Medvěd Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Orienťák bych snad vymyslet mohl - když se zajistí lokalita pro mně aspoň trochu rozumně dosažitelná ....
elton Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Scratchy, ty mi děláš radost. Držím ti palce a už teď se moc těším:papa
Guest Scratch Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 ale neberte to ted na tuti, tuhle skutecnost chci prodiskutovat doma s Adelkou, protoze predpokladame, ze se to dotkne naseho souziti - uz takhle jsem doma vic nez malo Musim vyzjistit od lidi co jiz neco takoveho poradali, jaka je casova narocnost, celkove - ubytko, jidlo, jakym zpusobem vyjednavat s majiteli kempu apod (moje jednani = zakaznik takze na prvnim miste - se tady asi moci pouzit nepujde...) dneska snad dorazim, ale na chviku, protoze zitra s Adou moc brzo vstavame [upravil dne 4/2/2010 Scratch]
Guest Scratch Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 uplne se ji bojim zavolat a co ti chuligani ze splzne? Co dat ten vas puvodni navrh a my vam pomuzeme chlapi [upravil dne 4/2/2010 Scratch]
punkac Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Původně zaslal: Scratch Dalsi veci je, ze se tady hazi metou 500 radnych clenu a nikdo z jiz radnych neprojevil zadnou aktivitu (vc. me). Adelka me zabije.... TO je přesně ono! Rád klub podporuju, ale sám bohužel nemám čas cokoliv zařídit (dělám na šichty), a proto si velmi vážím kohokoliv, kdo něco uspořádá nebo udělá pro ostatní. Minulý jarní sraz byl můj první (je to i doba, kdy je relativně volno na trajdání po republice) a rád bych si ho zopakoval zas
Vvitty Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Zda se, ze je nacase se vyjadrit oficialne k poradani jarniho srazu. Takze, nejdulezitejsi informace - jarni sraz bude, a to na Seci, termin polovina kvetna, hlavni organizatori Beda a MK405, s mensim prispenim ze strany Vvittyho a Aky. Detailnejsi informace budou zverejneny pristi tyden, na vikend je domluvena schuzka s provozovatelem kempu o podminkach, cenach a dalsich detailech. Puvodni plan sice byl vratit se na Vysocinu s jarnim srazem az napresrok, ale kdyz neprisla zadna kandidatka, vedeni s povdekem prijalo nabidku na organizaci jarniho srazu v jiz jednou osvedcenem arealu. Preji timto organizatorum pevne nervy a snad prijede dostatek lidi ;-) Zaroven dekuji vsem, kteri po zverejneni informace o moznem zruseni srazu za to, ze projevili snahu usporadat sraz a udelat neco pro fungovani klubu. Duvodem, proc se zde objevilo vlakno o zruseni srazu byl prave pozorovatelny upadek zajmu clenu podilet se nejak aktivne na deni v klubu i mimo forum. Budiz toto zamyslenim do priste, protoze pokud bude tento trend pokracovat, je mozne ze se srazy proste obcas konat nebudou pro nezajem poradatelu (nebo clenu, viz podzimni sraz). Zaroven to otevira diskuzi napr. o tom, zda je dlouhodobe udrzitelne poradat ctyri srazy do roka, a zda nezredukovat pocet velkych srazu na tri (jarni, letni posunuty do prazdnin a klouzani), nebo dokonce uplne vynechat klouzani ci zmenit jeho koncept.
Guest Scratch Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 ok, dobra tedy, budu s tim pocitat... ale priste se dohodnete na vedeni nez vypustite neco do sveta, kdyz uz mate neco v zaloze.... Vvitty: penize dnes poslany [upravil dne 4/2/2010 Scratch]
Vvitty Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Scratch: obavam se, ze zverejneni informace \"nikdo se neprihlasil do konkurzu, proto vedeni oslovilo poradatele a zajistilo nahradni sraz\" by nesplnilo hlavni ucel - dat najevo smutny fakt, ze silne opada zajem neco pro ostatni poradat. Pouze by to vedlo k falesnemu dojmu, ze kdyz se nikdo neprihlasi priste, vedeni to uz nejak udela. Bohuzel musim rici, ze neudela - klub stoji na clenech, na jejich ochote udelat neco pro ostatni. Poradani konkurzu ma byt mimo jine snahou vnesti do srazu trosku obmeny a noveho ducha, aby se kazdorocne neopakovala jmena organizatoru podobne jako mesice v roce. To nema byt kritika organizatoru srazu minulych, jen snaha o to neupadnout do stereotypu a vnesti do srazu i nove myslenky a odlisny pristup. I proto si cenime toho, ze se zde nasli lide, kteri se aspon ted zacali zamyslet nad moznosti usporadat sraz nahradni, a budeme radi, kdyz si to v klidu promysli a prihlasi se treba do nektereho z dalsich konkurzu. Clenove vedeni pochopitelne radi poradi, podeli se o zkusenosti s organizaci srazu minulych, ale zbytek je na clenech.
Guest Scratch Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 ok, respektuju. Jen se mi nelibi vyber formou konkurzu a to je podle mne i ten problem proc se nikdo neprihlasil. Minule byly dva tymy, jeden vyhral a druhy to musel zabalit a evidentne to nenesl uplne nejlip. Chapu, ze je dobre, kdyz se rozhodnou clenove, ale.... Ja nechci s nikym komunikovat, pripravovat predbezne sraz, komunikovat s majiteli kempu, s \"dodavateli zabavy\" a pritom jim sdelovat, vite, my bychom tu radi udelali sraz, ale bude to formou konkurzu, tak bych vas rad poprosil o informace a ceny a podminky, za jakych je mozne zde sraz uskutecnit. Pokud budete vybrani, urcite se ozvu...... Nebo jit druhou cestou, chceme tu sraz, tehdy a tehdy, co jste schopen nam nabidnout. A pak mu napsat, kdyz nevyhraju, sraz byl zrusen..... proste na jednu stranu ano dobre, at se rozhodnou clenove, ale na druhou stranu nebudu nic pripravovat, kdyz vim, ze to nemusi vyjit, luxus casu se mi tolik nedostava
Blizzard Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Původně zaslal: Scratch ok, respektuju. Jen se mi nelibi vyber formou konkurzu a to je podle mne i ten problem proc se nikdo neprihlasil. Minule byly dva tymy, jeden vyhral a druhy to musel zabalit a evidentne to nenesl uplne nejlip. Chapu, ze je dobre, kdyz se rozhodnou clenove, ale.... Ja nechci s nikym komunikovat, pripravovat predbezne sraz, komunikovat s majiteli kempu, s \"dodavateli zabavy\" a pritom jim sdelovat, vite, my bychom tu radi udelali sraz, ale bude to formou konkurzu, tak bych vas rad poprosil o informace a ceny a podminky, za jakych je mozne zde sraz uskutecnit. Pokud budete vybrani, urcite se ozvu...... Nebo jit druhou cestou, chceme tu sraz, tehdy a tehdy, co jste schopen nam nabidnout. A pak mu napsat, kdyz nevyhraju, sraz byl zrusen..... proste na jednu stranu ano dobre, at se rozhodnou clenove, ale na druhou stranu nebudu nic pripravovat, kdyz vim, ze to nemusi vyjit, ...... a to je to jádro pudla... Byl jsem (na Scratchův popud skrz SZ) ochoten, po tom co to takhle se srazem vykrystalizovalo, přiložit ruku k dílu jakýmkoliv způsobem, ale jenom proto že všechna tahle činnost (čas, peníze a vůbec chuť to dělat) už by MĚLA nějaký smysl a ne MOŽNÁ smysl. EDIT: Pardon, bylo to neúmyslně S-c-ratchi .. to je dobrý [upravil dne 4.2.2010 Blizzard]
Guest Scratch Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 jj, jen prosim o doplneni C, takhle jsem jak posra.. kazdopadne diky za zajem :-) [upravil dne 4/2/2010 Scratch]
Vvitty Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Stejne riziko ze sraz po jeho ohlaseni bude zrusen existuje, napr. Chomutovu to docela realne hrozilo pro neucast. Co se konkurzu tyka, nejsou do budoucna podminkou, ale doposud nikdo neprisel s lepsim navrhem ci predstavou, jak nadale srazy organizovat, pritahnout nove poradatele a koho uprednostnit v pripade, ze bude vice zajemcu o poradani srazu v jednom terminu, coz se v minulosti stavalo. Ma dostat prednost ten, co prisel s myslenkou poradat sraz tam a tam driv? To vedlo v minulosti napr. k tomu, ze jeden sraz byl defacto ohlasen rok a pul dopredu... a mezitim se vyhlasovateli vyznamne zmenila situace a temer prestal mit cas.
Chepp Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 tka rad prilozim ruku k dilu, teda ten sec sem nasel ve vice okresech kde se to prene nachcazi... prikaldne mam kombajn muzu treba gril dovizt nebo neco podobneho.. pokud to bude v mych silach rad pridam ruku k dilu, mam dost konexi na ruzne lidi v oboru muzu kdyz bude neco potreba sehnat atd... staci rict... pokud je potreba pomohu a pokud je blizko klidne tam muzu dorazit pomoci. sec sem koukal ze jsou nekde u pardubic to mam kousek.. napiste co a jak.
Béďa Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Chepp: díky za nabídku, kdyby bylo potřeba tak se ozvem Konkrétně je to Seč u Chrudimě a z Olomouce to zas takový kousek nemáš.
Chepp Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 Béďa: jee.. to je koosek, ted na to kokam... s hdi sem tam za chvilku a nic to nesezere... kdyby neco napiste... sem k dispozici..
Medvěd Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 Jako autor myšlenky konkurzů na pořádání srazu bych se asi měl k tomu, co se stalo, vyjádřit a pokusit se pro některé tak problematickou myšlenku obhájit. Konkurz na pořádání srazu by měl vyřešit několik velice podstatných věcí: a) neustále pozvedat úroveň srazů a přinášet na srazy nové nápady (jedině konkurence umí donutit lidi k vymýšlení inovací) b) umožnit konání srazů na různých místech po celé republice (přece pražák nebo brňák nebude vymýšlet sraz na Rusavě - i když i o tom jsem kdysi uvažoval). Jedině tím, že vznikne mezi pořadateli srazů konkurence, se můžeme takových výsledků dočkat - jinak opravdu hrozí to, že pořadatel srazu se uzavře v jednom modelu, který jemu vyhovuje, a nebude mít potřebu nic nového vymýšlet (proč by něco vymýšlel, když pořádání srazu a termín bude mít předem jistý) - což ve finále může skončit až tím, že na srazy nikdo jezdit nebude (viz. Chomutov 2009). Stesky kluků z Plzně, kteří loni touhle dobou kandidovali proti Pe.Trovi a neuspěli, jsou sice pochopitelné, ale - HLASOVÁNÍ DOPADLO TAK, JAK DOPADLO A ZE DVOU TEAMŮ VŽDYCKY JEDEN BUDE TEN DRUHEJ. Já bych si dokonce přál, aby byl výběr třeba z pěti teamů - členskou základnu máme přece silnou dost (jen je potřeba chtít jít do toho rizika s vědomím, že mohu být i poražen). Chápu i to, že před podáním kandidátky pořadatel musí zahájit nějaká jednání s provozovatelem campu a zamyslet se nad programem - to stojí nějaký čas, ale není to přece nic neřešitelného. Po té, kdy je pořadatel jasný (tedy zvítězí v hlasování), tj. cca 2 měsíce před srazem, je podle mě dostatek času na to připravit orienťák a doladit program - ceny v campu jsou předjednané ještě před podáním kandidátky, tak už jde jen o to, včas provozovateli upřesnit počet lidí - což stejně jde až podle plateb na účet. Opravdu mi přijde velice zvláštní, že by zásadním důvodem proč se nenašel žádný organizátor srazu, byly právě kandidátky a tedy soutěž - to máte fakt takový strach z možné prohry? Já jsem na podzimní Chomutov kandidoval s Plazem jako jediný team - následně byl opravdu problém s podstatně nižším počtem účastníků, než jsme očekávali a i slibovali - že jsme cca měsíc před srazem byli rozhodnuti sraz zrušit je veřejným tajemstvím. Neúčast členů jsem si sám za sebe zdůvodnil tak, že srazů pořádaných Medvědem (s de facto stále velice podobným programem) máte už dost a je tedy potřeba vyklidit pole - daleko raději bych ale takové rozhodnutí udělal po té, kdy by někdo kandidoval proti mě a dokázal na sraz přinést něco nového, čím by si hlasy získal (pak bych třeba i já dostal chuť zariskovat a něčím sraz ozvláštnit). Dle informací Pe.Tra se ani na zimní klouzání (tentokrát specielně pro některé \"brblaly\" umístěné na sever Moravy) nehlásí tolik lidí, kolik kluci očekávali (bohužel pro mně to asi bude první klouzání, kde z vážných důvodů nebudu moc být) - pokud to se srazy bude pokračovat v podobném duchu i nadále, docela reálně hrozí, že se nad srazy \"zavře voda\" a budeme spolu jenom tlachat na fóru - je otázka, jestli je o takový začátek konce opravdu většinový zájem. [upravil dne 5/2/2010 Medvěd]
Blizzard Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 Původně zaslal: Medvěd Stesky kluků z Plzně, kteří loni touhle dobou kandidovali proti Pe.Trovi a neuspěli, jsou sice pochopitelné, ale - HLASOVÁNÍ DOPADLO TAK, JAK DOPADLO A ZE DVOU TEAMŮ VŽDYCKY JEDEN BUDE TEN DRUHEJ. ..... [upravil dne 5/2/2010 Medvěd] Stesky, stesky... pokud vím, tak se nás vedení na Vánočním srazu 08 ptalo co si myslíme o proběhlým konkurzu. Hezky v klidu jsme si tam pověděli co kdo k tomu má za připomínky. Z pozice člena poraženýho týmu říkám že za stejných podmínek do toho už znova nepůjdu toť asi tak vše
Vvitty Odesláno 5. únor 2010 Odesláno 5. únor 2010 Blizzard: ja ty pripominky znam, ale porad nejak nevidim jak to udelat lepe...
kujon106 Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 Koukám jako puk, že s organizací je takoová lapálie, takže kdyby byla třeba nějaká pomocná ruka pro jarní srázek, tak není problém a hlásim se
Recommended Posts