Přejít na obsah

robertsar

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

Vše od uživatele robertsar

  1. Zdravím. Nenašel jsem to nikde, ale potřebuju poradit. Je normální, že po výměně oleje mi výrazně vzrostla spotřeba benzínu ? Mám p307 1.4 16v. Dal jsem tam Total Quartz 9000 5w40. Nevím jak dlouho tam byl předchozí olej. Zdá se mi že ten nový olej zředil a rozpustil usazeniny. Zaráží mě ta náhlá vysoká spotřeba. Může se motor zadřít? Děkuji za odpověď.
  2. Problém vyřešen. Musím se vám omluvit. Měl sem špatnou pojistku u motoru. V manuálu pdf co jsem našel na internetu byly přeházené stránky tak nešťastně, že jsem to splet a kontroloval jsem pojistku ve skřínce u řidiče. Zajímavé je, že sem s tím byl i v servisu a tam mi řekli že je špatný spínač. Spínač fungoval. Asi se na to vykašlali. Děkuji vám za pomoc.
  3. Jo pojistka je pořád dobrá. Můžete mi radši poradit která by to konkrétně měla být ? Nemůže to být nějaká pojistka u motoru ?
  4. V servisu mi řekli že je vadný spínač. Koupil sem si tedy nový. Po výměně žádná změna. Pořád nesvítí. Nemusí se to náhodou ještě aktivovat přes diagnostiku ?
  5. Skusím to v servisu. Kdyžtak napíšu. Auto je z r. 2004 před FL.
  6. Ne ve světle určitě problém nemám. Proměřil sem to i ve světle a výsledky jsou stejné. Ten plast s kontaktama a žárovkama je úplně jako nový, čistý,suchý... Zkoušel sem i napojit žárovku přimo z toho konektoru, ale nic. Jen malý proud neustále.
  7. Za ty čísla pinů se omlouvám (jsou to 4 a 5), to schéma mám taky. Splet sem se když sem to psal. Nemyslím si že by mohla být urvaná zem světla. Ostatní žárovky svítí. Myslím že je zem společná pro všechny žárovky v tom světlu, nebo ne? Spíše bych řekl že mám něco s jednotkou BSI, když to dělá takové "anomálie". Napětí tam je co jsou světla zapnutá (i bez zařazení a i když je pojistka vytažená), ale jen malý proud. A je to jen u té žárovky couvačky. A kontrolu vadných žárovek asi v autě nemám. Nevím, ale kdyby jo, tak bych to asi poznal. Nevím jak se to projevuje.
  8. Hmm, to by mohlo být ono . Jak poznám že má auto kontrolu vadných žárovek ?
  9. Dá se ta jednotka bsi nějak otevřít a vysušit/vyčistit, nebo je to hazard ? Dá se to případně vytáhnout z auta a po vyčištění vrátit aniž by pak muselo auto na diagnostiku ?
  10. jj, jasně, chápu a děkuji za odpovědi. Tyhle zkoušky sem provedl jako první. Je tu ale jiný problém. Asi sem to nepopsal dost jasně. K té žárovce mi jde kolem 11 V ale hrozně malý proud. Takový který ani tu žárovku nerozsvítí (zkoušel jsem informativně LED diodu - tu to rozsvítilo). A hlavně je DIVNÉ že tam to napětí naměřím i když nemám zařazenou zpátečku. Asi si teď myslíte že bude chyba ve spínači. Ale to napětí tam je i když vytáhnu pojistku nebo odpojím spínač (a hlavně mi nepište jestli sem vytáhl tu pravou pojistku... ). S těmi piny 3,4 sem to myslel tak, že jsem to napětí naměřil mezi nimi a né že je na každém drátu +12 V jak tu někdo napsal. Dráty nejsou přerušené nikde. Kontakty jsou OK. Mám i příručku "Jak na to". Dál už nevím... tak proto píšu sem. Bojím se aby nebyla chyba v BSI. Ale na druhou stranu vše ostatní funguje. Dík za odpověďi.
  11. Zdravím vás, mám problém na mé 307. Nesvítí mi světlo zpátečky. Jinde na fóru sem nic podobného nenašel. Myslím, že problém nemám ve spínači ani v kabeláži a žárovky jsou taky OK. Nevím si už rady. Měřil sem ten obvod voltmetrem na konektoru zadního pravého světla (odpojeném). Couvačka má piny 4 a 5. Zde jsou naměřené výsledky: -klíč v zámku (poloha 0), světla vypnuté, neutrál ...0 V -klíč poloha 1, světla vypnuté, neutrál ...0 V -poloha 1, světla zapnuté, neutrál ...0 V (zatím vše OK) -poloha 2, světla vypnuté, neutrál ...11,1 V -poloha 2, světla zapnuté, neutrál ...10,8 V -poloha 2, světla vypnuté, zařazená zpátečka ...11,1 V -poloha 2, světla zapnuté, zařazená zpátečka ...10,8 V při odpojeném spínači na převodovce jsou hodnoty následující: -poloha 2, světla zapnuté, neutrál ...10,8 V -poloha 2, sv. zapnuté, zařazená zpátečka ...10,8 V (takže kde se tam bere těch 10,8 V když je spínač odpojený ?) při znovu zapojeném spínači ale BEZ pojistky jsou hodnoty stejné (10,8 V) Poté jsem to zkoušel proměřit jen při zapnutých parkovačkách (s pojistkou i spínačem), naměřil jsem 11V. Nevíte prosím kde by mohla být chyba ? Jinak všechny ostatní světla i elektronika v autě funguje perfektně. Děkuji za odpověď
  12. robertsar

    Nesvieti zpatecka

    Zdravím vás, mám taky problém na mé 307. Nesvítí mi světlo zpátečky. Jinde na fóru sem nic podobného nenašel. Myslím, že problém nemám ve spínači ani v kabeláži a žárovky jsou taky OK. Nevím si už rady. Měřil sem ten obvod voltmetrem na konektoru zadního pravého světla (odpojeném). Couvačka má piny 4 a 5. Zde jsou naměřené výsledky: -klíč v zámku (poloha 0), světla vypnuté, neutrál ...0 V -klíč poloha 1, světla vypnuté, neutrál ...0 V -poloha 1, světla zapnuté, neutrál ...0 V (zatím vše OK) -poloha 2, světla vypnuté, neutrál ...11,1 V -poloha 2, světla zapnuté, neutrál ...10,8 V -poloha 2, světla vypnuté, zařazená zpátečka ...11,1 V -poloha 2, světla zapnuté, zařazená zpátečka ...10,8 V při odpojeném spínači na převodovce jsou hodnoty následující: -poloha 2, světla zapnuté, neutrál ...10,8 V -poloha 2, sv. zapnuté, zařazená zpátečka ...10,8 V (takže kde se tam bere těch 10,8 V když je spínač odpojený ?) při znovu zapojeném spínači ale BEZ pojistky jsou hodnoty stejné (10,8 V) Poté jsem to zkoušel proměřit jen při zapnutých parkovačkách (s pojistkou i spínačem), naměřil jem 11V. Nevíte prosím kde by mohla být chyba ? Jinak všechny ostatní světla i elektronika v autě funguje perfektně. Děkuji za odpověď.
  13. robertsar

    Peugeot 307 Jak na to?

    Dobrý den, mám peugeota 307 (1.4 65kW) z bazaru. Mohli byste mi prosím také poslat tu knihu ? Moc bych ji potřeboval. Děkuju. robert.sar@seznam.cz Už mám co sem potřeboval. Děkuju moc !
×
×
  • Vytvořit...