Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

On pise, ze kontrolka sa rozsvieti iba ked je nieco zle, inak je ticho...ale nezda sa mi to, je to zakladna kontrola pri starte motora, ale mozne je vsetko...ale kazdopadne som sa s tym este u ziadneho auta nestretol...

Odesláno

tak tak, v SB je pisane, ze ta \"olejnicka\" je priamo prepojena so STOPkou.

Ale jak pise pastorek, malo by to byt tak, ze pri vypnutom motore by ta skusacka mala svietit, a pri zapnuti motora by mala zhasnut. Vyskusam tuto variantu. Ale ked odpojim ten konektor z cidla a nastartujem, tak by sa mala hned rozsvitit aspon ta stopka ne?

A jak spozna pocitac auta, ze je konektor odpojeny, kedze pri zapnutom motore ten sa ten snimac rozpoji. Jak to auto pozna, ci obvod rozpojil ten snimac, alebo ja tym konektorom???

PROSIM vsetkych, hlavne tych s MUXem, aby napisali, odfotili, ci im ta olejnicka sviti alebo ne. Dik

Odesláno

marko306, on to písal opačne. Vraj do 06.2001 je normálna kontrolka a neskôr už kontrolka nieje ale pri poruche mazania sa rozsvieti STOPka a PP vypíše chybu. Ja som našiel v manuáli pre ročník 2003 ( ako má foxo) normálny popis tej kontrolky tak ako sme zvyknutý.

foxo, tá kontrolka je napojená i na kontrolku STOP tak ako i niekoľko iných. Počítač auta nerozozná či je konektor odpojený alebo odtrhnutý kábel alebo vadné čidlo. To s tou skúšačkou je preverenie čidla či pri zhasnutom motore signalizuje nízky tlak oleja. Je pravdepodobné že to čidlo vísí a stále dáva signál o správnom tlaku preto sa nerozsvieti kontrolka.

Správnosť činnosti prístrojov preveríš tak že pri maštartovanom motore spojíš kúskom kábla konektor a kostru. Nasimuluješ tým akoby spínač signalizoval pokles tlaku . Mala by sa rozsvietiť STOPka, kontrolka mazania a zrejme i PP by mal hlásiť chybu. Samotná STOPka reagovať nebude lebo dostáva tiež signál z toho čidla ako kontrolka a vždy svietia spolu.

[upravil dne 13/12/09 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: foxo

pastorku, na tom obrazku asi nebude moja pristrojovka, a takze ma tam svitit ta olejnicka?

Nemal by nekdo foto tych kontrolek pred startem?

A kde je to cidlo alebo ten snimac tlaku? pls. foto...

ta přístrojovka je z benzínu--má otáčkoměr do 7000--ale tu kontrolku tlaku oleje mají všechny 406 stejnou--přesně v tom místě,jako na obr. od pastorka

Odesláno

takze nekde chyba je, a ja si ji vsimel po 2,5 roka provozu :D

To Pastorek:sam si povedal, ze pocitac nerozozna, ci je preruseny kabel, alebo odpojeny konektor, alebo zly snimac. Tak preco by sa po odpojeni konektora (pri nastartovanom motori) mala rozsvietit kontrolka a STOP, kedze ten obvod je preruseny uz tym rozpojenym snimacom??

Nepomoze vyskusat kontrolky tak, ze konektor z toho cidla spojim priamo nejakym drotikom na kostru (motor)??

Ma byt v konektore nejake napatie, ci uz pri vypnutom alebo zapnutom motore??

Odesláno

Občas myslím na ko..tiny a potom píšem haluze. Už som ten text opravil. Chýbal tam krok že odpojiť konektor a spojiť na kostru a v závere som poplietol sám seba. Sorry. Ale tvoje dedukcie boli správne tak si pochopil systém. Teraz by som mal napísať že som ťa iba skúšal. :D

Na tom konektore by malo byť cca 10V pri zapnutom kľúčiku lebo tam ide napätie cez kontrolku a tá niečo stiahne.

Odesláno

no este ze som taky mudry :D Ale diki za rady, pomohlo mi to pochopit ten system. Cez vikend to vsetko vyskusam a zmeram, a dam potom vedet. Idem uz off. Tak dobru. :papa

Odesláno

ak by ta zaujimalo ako to ma 2.2 HDi, schvalne som to dnes skusal

ta kontrolka mi nikdy nesvieti, ani ked zapnem klucik do polohy1 alebo 2 nerozsvieti sa , tiez som si myslel ze ju mam pokazenu

skusil som odpojit konektor a kontrolka stale nesvietila pri zapnutom kluciku, ani pri nastartovanom motore

ak som konektor napojil na kostru pri vypnutom motore kontrolka nesvieti,,, asi dve sekundy po starte sa kontrolka rozsvieti, zacne blikat STOP a na dislpeji vypisuje daco s tlakom oleja...

je to vymyslene dost blbo ked sa po zapnuti kluca neoveri ci kontrolka funguje, aj ked funguje

Odesláno

no to si mne teda potesil. Ja na tuto \"pikosku\" prisel po dva a pol rokoch bezproblemoveho provozu.

Je to hodne blbo vymyslene, ponevac sa moze uvolnit konektor alebo tak neco, a pak to PC nespozna, a je po motore. Skusim ale jako ty spojit kablik konektoru priamo s kostrou, ci sa rozsviti.

Prosim este dalsich, aby napisali na toto tema svuj postreh. Dik

• O 2 měsíce později...
Odesláno

mám 406 rok výroby 2002 a taky sem nedávno začal postrádat kontrolku mazání při zapnutí klíčku a podle toho co tady čtu tak to vypadá že to tak asi má být. Když sem se optal v servise tak mi bylo řečeno že se rozsvítí až při problému.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...