Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaký máte názor na 106 1.0i r.v.1997? Aneb zkušenosti po letech....

Recommended Posts

Odesláno

Chci se prosím zeptat majitelů a vlastníků Peugeot 106 na obsah 1.0i 37 kW. Je to pro kluka na ježdění cca 70 km. Konzultoval jsem to s Ferrym a dám na jeho zkušenosti, ale ještě se zeptám přímo majitelů této motorizace. Zajímá mě vše. Jinak ABS a podobné vymoženosti to nemá. A je to 3dv. Děkuji za každý názor.

[upravil dne 30/6/13 16:07 od OK406]

Odesláno

Jak víš, tak jsem vlastnil a najezdil asi 5 tisíc km ve 106ce, bílá barva, pětidvířko, motorizace 1.1i. Krásné autíčko. Ve srovnání s mým nynějším se nechalo parádně vytáčet, do cca. 100km/hod. to byla i vcelku svižná stíhačka (rychlejší než moje stávající 206).

Auto bez ABS bych vůbec nekupoval, obzvláště v zimě se to hodí.

Kufr to mělo menší než 206, celkový vnitřní prostor je velmi malý, ale pro Tvýho kluka to bohatě postačí. Řazení docela přesný, zátah v nízkých rychlostech vynikající (obzvláště při rozjezdech z křižovatek se to hodí).

Jenom bych upozornil na to, že v kopcích ta 1.1 strašně rychle ztrácí dech, takže vlastník 1.0 bude zcela jistě brzdou provozu (pokud vyjede i mimo město).

Pro tohle auto bych řekl, že je ideální motorizace 1.4. Tím, že klukovi koupíš auto s menším výkonem ho rozhodně od vyšších rychlostí neuchráníš, navíc tím, že ho bude muset furt točit mu zkrátí životnost a bude mít vysokou spotřebu. Jízda nebude požitkem, ale utrpením.

V zatáčkách, co si tak pamatuju, tak nejspíš vlivem nízké hmotnosti \"vylítává\".

Nevím moc, co k tomu napsat. Skáču od jednoho k druhému, tak se ptej trochu konkrétněji. :)

[upravil dne 17/12/09 peugeot09]

Odesláno

OK406:já nevim no,ale 1,0 mi přijde málo:nevim.Až bude někde potřebovat rychle předjet tak nevim nevim.A,aby to aspon trochu jelo až tam budou třeba další 2 lidi tak to bude muset točit a to spotřeba asi nebude malá radši bych volil aspon 1,2 nebo 1,4;),ale to je můj názor no:papa

Odesláno

Když jsem vybíral mámě Saxo, tak moje hlavní podmínka byla ne 1-bodovej motor. V 309 měla 1.4 a jezdila couračky 2 km za 12 - 15 litrů. Teď to Saxo je 1.1 44kW ale hlavně 4-bod a vejde se do 6 litrů. Totálně o něčem jiným. A fakt ten motor s tím Saxem jede. Tam kde se svou chiplou 406 vytáhnu 190 km/h tak tam jsem se Saxem vytáhl 160 km/h což je paráda. Ještě to jelo, ale házely kola...

Odesláno

Souhlasím s honzou - pokud to má být pro začátečníka, pak spíš nějakou feldu (nebo slušnější fávo) - na učení mi 106ka se slabým motorem nepřijde ideál (opravy - díly jsou jistě mnohem dražší a co, když to někde trefí?)

Odesláno

přesně jak píšou předemnou 1.0 je málo a máš to pro syna takže by určitě chtěl jet rychlejc a musel by to hodně točit čímž by o dost stoupla spotřeba, taky bych to viděl na pěknýho favorita nebo feldu, 1,3 už jede přece jen o poznání líp a taky se s tím dá něco předjet

Odesláno

Bude to mít do školy. Jezdit bude ve 2-3. Na opravy jsem se neptal. Ptal jsem se na motorizaci. Jinak bych rád zůstal u Peugeota;). Nic velkého. Na to jeho ježdění mu menší obsah myslím stačí.Dřív jsme měli T601 a to byl panečku stroj:super. Takže 106 ano, ale větší obsah? Jezdit bude trasu cca 2x35km

[upravil dne 18/12/09 OK406]

Guest servisman
Odesláno

OK406 to je na tobě názory co a jak byly řečeny,ale ty si uděláš stejně podle sebe .

Kolik chceš investovat ??

mám řešení ,dejte mu tátovu 205 a at si tatík koupí novější ;)

[upravil dne 18/12/09 honza406]

Odesláno
Původně zaslal: honza406

OK406 to je na tobě názory co a jak byly řečeny,ale ty si uděláš stejně podle sebe .

Kolik chceš investovat ??

mám řešení ,dejte mu tátovu 205 a at si tatík koupí novější ;)

[upravil dne 18/12/09 honza406]

Kdepak 205 1.8D si vezmu já ;). Je to vynikající autíčko na různé pojížky a do města např. ČB či TA, kde je problém se zaparkováním!! A spotřeba je taky příjemná;). Kdo má tuto motorizaci, tak ví, o čem je řeč. Jinak názory ostatných beru na vědomý. Je jasné, že 206 je krasné auto, ale ceny jsou zatím vysoké.:(

Odesláno

ahoj, v 18 jsem taky dostal na lítaní na intr 106 1,0 37kw, ktará byla v rodině docela dlouho, a bylo to parádní vozídko, a zas tak velká brzda provozu to nebyla, byla to verze bez výbavy a luxus, rok jsem sní jezdil a ani jedna závada, a to jsem ji dával solidní kotel :D jak v zimě tak v létě. Ale kdybych si před tím mohl vybrat tak aspoň tu 1,4- budou se mu lépe předjíždět brzdy provozu, tomu věř.

[upravil dne 18/12/09 Luksa]

Odesláno

Hm hezký názory, jako 106 z mnoha hledisek není nejlepší auto, ale doporučovat felicii, která odejde po první dobře prosolený zimě to je výborný nápad. Tam určitě ušetřítě tísíce. Taky sem začínal a nabízeli mi felicii a když sem viděl kde všude je prohnilá a jak dlouho by mi vydržela tak sem si řekl na cesty pro mě maximálně pro 2 lidi mi bude stačit 106 1.1. Už ji mám 2,5 roku narval sem do oprav prachy, ale nevěřim tomu že na felicii bych ušetřil. Nyní s tim najedu týdně 260-300 km a taky se to nechá vydržet a strašně rád bych všem podotkl, že názory typu brzda provozu neuznávám jako i 1.0 jezdí mimo obec 100 km/h a nevim jaké máte znalosti s konstrukcemi silnic atd. ale ty silnice nejsou dost čast dělány ani na tu rychlost kterou maji psanou u nich na značkách a to nepočítám jejich stav takže stojí za zamyšlení jestli všichni co musí mít silný motorizace a ve městě jezdí 40 a mimo obec 140 by neměli odevzdat řidičské oprávnění. To není narážka na všechny řidiče silných vozů, ale jen na ty co si pletou silnice se závodními dráhami. Předjíždění je věc jiná záleží kde a kdy, ale vim že i se svim autem to dokážu celkem s přehledem a nemusim ryskovat. Z hlediska konstrukce a ochrany vozu to vozidlo není bezpečné, ale rozhodně na obdobné úrovni jako felicie. Toto je můj názor děkuji

Odesláno

Podobným názorem jsem se taky obhajoval, když jsem jezdil s Puntem, co má problém jet 80km/hod. do strmějšího kopce, takže Tě absolutně chápu. Časem, až Tě přestane bavit, že máš v kopcích za prdelí kolonu aut a budeš si kupovat jiné auto, pořídíš si určitě silnější motorizaci. Výhody jsou jasné. Když na to šlápneš, tak to jede. Ušetříš na spotřebě a motor furt netýráš. O tom, že se silnějším motorem zažiješ při správném poměru kg/kW mnohem více legrace, radši ani nemluvím. Kdybych si teď vybíral jiné auto, velmi vážně bych zvažoval 206 v motorizace 1.6 16V nebo 2.0 16V. Myslím, že prakticky neomezená rezerva ve výkonu za ten litr, dva na spotřebě rozhodně stojí. ;)

Nevím, proč všichni protěžují Feldu. Nepřijde mi to jako extra výhodný kauf. Když už, tak Favorita. :)

[upravil dne 18/12/09 peugeot09]

Odesláno

no ja mam to same, mesicne s tim nalitam cca 1000km a pokud jezdim sam tak to aji sviha. Na nadrz ujedu cca 600km coz je asi 6.5-6.7 ale je fakt ze tomu motoru celkem davam zabrat. Az na par drobnosti stim nemam problem a to to ma najeto nejakych 160t km.

Takze ja sem s tim max spokojen. Navic ziju ve Francii takze spousta nahradnich dilu po ruce.

PS: kdyby nekdo chtel tak mam nazbyt predni a zadni svetla a zrcatka. Cena bude lidova bo mi to zabira misto v garazi.

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Nevím, proč všichni protěžují Feldu. Nepřijde mi to jako extra výhodný kauf. Když už, tak Favorita. :)

[upravil dne 18/12/09 peugeot09]

opravdu nevíš??? jsou to skoro stejná auta,ale jedno skončilo 1994 a druhé 2001:myslim a teď je skoro 2010...,už víš? :papa

Odesláno

Děkuji všem za zkušenosti a názory. Jak už jsem psal, rádi zůstali u značky Peugeot. Pravda je že obsah 1.0 je na cestování slabý a to ve dvou nebo čtyřech lidech (na cestu do školy), ale ceny 206 jsou zatím trošku vyšší než u 106. Na druhou stranu 306 je už moc ,,velká´´.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...