oddie Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Tak vzhledem k tomu, že mi nejde v druhém rádiu CDčko, vrhnul jsem se dneska na druhé kazetové, co tu mám z vraku. Rozlouskl jsem je, a vyndal modul kazetové mechaniky. Foto čelní strany viz dole, je tam popis připojovacího konektoru. Otázka - kam připojit externí vstup, resp. přepínání na něj? Připojení audia je jasné - R-CH a L-CH. Věděl byste někdo, který pin je ten přepínací z rádia na tape (a tím tedy i na ten externí vstup, když jej na to připojím)? Pokud ne, v nejhorším si to odměřím... Soupis pinů z fotky - zleva: R-CH L-CH A-G DOLBY T/R F/R MSG APC +9V MTL T-IN MM PM- PM+ GND REEL BIT2 BIT1 BIT3 Citovat
oddie Odesláno 5. prosinec 2009 Autor Odesláno 5. prosinec 2009 A ještě jedna otázka - máte někdo v Praze orig. diagnostiku na spárování rádia, aby nepípalo? Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 si 100% dovolim tvrdit že bude na vano´čnim sraze minimalne jedna Citovat
martis Odesláno 6. prosinec 2009 Odesláno 6. prosinec 2009 dobry den oddie chcel by som sa vas opytat ci sa vam podarilo to spojazdnit,lebo mam kazetove radio a akosi neviem spojazdnit kazetu ked prepnem z radia na kazetu tak napise side1 chvilu je tak a potom zapne naspet radio.neroztoci sa vobec nechanika akurat reaguje na vysuvanie kazety.nic viac nejde preto by som chcel tiez niejeako tak vymeysliet aby si radio myslelo ze sa kazeta toci akoze. a ja pripojim mp3-ku.ale vcom moze byt chyba ze sa mi netoci nehanika?? Citovat
HonzaZ Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Oddie, mám dia PP2000. [upravil dne 7/12/09 HonzaZ] Citovat
oddie Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 Budu se tím zabývat, až bude čas a nálada. Nejdřív se pokusím oměřit jednotlivé ty funkce, a co všechno by se z toho konektoru dalo využít, a když to rozchodím, ozval bych se pak s tou diag., díky. Citovat
HonzaZ Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Jj:papa. Jinak dotaz, jaký máš problém s CD v radiu? To máš radia RD2 nebo RD3 a toto kazetové je RM2? Nejdou náhodou vytáhnout externí vstupy zezadu z konektoru? [upravil dne 7/12/09 HonzaZ] Citovat
HonzaZ Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 pin 11 a 12 [upravil dne 7/12/09 HonzaZ] Citovat
oddie Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 Mám tu celkem 3 radia. To, co je v autě - 2184 - má rozbitou CD mechaniku (mechanicky, něco je tam špatně, už jsem to rozebíral). Pak tu mám jedno 2473, tam vypadává tuner (je to tu od někoho z fóra, už to asi dva lidi zkoumali, bez výsledku). To jsem vzal na díly, ale mechaniky nejsou záměnné. No a pak tu mám to kazetové 1633. K němu byl připojen changer, který jsem prodal, takže ano, vstup by se dal udělat i takto, ale musel by se udělat emulátor changeru. A to se mi nechce ani dělat ani kupovat, to se raději vlámu dovnitř, a udělám připojení místo kazety (která je dnes už stejně na nic). Citovat
HonzaZ Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Myslím, že by se emulátor changeru dělat nemusel, protože ty vstupy na pinech 11 a 12 s changerem nemají nic společného. Audio vstupy od changeru jsou na pinech 18,19 a 20. Myslím, že by stačilo jenom z těch pinů 11 a 12 to vytáhnout ven a povolit to v dia a mělo by to chodit. Jinak ta vadná radia bych až ke mně přijedeš na dia si od tebe půjčil a mrkl na ně, zda se s tím nedá něco dělat. Jo, ale teď koukám, že na těch pinech 11 a 12 je jenom vstup AUX + a - a ne L a P. Takže co píšu výše možná neplatí. Ještě to prozkoumám. [upravil dne 7/12/09 HonzaZ] Citovat
oddie Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 Myslíš, že jdou povolit v dia, a pak je volit nějakou volbou na radiu? [upravil dne 12/7/09 oddie] Citovat
HonzaZ Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Teď jsem ten předchozí příspěvek doplnil. Možná kecám, protože ten AUX má jenom + a -. Ještě to prozkoumám. Citovat
Tosho27 Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 a co tak vyriesit celucicky problem takto? http://www.saunika.sk/usb-aux-adaptery/usb-oem/usb-aux-peugeot-citroen---890/ :aut:aut Citovat
oddie Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 Ha ha ha. Za prvé je to do poněkud jiného modelu, za druhé mi za podobné prachy žádný takový sráč nestojí. Citovat
HonzaZ Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Odiie ty máš ale nový model 406 ne? Citovat
Tosho27 Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 ale radsej si kupim tuto krabicku a mam nie len AUX ale aj MP3 a USB a ostane mi povodne radio cize vzhlad palubovky bude nemeneny stale pekny, bude fungovat aj packa pod volantom aj display a koniec koncov bude to lacnejsie ako new radio... a urobit len aux neni nic moc kedze k prepinaniu pesniciek by som potreboval bud mp3 prehravac alebo notebook a podobne. ale berem ked nechces investovat do takej veci chcel som ti len poradit.. Citovat
Tosho27 Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 a este som zabudol s tym modelom.. ak mas radio co podporuje CD menic tak toto ti musi ist urcite tak o model auta ani tak nejde skor o model radia Citovat
oddie Odesláno 8. prosinec 2009 Autor Odesláno 8. prosinec 2009 Tak pokud si někdo chce hrát, zde je popis pinů: R-CH, L-CH - pravý a levý kanál audio A-G - audio GND (stínění) T-IN - přepínání - přivedením +5V se přepne na kazetu (resp. na ten vstup, co k tomu připojíte). Nevyzkoušeno, jen odměřeno při zapínání/vypínání kazeťáku. Další zkoumání možná časem. EDIT - OPRAVA! Mezi T-IN a GND je spínač. V klidovém stavu (hraje rádio) je sepnutý, proto není na T-IN žádné napětí. V případě zasunutí kazety dojde k rozepnutí spínače. Na T-IN se tedy nepřivání žádné napětí, pouze se rozepne spínač. [upravil dne 2/6/10 oddie] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.