyšet jak to ty klapky šteluje, protože v tom jakoby "lupe" tak tam asi o sebe drbou ty zlomené kusy... ale teda změnu nastavení teploty to jakž takž reaguje :(

Upraveno uživatelem JacobCZ
Odesláno

s intenzitou fúkania nemá táto klapka nič spoločné, mieša teplý a studený vzduch. myslím kryt pravej strany tunela (vedľa pravej nohy), už sa to tu riešilo, preštuduj si toto vlákno

Odesláno

Jasné, projdu si to tu :) každopádně, teď jsem seděl v autě půl hodiny, hrál si s nastavením jak idiot... ta klima si tak trochu dělá co chce. Někdy to topí a chladí správně, povětšinou když mám nastavenou jakoby jednozonovou, jindy prostě je jedna strana úplně mrtvá a jindy zas druhá. Každopádně, díky za odpovědi, ačkoliv nerad cokoliv rozebírám, tak se jdu na to podívat :)

Odesláno

Prosím prosím :) je tu teď někdo, kdo by mi řekl, když se snažim vycvaknout střdový ofuky a ten perforovaný díl, jak na to? Mám radio i pc venku, ale nevim jak dostat ven ten plastový rámeček, vepředu dvě packy mám vycvaknuté, a dál za to nechci nijak silou rvát abych to neurval :(

Odesláno

chtěl jsem z vrchu mrknout, jestli ty klapky jsou zlomený, protože se to chová tak celkem divně, tak abych nenechal sundat celou palubovku a pak se zjistilo, že jsou ok

Odesláno

veď som ti písal, že si to máš overiť cez otvor po demontáži servomotku, ktorý ovláda klapku. nachádza sa na boku pri kolene pravej nohy. demontuj plastový kryt, oskrutkuj servo a ak sa ti podarí osku (v tele klimatizéra) zatlačiť alebo s ňou voľne točiť, klapka ja v háji. je to robota na cca 15 min.

Odesláno (upraveno)

chtěl jsem z vrchu mrknout, jestli ty klapky jsou zlomený, protože se to chová tak celkem divně, tak abych nenechal sundat celou palubovku a pak se zjistilo, že jsou ok

Já byla se stejným problémem v peugeotu a tam to píchli na pc a je to klapka v hájí a cena opravy komplet 8000Kč už jsem objednaná... 

Upraveno uživatelem HPK
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Tak já se také hlásím. C4Grand Picaso vyměněno - už nepotřebuji bus :-) za 407SW 2,2HDi a po týdnu řidičova strana pouze topí a spolujezdcova pouze chladí. Jinak dvouzónová klima :(

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

O víkendu jsem opravoval klapky, u spolujezdce prasklá, u řidiče načatá. Postup dle návodů tady na fóru úplná pohoda, k opravě stačí epoxidové lepidlo a plech do U, tu prasklou jsem ještě pro-šrouboval a tu naprasklou přes plech stáhl pvc páskami, pak už jen namazal silikonovou vazelínou a bylo.  Ještě jsem zapomněl půlhodinové nadávání když jsem tam tu klapku dával zpět :) Jinak klapka praskla ve 194 tis km 

ALE teď mam takový problém se závadou ESP, volant sem před demontáží zřejmě zamkl (nejsem si jist) může být problém v tom že se mi pootočil ? Setkal jste se již někdo s touto závadou při demontáži palubky, respektive volantu ?

Děkuji za pomoc  

Upraveno uživatelem Adisek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...