Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

uzitkove nakladne auto do 3,5 tony a zakazy.ako to s tym vlastne je?

Recommended Posts

Odesláno

ma s tym niekto skusenost?mame firemnu dodavku do 3,5 tony.v tp je ale zapisane ako nakladne vozidlo.otazka znie ci s takymto vozidlom mozeme jazdit po cestach kde je zakaz vjazdu pre nakladne auta

Odesláno

Fusion: je fakt, ze kdyz jezdim s nasim firemnim masterem, tak me nejake zakazy vjezdu nakladnich aut nezajimaji, jedu vsude ... to vozidlo ma totiz soucet hmotnosti neco tesne pod 3500 kg

ale pred par lety, jeste za stare vyhlasky, jsem dostal od policie pokutu, ze jsem vjel do zakazu vjezdu nakladnich vozidel s partnerem, ktery mel proste v technicaku napsano nakladni auto, nic je nezajimalo ... uzitecna hmotnost byla u partnera furgona (kdyz byl novy:)) 800kg

Odesláno

Je fakt, ze jsem jednou s Transitem resil trosku jiny problem v Havirove (krizovatka u dinosaura), ze jsem vjel do objizdky, pouze pro nakladni vozy. Zastavili me, ale ukazal jsem jim technicak, podekoval a jel jsem dal... takze nevim....

Odesláno

e)

\"Zákaz vjezdu nákladních automobilů\" (č. B 4), která platí pro nákladní automobily i pro tahače přívěsu nebo návěsu a speciální automobily o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg; neplatí však pro obytné automobily,

Odesláno

Ked som robil v T-Come, tak nas technik dostal pokutu za to, ze do takeho zakazu vosiel s autom OPEL MERIVA, takisto upravenym a takisto mal v TP ze je to nakladne vozidlo.

Dostal tu pokutu myslim v senici, a bolo to zaciatkom tohoto roka ...

Odesláno

Táto dopravná značka zakazuje vjazd nákladných automobilov vrátane ťahača prívesu, ťahača návesu a špeciálnych automobilov odvodených od nákladného automobilu

Myslím že ak máš v techničáku napísané nákladné vozidlo tak tam nesmieš ísť baz ohľadu na hmotnosť. aspoň nikde som nenašiel že by to bolo niekde konkrétne určené.

[upravil dne 10/12/09 gedu]

post-0-14109611448951_thumb.jpg

Odesláno

Podle toho, co psal Marko to vypadá, že na Slovensku tato značka funguje tak jako v ČR před úpravou vyhlášky v r. 2001, tedy máš-li v TP nákladní vozidlo a zastaví Tě v zákazu poliši, můžeš mít problém. Sám jsem kdysi v Kolíně platil za to, že jsem si dovolil přejet přes starý most přes Labe se Škodou Favorit Pick-up. Byť tam jezdí autobusová linka MHD, Fáčko s bednou místní MP policistce hrozně vadilo (všimla si mě díky žlutým SPZkám, dnes, když RZ mají všechna vozidla identická, by mě zcela jistě nechala žít).

Odesláno
Původně zaslal: gedu

Táto dopravná značka zakazuje vjazd nákladných automobilov vrátane ťahača prívesu, ťahača návesu a špeciálnych automobilov odvodených od nákladného automobilu

Myslím že ak máš v techničáku napísané nákladné vozidlo tak tam nesmieš ísť baz ohľadu na hmotnosť. aspoň nikde som nenašiel že by to bolo niekde konkrétne určené.

[upravil dne 10/12/09 gedu]

Ak mas vozidlo do 3,5tony tak tam mozes vojst je jedno ci mas osobak alebo ako ja(firemne) Iveco-skrina. Pred novou vyhlaskou (tusim od juna) boly vozidla delene na kategorie N1,M1 atd ale to uz neplati:potlesk. Tak ak by ti nejaky avedomely pan policajt chcel dat pokutu tak ho posli do r....:bacha skus najs tu novu vyhlasku:papa

Odesláno

Jestli už to máte opravdu jako tady v CZ tak není problém.Tady byla taky díra v zákoně a byli akorát problémy...jinak jestli tam je zákaz pro nákladní automobily a není pod ním dodatková tabulka s váhovým omezením (3,5t) tak problém je....takový zákony vymýšlí ti pánové co nám (jak koukám tak totéž vám) vládnou,transit apod. je užitkové,né nákladní....

Odesláno

sorry štvrto má pravdu smluvam sa.

Na otázku sa dá jednoznačne odpovedať po prečítaní si definície dopravnej značky \"Zákaz vjazdu nákladných automobilov\" (B 6).

Značka Zákaz vjazdu nákladných automobilov (č. B 6) zakazuje okrem vjazdu nákladných automobilov aj vjazd ťahača prívesu, ťahača návesu a špeciálnych automobilov odvodených od nákladného automobilu alebo od autobusu; nezakazuje vjazd obytným automobilom a nákladným automobilom s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg.

Z definície dopravnej značky vyplýva, že vodič akékoľvek nákladného vozidla s najväčšou prípustnou hmotnosťou do 3 a pol tony sa nemusí riadiť touto dopravnou značkou. To platí aj pre vodičov osobných vozidiel s úpravou N1.

Podľa zákona sú vozidlami z kategórie N1 tie, ktoré sú projektované a konštruované na prepravu tovaru s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg. Patria medzi ne napríklad dodávky ale aj autá vychádzajúce konštrukčne z osobných áut, ktoré majú mriežku za zadným sedadlom.

Vodičom vozidiel kategórie N1, ktorí vchádzajú do zákazu vjazdu pre nákladné automobily, teda nesmie nikto hroziť pokutou, keďže sa riadia dopravnými predpismi.

post-0-14109611451904_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: 309GT

Jestli už to máte opravdu jako tady v CZ tak není problém.Tady byla taky díra v zákoně a byli akorát problémy...jinak jestli tam je zákaz pro nákladní automobily a není pod ním dodatková tabulka s váhovým omezením (3,5t) tak problém je....takový zákony vymýšlí ti pánové co nám (jak koukám tak totéž vám) vládnou,transit apod. je užitkové,né nákladní....

Můžeš, prosím, specifikovat rozdíl mezi užitkovým a nákladním autem? Podle mě se totiž jedná o stejnou kategorii aut ...

Odesláno

osobne jazdím s Iveco Daily 35.12 a raz sa mi stalo že ma zastavili v ulici do ktorej nesmeli nákladné autá. V technickom preukaze je síce napísané \"nákladné\" ale keďže do 3,5 t tak bolo všetko v poriadku. To auto na prvý pohľad vyzerá ako nad 3,5 t /dupláky na zadnej náprave/ ale v techničáku je do 3,5 tak všetko musí byť v poriadku. za 12 rokov iba jeden takýto problém...:super

Odesláno
Původně zaslal: 309GT

Dovolím si oponovať. tá značka sama o sebe znamená zákaz vjazdu nad 3,5 t a tak sa tabuľka s nápisom 3,5 t nepoužíva ale videl som už s nápisom 7,5 t alebo 12 t. Takže ak som do 3,5 t môžem všade kam sa zmestím:D:D:D

Odesláno

jarson: no tak uz som videl tabulu zaciatok obce a kusok za nou bola 60 :D (za starych cias), necudoval by som sa keby bola aj tato znacka s dodatkom 3,5t:roll ...

...kazdopadne, ak nemas 3,5t a viac, kludne tam mozes ist:super

Odesláno

Medvěd: mas pravdu, nakladne a uzitkove vozidlo je ta ista kategoria, vsetko je to kategoria N, podla hmotnosti N1, N2 alebo N3, pricom tato znacka je platna pre vozidla N2 a N3...takisto tato znacka plati aj pre vozidla kategorie M, ktore maju viac ako 3,5t, vacsinou maju udelenu vynimku (myslim)...

...toto sme mali v skole, hadam si to pamatam dobre:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...