vandal9 Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Zdar vsetci chcem sa spytat, mam problem s 307-kou. Nesvieti mi svetlo zpatecky ale ked zmeram konektor tak tam napatie je ale ked pripojim ziarovky tak napatie klesne na nulu. Ziarovka je samozrejme v poriadku - vyskusana. Prosim poradte nieco, uz som z toho na prasky Dakujem za vsetky rady. Citovat
HonzaZ Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Kostra se mi moc nezdá. Prvně bych zkusil změřit ohmicky spínač, zda tam není přechodový odpor. Pokud bude dobrý, tak bez žárovek změřit odpor na kabelu od spínače k žárovkám proti zemi. Pokud nekonečno, tak prozkoumat patice žárovek. Citovat
HandBrake Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Myslim, ze niekde je v okruhu studeny spoj. Na prazdno sa javi vsetko ok ale pod prudovym zatazenim sa okruh rozpoji. Treba to premerat pod zatazenim a najst miesto, kde kde napätie kleslo. Pokial nie je chyba v elektronike... Citovat
HonzaZ Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Nejlepší bude předem mrknout, jak je to zapojené. Večer na to mrknu. Byl by dobrý VIN anebo radši DAM na přesnější hledání. [upravil dne 8/12/09 HonzaZ] Citovat
dolly1010 Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Je to špatná kostra [upravil dne 8.12. 09 dolly1010] Citovat
HonzaZ Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Co mu ale potom stahuje napětí, když tam dá žárovky? Když bude špatná kostra, tak žárovky nebudou svítit, ale na spínači bude napětí a to tam prý nemá. Citovat
Guest servisman Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 na spínači napětí má pokud zapojí žárovku tak není co tak prodřený drát mezi spínačem a žárovkou ,zkusit jen provizorně propojit. Zkusil bych zkouknout mezi oběma brzdovýma světly +třetí brzdový to je ve dveřích třeba to propojení mezi třetím je prodřené na kostru mezi kastlí a dveřmi [upravil dne 8/12/09 honza406] Citovat
HonzaZ Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Jenže předpokládám, kdyby byl zkrat na kostru, tak se odporoučí pojistka a to tam nepíše. Citovat
dolly1010 Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Původně zaslal: HonzaZ Co mu ale potom stahuje napětí, když tam dá žárovky? Když bude špatná kostra, tak žárovky nebudou svítit, ale na spínači bude napětí a to tam prý nemá. Třeba má přechoďák na kontaktu s kostrou. Vezmi drát, jedním koncem ho někde pořádně ukostři o kastli (pokud je dlouhej tak nejlíp o mínus pól na baterii) a druhým koncem na objímku žárovky (Hlavně si o něco jinýho neškrtni!!) A zařaď zpátečku. Jestli to bude svítit, tak je špatná kostra - projdi všechny konektory, jestli nejsou zoxidovaný. Pokud ne, hluboce se omlouvám za svůj špatný názor a doporučuju projít všechny konektory, jestli nejsou zoxidovaný PS.: Jsem zvědavej, jak to dopadne [upravil dne 8.12. 09 dolly1010] Citovat
HonzaZ Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Tak jsem koukal do schema zapojení. Kostra na karoserii je společná pro všechna světla na zadku. Takže pokud fungují všechna ostatní světla na zadních lampách tak kostrou na kastli to není. Jedině ve světlech, ale asi nesvítí ani jedna couvačka, takže toto bych také vyloučil. Tak jedině zkontrolovat patice žárovek, zda na nich není nějaký svod. Potom jedině kabeláž a spínač. Citovat
Jirka30 Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 měl jsem ten samej problém akorát že občas se rozsvítilia občas ne.Byl to spínač couvacích světel.Dal jsem jiný a maká jako ďas. Citovat
HonzaZ Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 Nedivil bych se, kdyby to byl spínač. Citovat
vandal9 Odesláno 9. prosinec 2009 Autor Odesláno 9. prosinec 2009 Vidim ze sa tu rozputala mensia debata, tak poskusam co odporucate a dam vediet ako to dopadlo. Zatial Vam dakujem. Citovat
vandal9 Odesláno 16. prosinec 2009 Autor Odesláno 16. prosinec 2009 Tak som skusal ten spinac a je v pohode, co sa tyka tej kostry ak by bola zla neprejavilo by sa to aj na inom svetle? Pretoze tento peugeot nema patice zvlast pre kazdu ziarovku ale vsetky su poprepajane na jednom plastovom diele (neviem ako to nazvat ale je to nieco ako plosny spoj). Ak vas popripade este nieco napadne dajte vediet Dik Citovat
robertsar Odesláno 19. říjen 2014 Odesláno 19. říjen 2014 Zdravím vás, mám taky problém na mé 307. Nesvítí mi světlo zpátečky. Jinde na fóru sem nic podobného nenašel. Myslím, že problém nemám ve spínači ani v kabeláži a žárovky jsou taky OK. Nevím si už rady. Měřil sem ten obvod voltmetrem na konektoru zadního pravého světla (odpojeném). Couvačka má piny 4 a 5. Zde jsou naměřené výsledky: -klíč v zámku (poloha 0), světla vypnuté, neutrál ...0 V -klíč poloha 1, světla vypnuté, neutrál ...0 V -poloha 1, světla zapnuté, neutrál ...0 V (zatím vše OK) -poloha 2, světla vypnuté, neutrál ...11,1 V -poloha 2, světla zapnuté, neutrál ...10,8 V -poloha 2, světla vypnuté, zařazená zpátečka ...11,1 V -poloha 2, světla zapnuté, zařazená zpátečka ...10,8 V při odpojeném spínači na převodovce jsou hodnoty následující: -poloha 2, světla zapnuté, neutrál ...10,8 V -poloha 2, sv. zapnuté, zařazená zpátečka ...10,8 V (takže kde se tam bere těch 10,8 V když je spínač odpojený ?) při znovu zapojeném spínači ale BEZ pojistky jsou hodnoty stejné (10,8 V) Poté jsem to zkoušel proměřit jen při zapnutých parkovačkách (s pojistkou i spínačem), naměřil jem 11V. Nevíte prosím kde by mohla být chyba ? Jinak všechny ostatní světla i elektronika v autě funguje perfektně. Děkuji za odpověď. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.