oni Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 chlapi co ma nejvetsi podil na rychlosti vytopeni auta! proste a jednoduse kdyz jsem mel starej motor tak to topilo rychlejs nez s tim novym motorem! predem rikam, ze to mam dobre odvzdusneno! Citovat
orbin.1988 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 No mě to trvá dlouho a štve mě to. Ale s tím se nedá nic dělat. Nebo jo? Rád se přiučím Citovat
oni Odesláno 4. prosinec 2009 Autor Odesláno 4. prosinec 2009 no prave bych vedel co vsechno to ovlivnuje,mam uplne tipove stejnej motor, topeni vsechno a preci je tam rozdil! Citovat
dolly1010 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 Krom zavzdušněný to může bejt bordelem v okruhu (třeba jestli to nemáš zaolejovaný) a hlavně jestli správně funguje termostat Citovat
oni Odesláno 4. prosinec 2009 Autor Odesláno 4. prosinec 2009 vedeni je stejny jako pred tim a motor sem vycistil! termostat me nenapadl, ale to se mi nezda, ten bud funguje nebo ne, ne? Citovat
orbin.1988 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 No mě trvá než se ohřeje začne proudit teplý vzduch cca 5 minut asi Citovat
oni Odesláno 4. prosinec 2009 Autor Odesláno 4. prosinec 2009 to me teply vzduch fouka taky za chvilku, ale takovyto celkovy vytopeni mi trva dele... Citovat
orbin.1988 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 To je pravda. Mě taky. Než přední sklo jako příklad dávám to stojí za to Citovat
dolly1010 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 Třeba se při výměně dostal nějakej bordel do radiátou. Nebo je radiátor zaprášenej, nebo se tu uplně neotvírá ta klapka co pouští vzduch na radiátor... Víc mě už nenapadá Citovat
oni Odesláno 4. prosinec 2009 Autor Odesláno 4. prosinec 2009 je fakt, ze radiator kdyz bych vycistil, nic se nestane co? ale zase vypostet celej system e mi moc nechce! Citovat
kovi306 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 to mě to taky topí až za chvily, ale tak přece nemůžeme chtít aby to topilo hned když motor má 10stupnu C tak to nejde aby topil třeba 20stupnu to musi tu chvíly fungovat...ale taky mě to štve:( Citovat
oni Odesláno 4. prosinec 2009 Autor Odesláno 4. prosinec 2009 ale ja jo, ja to beru, ale me by zajimalo proc se mi ta doba prodlouzila tim,ze sem vymenil motor. Citovat
P607Olda Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 Termostat. Horší je, že ta běžná kontrola v hrnci moc neukáže. Viděl jsem i termostat, který propouštěl, i když byl zavřený (špatná montáž, nebo pootvíral tlakem?). Asi to risknout a koupit nový, anebo tam dát z toho starého motoru, jestli ho ještě máš. Při kupování pozor na teplotu, existují různé. Já bych bral 89 st.C, ale Ty se rozhodni sám, jestli raději 82 st.C. Citovat
oni Odesláno 4. prosinec 2009 Autor Odesláno 4. prosinec 2009 jj s tim termostatem to zkusim, i kdyz se mi to nechce vypoustet, ale asi na to vlitnu! protoze az na ten termostat, teda neni nic jinyho v motoru, co by to ovlivnovalo! Citovat
marko306 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 môže to byť aj inou chladiacou kvapalinou, viac alebo menej upchatými kanálikmi v motore, termostatom, ak je chladič zanesený bordelom tak už tak nechladí a skôr sa zohreje voda. Sprav si taký malý pokus, daj pred chladič kartón a uvidíš či sa ti skôr zohreje. Citovat
oni Odesláno 4. prosinec 2009 Autor Odesláno 4. prosinec 2009 a kdyz zahreje, tak co to bude znamenat? Citovat
marko306 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 že mohol byť pred tým zanesený chladič a preto sa ti skôr aj zahrial, ale to len za predpokladu, že si teda čistil alebo menil chladič. ono je inak aj dobré keď sa dá niečo cez zimu pred chladič, skôr sa dostane motor do prevádzkovej teploty. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 A pokial viem, vyssim oktanovim cislom sa motor zohreje skorej nie ? Niekde som to cital Citovat
JoseA Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 A nejsou 306tky celkově slabší na topení? Jezdím do práce sice jenom 2km, a když vyjedu z domu, tak u vrátnice to začíná topit . Třeba felicie mi topila neskutečně brzo, asi v půli cesty, nechápal sem to, protože motor musel být ještě zmrzlý. Jinak to byla 1,3BMM, nikoliv diesel, který má předehřev. A i při zahřátém motoru a topení na plný výkon v peugeotu to sice krásně vytopí, ale dá se před výdechem topení v pohodě udržet ruka, kdežto u té feldy to uplně pálilo a ruku sem tam neudržel. Ještě se vrátím pár let dál, když sem měl fáčko a to topilo hodně pozdě, myslel sem že tam snad někdo vykuchal termostat, ale byl tam, tak sem ho zkusil v hrnci. V pohodě se otevřel i zavřel, dal sem ho zpátky a furt to nechtělo moc topit. Tak sem se nasral a koupil nový termostat, první sem oba zkusil v hrnci, otvírali i zavírali stejně, tak sem si říkal, že sem zbytečně vyhodil prachy, ale když sem ten nový namontoval, tak to topilo mnohem dřív. Z čehož vyplývá, že zkouška v hrnci moc nepomůže, neboli neodhalí jestli termostat propouští i zavřený. Citovat
marko306 Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 inak tak isto sa prikláňam skôr k tomu termostatu. Nemusí dobre tesniť a tým pádom je otvorený veľký okruh a neskôr sa motor zohreje Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.