Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

207 - Turbo - rozne problemy (benzin aj diesel)

Recommended Posts

Odesláno
No ja asi vymenim len tie lambdy........ Lebo tie šrobky a tesnenie fak neviem kam patria :-) Som taký garažovy opravar :-) a zatial sa mi nedostali plany motora aby som vedel čo a ako. Jedine čo tak na stranke Etuners je tam niečo s klukou a nejakým šrobom tak to poriešim ale viac už nič............ Dufam že to bude stačiť. Asi buduci tižden sa dotoho pustim.

sa zaregistruj http://public.servicebox.peugeot.com/

a vies najst diely vsetko kde co ako je podla tvojho VIN cisla,

aj bez neho mozes hladat...

Odesláno
Původně zaslal: 207lemans

Původně zaslal: petr 308

na aute jsem mel uplne stejny problem.diagnostika napsala\"chuda smes\"a na doporuceni z nemecka se menilo vse kolem rozvodu.oprava probehla v lednu,najeto cca 5000km a v poho.

Tak dik ale ja auto už nemam v zaruke tak mam prisť do servisu povedať nech mi vymenia vsetko okolo rozvodou necham tam 2000€ a budem vysmiaty :-)

Dobra rada.

ja ti ale nic neradim.ja pouze napsal svou osobni zkusenost.ja zaruku zatim mam,tak cenu neresim.zatim.

Odesláno

na aute jsem mel uplne stejny problem.diagnostika napsala\"chuda smes\"a na doporuceni z nemecka se menilo vse kolem rozvodu.oprava probehla v lednu,najeto cca 5000km a v poho.

Tak dik ale ja auto už nemam v zaruke tak mam prisť do servisu povedať nech mi vymenia vsetko okolo rozvodou necham tam 2000€ a budem vysmiaty :-)

Dobra rada.

ja ti ale nic neradim.ja pouze napsal svou osobni zkusenost.ja zaruku zatim mam,tak cenu neresim.zatim.

ved OK

[upravil dne 19/3/10 207lemans]

Odesláno
Původně zaslal: buga

No ja asi vymenim len tie lambdy........ Lebo tie šrobky a tesnenie fak neviem kam patria :-) Som taký garažovy opravar :-) a zatial sa mi nedostali plany motora aby som vedel čo a ako. Jedine čo tak na stranke Etuners je tam niečo s klukou a nejakým šrobom tak to poriešim ale viac už nič............ Dufam že to bude stačiť. Asi buduci tižden sa dotoho pustim.

Dakujem pojdem to ceknuť.............. :roker

Odesláno
Původně zaslal: yoyo

chalani, ako tu tak citam vase problemy... :-O tak trpnem, ze co bude s 308ickou s 1,6 THP, co ma otec... zatial je to OK, okrem otrasneho zvuku, ktory sa objavi po nastartovani, ked je auto studene asi na 5 minut. od 1600 otacok po neviem kolko (radsej som neskusal) neksutocne nieco hrkoce alebo rezonuje, v zavislosti od otacok sa je to hlasnejsie a srdce-drasajuce.

stretli ste sa s takymto niecim uz?

Mám 308 1,6 THP stejné problémy se ztrátou výkonu a také s otřesným zvukem po nastartování motoru.

Chci se s Vámi podělit alespoň s vyřešením toho otřesného zvuku, je to napínací kladka na rozvodech. Příjmací technik diagnostikoval okamžitě, jakmile jsem se o tomto problému zmínil a pomohlo to. Vyměnily, jak již zmíněnou kladku,tak i rozvodový řetěz. Asi mě tady ukamenujete, ale již mám se servisy nejaké zkušenosti a doporučuji na Peugeoty jen Federal Cars a na Citroen AutoPort se všemi ostaními je to pouze ztráta času a nervů. Mám zástupce z obou značek a bohaté zkušenosti.

Odesláno
Původně zaslal: c3cilka

Původně zaslal: yoyo

chalani, ako tu tak citam vase problemy... :-O tak trpnem, ze co bude s 308ickou s 1,6 THP, co ma otec... zatial je to OK, okrem otrasneho zvuku, ktory sa objavi po nastartovani, ked je auto studene asi na 5 minut. od 1600 otacok po neviem kolko (radsej som neskusal) neksutocne nieco hrkoce alebo rezonuje, v zavislosti od otacok sa je to hlasnejsie a srdce-drasajuce.

stretli ste sa s takymto niecim uz?

Mám 308 1,6 THP stejné problémy se ztrátou výkonu a také s otřesným zvukem po nastartování motoru.

Chci se s Vámi podělit alespoň s vyřešením toho otřesného zvuku, je to napínací kladka na rozvodech. Příjmací technik diagnostikoval okamžitě, jakmile jsem se o tomto problému zmínil a pomohlo to. Vyměnily, jak již zmíněnou kladku,tak i rozvodový řetěz. Asi mě tady ukamenujete, ale již mám se servisy nejaké zkušenosti a doporučuji na Peugeoty jen Federal Cars a na Citroen AutoPort se všemi ostaními je to pouze ztráta času a nervů. Mám zástupce z obou značek a bohaté zkušenosti.

byl to dil 0829 G3 (povodni stary je 0829 E1) ?

Odesláno

Dakujem pojdem to ceknuť.............. :roker

Neda sa my tam prihlasiť......... Respektyve ani zaregistrovať.:mad:

Odesláno

ejjj, neprijemnee... nuz snad sa im nieco podari zistit..

kde si bol v servise?

moje auto je od 14.februara na Ivanskej...

......

je to pod uroven ten servis :grr

[upravil dne 10.3.2010 buga]

az teraz som sa dostal sem na forum... no, na ivansku som sa davnejsie vykaslal, nie som precitlively, ale ocakaval som trochu inu komunikaciu... a nie ze ja mozem byt raz, ze ma prijmu... :myslim

bol som v PF v Lamaci. zatial fajn. no uvidime... vzdy je to o ludoch a vzdy sa da natrafit na typka, ktory zastrie kvality ostatnych...

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak ma možte privítat v klube včera sa mi tato závada tiež prejavila.Ach jo auto bez záruky a 100% riešenie jak na to tu tak pozerám nieje:fnuk

Odesláno
Původně zaslal: antal

Tak ma možte privítat v klube včera sa mi tato závada tiež prejavila.Ach jo auto bez záruky a 100% riešenie jak na to tu tak pozerám nieje:fnuk

ojojjj :/

skuus zmerat lamba sondy

Odesláno

dohodneme sa na stretku??? ja mam to iste. Raz zacas mi strati vikon, potom zas nabehne....

Odesláno

dohodneme sa na stretku??? ja mam to iste. Raz zacas mi strati vikon, potom zas nabehne....

tusim antal je z ciech a velakrat nechodi ku naam, az si dobre spominam :myslim

Odesláno

Tak s tímto problémem nemám zkušenosti ... Ale co tu čtu, tak na mé 207 GT se občas vyskytne jeden totožný problém. A to takový ten zvuk po nastartování jako by mi měly ventily vypochodovat ven z motoru ... Ale co jsem zpozoroval, tak buď to nechat jít chvíli na volnoběh a nebo zhasnout motor a znovu nastartovat a vše je už lepší ... A párkrát sem už zaznamenal problém s turbem, kdy při zatížení (jízda do kopce nebo pod plným plynem) se okolo 2500 ot./min dostaví takové kopnutí jako by turbo vynechalo. Není to nic drastického, ale cítit to jde ...

A ještě jeden problém mám a ten mě dost trápí. Příjde mi, že se mi někde ztrácí olej. Po 10 000 km co jsem s 207 GT najel jsem musel dolít již dost oleje. Vždy mi vyskočí hláška, že je ho málo a je nutné jej dolít. Ovšem netuším zatím, kde může být problém.

[upravil dne 12/4/10 maiwi]

Odesláno
Původně zaslal: pretekar

Jaj a zase to iste......Uz to vobec niekto vyriesil a nasiel hlavny zdroj problemu??

no vsak ja to mam vyriesene :)

uz 1000km najazdenych a stale slape a to predtym ledva som najazdil 100km a uz sa chyba objavila...

tusim na 5strane tu mam fotku o menenych dieloch.. zopar tesneni a srobov.. ale asi hlavnym problemom boli lambda sondy

takze ja mam vyrieseny problem (dufam) :roker

buduci vikend idem do nemecka tak uvidime ci sa nieco neobjavi na 800km ceste tam :)

Odesláno

Odpoj hadice od turba co idu k IC a zistis ci to zere ono alebo motor. Trochu oleja tam bude to je normalne ale ked to bude total zalepene vies kde je problem.

To chrastave startovanie robi napinak rozvodovej retaze ked som dobre cital. Pokial ide neriesim.

Odesláno
Původně zaslal: maiwi

Tak s tímto problémem nemám zkušenosti ... Ale co tu čtu, tak na mé 207 GT se občas vyskytne jeden totožný problém. A to takový ten zvuk po nastartování jako by mi měly ventily vypochodovat ven z motoru ... Ale co jsem zpozoroval, tak buď to nechat jít chvíli na volnoběh a nebo zhasnout motor a znovu nastartovat a vše je už lepší ... A párkrát sem už zaznamenal problém s turbem, kdy při zatížení (jízda do kopce nebo pod plným plynem) se okolo 2500 ot./min dostaví takové kopnutí jako by turbo vynechalo. Není to nic drastického, ale cítit to jde ...

A ještě jeden problém mám a ten mě dost trápí. Příjde mi, že se mi někde ztrácí olej. Po 10 000 km co jsem s 207 GT najel jsem musel dolít již dost oleje. Vždy mi vyskočí hláška, že je ho málo a je nutné jej dolít. Ovšem netuším zatím, kde může být problém.

nemoze byt chyba tu ? s tym klepanim?

Odesláno

Klepání asi taky řešit nebudu dokud to nebude nezbytně nutné ... A hadice budu sundávat z důvodu výměny IC, tak uvidíme co a jak ...

A chci se zeptat i když to sem nepatří. Pretekar když tobě dělala AMA komplet exhaust, tak i z downpipe nebo začali až za ní ??? A na kolik tě vyšla výměna ??? Pokukoval sem po Milteku, ale tam ty ceny odpovídají kvalitě. Jinak už i Supersprint dělá potrubí ovšem co jsem četl na anglických forech tak nic moc. Když to nebudeš chtít psát sem napiš mi SZ prosím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...