Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

kazdopadne musim uznaz, ze feldy topej luxusne, jak rikas, okamzite fouka vzduch kterej vylozene pali, pravda, pravda! jako jestli bude jeste jeden pekny den, tak mrknu na ten termostat, kdyz je takhle jak je, tak se mi nic nechce delat.

Odesláno

Kazdo padne 306 maji nic moc topeni, mne to taky netopi. Zkusil jsem to odvzdusnovat, dolejvat vodu a stejne to netopi, fouka jen takovy teply vzduh, coz je na zimu strasne malo :-(

Odesláno

Ved skus po chvilke jazdy, ked budes mat motor cca na 70 zastat, otvorit kapotu a sahnut na chladic ci neni teply, ked som mal ja v prdeli termostat tak bol, aj ked ja som ho mal v prdeli uplne. Inak kto sa stazuje na \"vseobecne poslabsie\" kurenie na 306, nech si tyzden v najvacsich mrazoch pojazdi rano do prace na schade 105,120L:D

Odesláno

jazdil som corsou, combom, formanom, doblom a 306 jednoznačne vyhrava v nabehu kurenia skoro hned ako sadnem tak začne fukat teplý sa my v doble može len snivat musim prejsť 15 km kym ho trochu pohne brrrr sa netešim kupujem te vyhrievacie podložky aj spolujazdcovi - mame aby sme nezmrzli v 306tkách to nebude

Odesláno
Původně zaslal: oni

ale ja jo, ja to beru, ale me by zajimalo proc se mi ta doba prodlouzila tim,ze sem vymenil motor.

Pri výmene motora si vymenil motor a termostat. Ak je termostat dobrý tak potom môže byť jediným rozdielom účinosť motora. Viac chemickej energie benzínu premení na mechanickú prácu a pri tom produkuje menej odpadného tepla. Je to ten istý dôvod prečo sa naftové motory zohrievajú pomalšie ako benzínové.

Je to len teória ale nič rozumnejšie ma nenapadlo.

Odesláno

já bych souhlasil s Pastrokovou teorii v prvních Sharanech, Galaxinách a ted si nevzpomínám jak se menoval ten Seat byly tak účinné TDI že se muselo přidávat nezávislé topení protože pro ten velký prostor nezbývalo dost tepla od motoru koncernt to prý vyřešil tak že upravil motor aby tepla zbývalo víc a neprodané auta narval na jižní trhy. Ja mám motor v 306 1.8 16V a ten topí luxusně ujedu dva kiláky a je horko te to možná dané i tím že je to hliníkový blok a ten se rychleji dostane na provozní teplotu, druhé auto v rodině je Renault Espace a ten ikdyž má dva radiátory tak má problém to vyhřát ale je to nesrovnatelné (velikost auta a plocha oken). ještě mě napadlo pumpa je v pořádku?

[upravil dne 9/12/09 tomikku]

[upravil dne 9/12/09 tomikku]

Odesláno

tak asi bude spatny termostat,protoze dnes rano minus 1 stupen a cesta z hradce do pardubic,zhruba 25 kilaku a teplota vody nestoupla pres 80stupnu... takze termostat ze?

Odesláno

no jako ale pod 80 je proste malo na 25 kilometru, sterej motor mel porad 95 at mrzlo -20 nebo bylo pres 30 stupnu! myslim si ze i 80 je malo, kdyz termostat otevira aspon pri 82,takze pres 80 se vzdy musis dostat!

Odesláno

najjednoduchšie riešenie by bolo vymeniť ten termostat zo starého motoru a vyskúšať ho, ale ten už tuším nemáš si písal :myslim, alebo zistiť číslo termostatu a podľa toho by si vedel na koľko stupňov je.

Odesláno
Původně zaslal: marko306

no neviem či sa to dá porovnávať s mojím dieselom, ale ja mám tak isto 80 stupňov a viac nepustí. Si myslím, že to je akurát :myslim

na mojom diesli ked bol termostat v cudu to nepreliezlo cez 70, ani po 150km po dialnici...dobry termostat spoznas podla toho ako sa ti hybe rucicka pri otvarani, ked teplota dosiahne u mna napr cca 82, klesne rychlo na 75, zas sa vyreuluje na tych 80, a tak...minimalne prvy skok je dost viditelny. Pri akej teplote sa otvara zalezi asi od trhu na ktorom sa auto predalo, iny termostat ma auto z talianskeho trhu, iny z norskeho...ale mozno sa mylim:)

Odesláno

:xvul

21Grams: touto odpovedou si teraz pomohol mne :super po 200km mi ledva rucicka prejde po 75stupnov a nebol som si istý či to robí termostat. :papa

tommas11: s tou nemrzkou si si istý? lebo mne ju nariedil mechanik pri výmene rozvodov nieco cez -30 (aspon tak mi napisal na nalepku co nalepil na nadrzku) takze to môže byť další dôvod prečo sa mi to slabo hreje :myslim

[upravil dne 14.12.2009 katro]

Odesláno

no jako urcite na tomneco bude,ale i kdyz budu mit cistej fridex,tak to nebude delat tohle, ze se motor vubec neohreje na provozni teplotu!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...