oni Odesláno 5. prosinec 2009 Autor Odesláno 5. prosinec 2009 kazdopadne musim uznaz, ze feldy topej luxusne, jak rikas, okamzite fouka vzduch kterej vylozene pali, pravda, pravda! jako jestli bude jeste jeden pekny den, tak mrknu na ten termostat, kdyz je takhle jak je, tak se mi nic nechce delat. Citovat
Ruslan Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Kazdo padne 306 maji nic moc topeni, mne to taky netopi. Zkusil jsem to odvzdusnovat, dolejvat vodu a stejne to netopi, fouka jen takovy teply vzduh, coz je na zimu strasne malo :-( Citovat
marko306 Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 ja si zas sťažovať nemôžem. mne to kúri výborne, kolop, klop:aut Citovat
kaper Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Ja som s kúrením spokojní všetko v pohode zase treba pozerať aj na vonkajšiu teplotu. :papa Citovat
Meldik Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 me po cca 3 min. zacne foukat teply vzduch....v porovnani s jinyma autama mi to prijde podobne..... Citovat
21Grams Odesláno 7. prosinec 2009 Odesláno 7. prosinec 2009 Ved skus po chvilke jazdy, ked budes mat motor cca na 70 zastat, otvorit kapotu a sahnut na chladic ci neni teply, ked som mal ja v prdeli termostat tak bol, aj ked ja som ho mal v prdeli uplne. Inak kto sa stazuje na \"vseobecne poslabsie\" kurenie na 306, nech si tyzden v najvacsich mrazoch pojazdi rano do prace na schade 105,120L:D Citovat
kalio306 Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 jazdil som corsou, combom, formanom, doblom a 306 jednoznačne vyhrava v nabehu kurenia skoro hned ako sadnem tak začne fukat teplý sa my v doble može len snivat musim prejsť 15 km kym ho trochu pohne brrrr sa netešim kupujem te vyhrievacie podložky aj spolujazdcovi - mame aby sme nezmrzli v 306tkách to nebude Citovat
pastorek Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Původně zaslal: oni ale ja jo, ja to beru, ale me by zajimalo proc se mi ta doba prodlouzila tim,ze sem vymenil motor. Pri výmene motora si vymenil motor a termostat. Ak je termostat dobrý tak potom môže byť jediným rozdielom účinosť motora. Viac chemickej energie benzínu premení na mechanickú prácu a pri tom produkuje menej odpadného tepla. Je to ten istý dôvod prečo sa naftové motory zohrievajú pomalšie ako benzínové. Je to len teória ale nič rozumnejšie ma nenapadlo. Citovat
tomikku Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 já bych souhlasil s Pastrokovou teorii v prvních Sharanech, Galaxinách a ted si nevzpomínám jak se menoval ten Seat byly tak účinné TDI že se muselo přidávat nezávislé topení protože pro ten velký prostor nezbývalo dost tepla od motoru koncernt to prý vyřešil tak že upravil motor aby tepla zbývalo víc a neprodané auta narval na jižní trhy. Ja mám motor v 306 1.8 16V a ten topí luxusně ujedu dva kiláky a je horko te to možná dané i tím že je to hliníkový blok a ten se rychleji dostane na provozní teplotu, druhé auto v rodině je Renault Espace a ten ikdyž má dva radiátory tak má problém to vyhřát ale je to nesrovnatelné (velikost auta a plocha oken). ještě mě napadlo pumpa je v pořádku? [upravil dne 9/12/09 tomikku] [upravil dne 9/12/09 tomikku] Citovat
pastorek Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 Vodná pumpa by spôsobila skôr opačný problém, zhoršenú cirkuláciu vody a s tým spojené prehrievanie. Citovat
tomikku Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 no ale je poměrně chladno takže motor se nějak uchladí ale průtok je menší proto radiátor je chladnější? samozřejmě je to jen teorie Citovat
oni Odesláno 14. prosinec 2009 Autor Odesláno 14. prosinec 2009 tak asi bude spatny termostat,protoze dnes rano minus 1 stupen a cesta z hradce do pardubic,zhruba 25 kilaku a teplota vody nestoupla pres 80stupnu... takze termostat ze? Citovat
marko306 Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 no neviem či sa to dá porovnávať s mojím dieselom, ale ja mám tak isto 80 stupňov a viac nepustí. Si myslím, že to je akurát Citovat
oni Odesláno 14. prosinec 2009 Autor Odesláno 14. prosinec 2009 no jako ale pod 80 je proste malo na 25 kilometru, sterej motor mel porad 95 at mrzlo -20 nebo bylo pres 30 stupnu! myslim si ze i 80 je malo, kdyz termostat otevira aspon pri 82,takze pres 80 se vzdy musis dostat! Citovat
marko306 Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 najjednoduchšie riešenie by bolo vymeniť ten termostat zo starého motoru a vyskúšať ho, ale ten už tuším nemáš si písal , alebo zistiť číslo termostatu a podľa toho by si vedel na koľko stupňov je. Citovat
21Grams Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Původně zaslal: marko306 no neviem či sa to dá porovnávať s mojím dieselom, ale ja mám tak isto 80 stupňov a viac nepustí. Si myslím, že to je akurát na mojom diesli ked bol termostat v cudu to nepreliezlo cez 70, ani po 150km po dialnici...dobry termostat spoznas podla toho ako sa ti hybe rucicka pri otvarani, ked teplota dosiahne u mna napr cca 82, klesne rychlo na 75, zas sa vyreuluje na tych 80, a tak...minimalne prvy skok je dost viditelny. Pri akej teplote sa otvara zalezi asi od trhu na ktorom sa auto predalo, iny termostat ma auto z talianskeho trhu, iny z norskeho...ale mozno sa mylim:) Citovat
Dopiťák Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Mno na kolik mas zredenou chladici kapalinu? jestli tam mas -30 a vic tak necekej ze se ti auto ohreje...aspon takovy mam ja skusenosti **s fridexem se nesmi setrit ale ani prehanet** Citovat
katro Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 21Grams: touto odpovedou si teraz pomohol mne po 200km mi ledva rucicka prejde po 75stupnov a nebol som si istý či to robí termostat. tommas11: s tou nemrzkou si si istý? lebo mne ju nariedil mechanik pri výmene rozvodov nieco cez -30 (aspon tak mi napisal na nalepku co nalepil na nadrzku) takze to môže byť další dôvod prečo sa mi to slabo hreje [upravil dne 14.12.2009 katro] Citovat
oni Odesláno 14. prosinec 2009 Autor Odesláno 14. prosinec 2009 no jako urcite na tomneco bude,ale i kdyz budu mit cistej fridex,tak to nebude delat tohle, ze se motor vubec neohreje na provozni teplotu! Citovat
21Grams Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Dnes akurat kolegovi na Xantii (tiez 1,9DT) odisiel termostat, po meste max 60, na dialnici v tejto kose ledva 50, no inak som sa vyklepal za tych 200 kilakov:bojim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.