brko Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Nevite nekdo k cemu slouzi 4 draty co vedou do cerpadla nad vystupama vysokotlaku?Mam 306 1.9D rok 97. Spatne me to startuje a uz jsem prosel vse (zhavky,vstriky serizene,komprese ok,napojeny druhy okruh nafty na kratko,predvstrik)? edit: tak je to asi imobilizer,ale spis by me zajimalo ktery drat je jen na odpojovac cerpadla [upravil dne 5/12/2009 brko] Citovat
dobrmik Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 fotka by pomohla....co myslíš tím že špatně startuje?za tepla,studena? Citovat
brko Odesláno 6. prosinec 2009 Autor Odesláno 6. prosinec 2009 No kdyz ho necham pres noc a je zima,staci min nez 5st tak nazhavim chytne na sup ale ma nerovnomerny chod,jakoby zakopava.Kdyz nazhavim a necham jeste dalsich 5s dozhavit tak to neudela, pak kdyz startuju za vlazna tak musim 3x zatocit nez chytne, prezhavim tak na brnk. Loni me to nedelalo, -20st na horach a na otocku a klidny chod,za tepla furt na otocku ale v lete to zacalo zlobit za tepla a ted prisla trochu zima tak aj za studena. Jak rikam prosel jsem uz vse, ale asi to bude kompresi. Bylo tam 24atm na kazdem valci, sice uz to neni nic moc,ale kdyz jsem mel 205ku tak ta mela kolem 22 a do -10 nebyl problem na brnk,pri vetsi zime uz byl problem. Jenze nemuzu si nijak vysvetlit proc loni to nedelalo a letos asi diky te kompresy ano. Najel sem tak 10tkm a celkem je tam 200tkm,ze by se beznym opotrebenim snizila komprese tak rychle je divne. Vule ventilu je ok,premyslim jestli to nechce GO hlavy Citovat
marko306 Odesláno 6. prosinec 2009 Odesláno 6. prosinec 2009 nepadá ti nafta? Máš celú palivovú sústavu tesnú? Citovat
dobrmik Odesláno 6. prosinec 2009 Odesláno 6. prosinec 2009 no 200tis na ten motor nic není......taky mě napadá že by mohla padat nafta....skus před startováním napumpovat naftu bud balonkem jestli je nebo by měl být na filtru pumpička..... Citovat
brko Odesláno 6. prosinec 2009 Autor Odesláno 6. prosinec 2009 samozrejme to jsem zkousel ale tim to neni,mel sem natahly aj kratky okruh s flaskou a porad stejne Ja si myslim ze to ma spolecne neco s tou slabsi kompresi protoze kdyz zhavim dyl (jeste treba 7s po zhasnuti) tak chytne na otocku,to znaci ze vznika mala teplota ve valci, ale neverim ze by se neco opotrebovalo behem 10tkm tak rapidne. Jeste jednou proletim ty ventily, kontroloval jsem je pred 1mesicem jak jsem delal rozvody, ale at je sichr. To bylo jeste teplo takze to zlobilo pouze za tepla, ted se pridalo i za studena. [upravil dne 6/12/2009 brko] Citovat
dobrmik Odesláno 6. prosinec 2009 Odesláno 6. prosinec 2009 a co takhle vyměnit to žhavící relé??když říkáš že to delá jen dyz je chladnejc....svíčky máš ok.....čerpadlo taky seřízené tak zkusit tohle... Citovat
brko Odesláno 6. prosinec 2009 Autor Odesláno 6. prosinec 2009 to me napadlo taky,dal jsem primo kabl z baterky na zhavicky abych vyradil rele a to same Citovat
dobrmik Odesláno 6. prosinec 2009 Odesláno 6. prosinec 2009 a jak si poznal že jsou nažhavené?? jasny že když ji máš venku a zkoušíš tak vydíš že se začervená ale takhle...zkusil bych přehodit od někoho komu to fachčí.. Citovat
brko Odesláno 6. prosinec 2009 Autor Odesláno 6. prosinec 2009 tak byli sme u toho 2,ja jsem pripojil kabl od zhavek na baterku a v ten stejny moment druha osoba zapla klicek a cekala az zhasne kontrolka, kdyby bylo spadne rele nebo nebo kabel tak to pujde cestou nejnizsiho odporu, takze tim kablem co sem natahl, a zadna zmena nebyla Citovat
dobrmik Odesláno 6. prosinec 2009 Odesláno 6. prosinec 2009 hmm zajímavé....ale to že zhasla kontrolka nemusí znamenat že byly nažhavené........je to zajímavý problém ale... Citovat
brko Odesláno 6. prosinec 2009 Autor Odesláno 6. prosinec 2009 to zhaveni bude v cajku,za 5s se ty svicky nazhavy,spis bych potreboval vedet jestli tech 24atm je hodne malo nebo to staci a problem je az pri vetsich mrazech Citovat
dobrmik Odesláno 6. prosinec 2009 Odesláno 6. prosinec 2009 Tech 24 atm by melo byt v cajku aj i s 15 to jezdi v poho a co takhle nejednodusi zpusob?nafta?tankujes jen u jedny pumpy?tohle je skoro bezudrzbovej motor tak je mi to divne ze by z niceho nic Citovat
marko306 Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 a časovanie rozvodov máš naisto na 100%? Mne takto robilo, ale iba za tepla, keď som mal vybitú drážku na hlavnej remenici. V podstate sa to správalo tak ako keby mám o jeden, dva zuby skočený remeň. Neskočil ti nahodou? Ešte ma napadajú prepadové hadičky, tie môžu tiež narobiť galibu ak sú popraskané a ťahajú vzduch Alebo ešte sitko v nádrži môže byť zanesené Citovat
brko Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 naftu mam svou od ruznych benzinek , prave proto me to stve, 3 roky jsem menil jen filtry,oleje a ani jednou jsem nenastartoval jinak nez na prvni otoceni, no a naraz v lete zacalo to za tepla, a ted jak se ochladilo aj za studena. Prepadove hadicky jsem kontroloval, zdaji se byt ok, naftu bych vyradil,protoze jsem natahl kratky okruh primo na cerpadlo a prepad a delalo to stejne. Pricina bude neco jineho, protoze kdyz to prezhavim dyl tak to chytne jak za stara, ale musim pockat jednou tak dlouho, zhavky jsem mel dlouho sice funkcni, ale radsi jsem je vymenil, ale stejne to dela. Citovat
dobrmik Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 tak tohle je fakt zajímavý...asi bych to dal někam kse se na to specializují...u nás tu máme jednoho maníka na diesly a ten zpraví snad vše.....ale podle mě bude problém v žavení...když říkáš že to přežavíš a pak to chytne.... Citovat
brko Odesláno 7. prosinec 2009 Autor Odesláno 7. prosinec 2009 No kdyz jsem ty zhavicky vytahl ven a zapojil a zapl klicek tak v okamzik zhasnuti kontrolky byla rozhavena jen spicka zhavicky, za tech dalsich 5s se pak rozhavila cela, z toho plyne ze je nutne dodat vetsi teplo do prostoru,aby to chytlo dobre. To by odpovidalo slabsim tlakum, jenze furt nechapu proc by se stratili tak rychle. Pak by to mohlo byt slabsi baterkou, ale kdyz jsem odvzdusnoval vstriky kdyz jsem je dal na serizeni, tak tocila dost dlouho a nevybila se. Jedina moznost co me napada ze by se to rele vypinalo driv nez predtim, jenze podle odhadu to zhavi stejne jak driv, rano dyl, za tepla min. Kdyz jsem mel 205ku tak ta taky za tepla musela tocit dyl a kdyz jsem prezhavil tak na otocku (mela slabe tlaky) ale za studena chytala na sup a motor jel hladce. Tak nevim Citovat
Benžík Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Ma tenhle motor termostatickej sitic? (na cerpadle lanko pridava na nafte, je to ovladny lankem co vede z termostatickyho telesa - blizko termostatu). Pokud tohle nefunguje, muze se to takhle projevovat. Citovat
brko Odesláno 8. prosinec 2009 Autor Odesláno 8. prosinec 2009 ano ma, mam ho funkcni,ale vliv na to nema vubec, zkousel jsem ho rucne nastavit ale vliv to nema vubec, ma to vliv asi az za par sekund kdyz uz je chod motoru pravidelny Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.