Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

přehřívá se surnééé

Recommended Posts

Odesláno

V motoru zůstane asi půl litru. Dá se vypustit úplně v pohodě výpušťákem na bloku, kterej je velkej jak kráva, tak nevím, co by se na něm asi tak mělo zalomit, to by člověk musel bejt úplně levej a mít dlouhej nástavec, aby se mu to povedlo.

Co se týče těch čistících sračiček, koleduješ si především o to, že ti začne téct vodní pumpa, případně že to načne nějaké těsnění.

Odesláno

co ja vim tak postup byl, naplnit, odvzdušnit a nastartovat zahřát tak aby otevřel termostat naplno odvzdušnit znova popřípadě dolít, já osobně dolívám s jedním odvzdušňovákem otevřeným

Odesláno
Původně zaslal: oddie

V motoru zůstane asi půl litru. Dá se vypustit úplně v pohodě výpušťákem na bloku, kterej je velkej jak kráva, tak nevím, co by se na něm asi tak mělo zalomit, to by člověk musel bejt úplně levej a mít dlouhej nástavec, aby se mu to povedlo.

Co se týče těch čistících sračiček, koleduješ si především o to, že ti začne téct vodní pumpa, případně že to načne nějaké těsnění.

už jsem ty šrouby zalomené viděl--asi byli všichni leví...

k tomu,co chce dělat,je povolení šroubu na bloku k ho.nu:myslim

žádné sračky tam nelij,zvlášť když jsi před nedávnem ten radiátor proplachoval venku a nic mu nebylo

Odesláno

já potřebuju vylét všechnu vodu, propláchnout to čístou vodou dále nalét tam tu sračku chvilku jezdit zase vypustit a nalét tam zpět nemrzku.......

ozzy ten radiátor jsem proplachoval tak že jsem strčil do té hadice zahradní hadicu a propláchnul, po chvilce to proteklo takže byl průchozí a 2 dny jsem topil krásně ale opět se teply vzduch zeslaboval na vlažný a spodní hadicu k radiátoru mám horkou a vrchní jenom vlažnou tzn. že je prostě zanesený a chcu to zkusit tou sračkou jestli to pomůže.... nechce se mě rozhazovat scelá palubovka na výměnu radiátoru:roll

Odesláno

:) já ti rozumím co chceš udělat--k tomu opravdu nemusíš povolovat ten šroub na bloku,nalej tam dvakrát,třikrát jen vodu a propláchni soustavu,pak ji vypusť zas jen chladičem a dej tu sračku čistící,potom podle návodu na obalu toho čističe a pak zase asi proplach vodou aspoň dvakrát a pak zpátky nalít naředěnou nemrzku...

P.S. já bych stejnak spíše vymenil ten radiátor--moc těm srajdám nevěřím--napiš pak,jak to celé dopadlo,zda to pomohlo :)

Odesláno

hm tak už vím proč se mě to přehřívalo. dnes ráno to udělalo zase:(

na podzim jsem dával do chladiče 3 litry nemrzky a potom jsem to aspoň 6x odvzdušňoval takže nemrzky bylo málo a já vůl jsem ju vůbec nedoléval..................

dnes ráno jsem se díval do chladiče a byl tam malý povlak ledu takže bude zamrzlé topení a proto to i netopí:mrk včera to ještě potom povolilo ale dnes už nee a ani nemám teplou garáž aby to rozmrzlo:fnuk ještě jsem dnes dolél litr nemrzky ale to se nepromíchá takže nevím co ted......:myslim

Odesláno

tak už to je v pohodě ale ted mi zase začala skákat teplota......

když mám 70 stupnu tak z ničeho nic mi začne rychle stoupat na 90 a poté začne klesat na provozní teplotu cca 80stupnu:myslim někdy topí a někdy zase topí méně........ a jak jsem jel zpět tak tam bylo dokonce 110 stupnů:myslim

Odesláno

díky, takže to bude asi bublina, nevadí zítra jdu vypustit všechnu vodu a zkusím ten čistič radiátoru a poté půjde nový fridex

Odesláno

hm.... tak ten čistiš radiátoru vůbec nepomohl:roll už mě jen zbývá nový radiátor ale na to z vysoka kašlu, radši budu mět v autě zimu:mrk

[upravil dne 23/12/09 Kloub]

Guest servisman
Odesláno

jedině proplach radiátoru z jedné a pak z druhé strany pomocí zahradní hadice

Guest servisman
Odesláno

tak to propláchnout se vším jak motor tak i chladič prostě celkově

Odesláno

Ja mam ten isty problem ani mne to nekuri a motor sa stale prehrieva, aj vodnu pumpu som menil vlastne komplet rozvody, termostat je tam uz treti, aj tesnenie pod hlavou uz druhe, ani na hlave po tlakovani nenasli chybu, aj chladic je novy spolu s vikom nadrzky a stale je to to iste!!! Uz ma to stalo 350 eur. Teraz jazdim bez termostatu a je mi zima, pred chladic som dal karton aby sa motor tak nechladil. Ja si myslim ze je to v tom radiatore kurenia, alebo v mojom pripade v chladici prevodovky, kedze mam automat. Poradi niekdo_??co s tym?

[upravil dne 25.12.2009 egresovic]

• O 2 týdny později...
Odesláno

No po vymene vsetkeho mozneho som sa rozhodol ze sa pustim do uplneho vycistenia chladiacej sustavy, radiatora a ostatnych veci k tomu patriacich. Kupil som nejaky cistiaci koncentrat do chladiacej sustavy a pripravil si horucu vodu. Po vypusteni chladiacej zmesi som nalial ten koncentrat ale priamo do hadice ktora vedie do radiatora(tam kde je odvzdusnovaci ventil) a nechal posobit asi 15 min. Hadicu, kde je termostat,som tiez odpojil. Potom som tam nalial horucu vodu a snazil som sa to nejako prefuknut. Islo to tazko, ale nakoniec povolilo a vyplavilo to riadny humus, usadeniny a rozne zvisky hrdze a ineho bordelu. Potom som hadice nasadil naspat a cely system som precistil a prefukol rovnakym sposobom. Islo to dost tazko ale po vyplaveni toho bordelu sa to uvolnilo. Este raz som to horucov vodov precistil, a aj dolial system zvyskom toho cistica a nechal motor bezat kym sa zapol ventilator a uvolnil termostat. Ked sa to zopakovalo

2 krat, tak som znovu vypustil system a nalial spat chladiacu zmes. No, a zatial to FUNGUJE!!!!!! Uvidim casom co som tym dosiahol!!!!! Ked to nepomohlo, aspon mam uplne ciste chladiace potrubie!!!!!!!!!!!!!! ????

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...