Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotaz na kominíky/ komínáře

Recommended Posts

Odesláno

Potřeboval bych radu od kominíků nebo komínářů, protože mám celkem festovně zadehtovaný stěny komína a netušim, jak to odstat dolů, aniž bych poškodil komín jako takovej.

Jedná se o hranatej nevložkovanej komín z klasickejch cihel o vnitřních rozměrech cca 25x 25 cm.

Mám takovej divnej pocit, že použití nastavitelné růžice se mine účinkem...

Díky za rady a tipy;)

Odesláno

Niesom sice kominar, ale jedno viem isto, kominy sa nemaju podcenovat a radsej by som si zavolal kominara aten by sa o to postaral a mas istotu:super

Odesláno

Qcko: Ze starýho kotle jsem se tuhle srágoru snažil dostat několikrát a vždycky bezúspěšně (od štětky až po železnou škrabku) a zásah kominíka není v komíně prakticky vidět až na opadaný malý kousky, který nedržej přímo na cihlách...

Odesláno

Hasiči to dělají tak že do komína nasypou síru a celej komín se pod dohledem nechá vyhořet (když to vyhoří rychle nic se nestane s cihlama ). Dehet je totiž celkem nebezpečnej když hoří nekontrolovatelně. Kort pokud máš nějakej agresivnější kotel a občas ti šlehají plameny do komína. Pokud to totiž chytí sám od sebe, bude jen držet vysokou teplotu a pak může popraskat komín ( smrad v celým bytě ).

Pak doporučuju komín vyvložkovat ;)

Odesláno

Taky bych komín asi vyvložkoval, následná údržba mi tu investici musí docela rychle vrátit (pokud v tom baráku chceš ještě nějaký čásek bydlet).

Odesláno

Dundee: mám to z vlastní zkušenosti, starej kotel kterej dehtoval stejně jak píšeš. Z kotle to šlo seškrábat leda pokud byl kotel roztopenej :D . Jednou nám právě komín chytil, přijeli hasiči do komína šla síra a nechalo se to vyhořet. Pak se komín vyčistil klasickou růžicí a bylo.

Teď jsme zapojovali novej automatickej kotel a kvůli tomu už musel být komín vyvložkovanej ;)

Co se týče toho co doma uděláš sám zkoušeli jsme to i seškrábat ale moc to nešlo. Takže jen vyvložkovat, pak už komín řešit nemusíš. ;)

Odesláno

mam tiež taký komín.dával som tam nerezovú ruru 150 mm .

robota pre vraha stači ked ti trčí jedna tehla a je problém. mne trčali dve.

pokial je pekne rovný tak nieje problém.

Odesláno

Durko: Takže sis ten komín jenom vyvložkoval nebo jsi z něj nejdřív nějak dostal ten hnusnej dehet? A kolem trubky šla předpokládám skelná vata apod.

Odesláno

no abych pravdu napísal to som neriešil.ja som potreboval komín na kachle a predtým sa tam kúrilo tuším len drevom. komín bol na spadnutie tak som ho rozobral tak aby trčal nad strechu aby som nemusel meniť plechy okolo,s problémamy som tam narval ruru a potom som asi 1,5m čo mi trčalo nad komínom obalil vatou dal sieťku lepidlo a už je to tak tri roky.

dole som musel vysekať kus komínu aby som tam mohol dať T-čko na odbočku nové dvierka a bolo hotovo. už len dokončiť

Odesláno

zacal jsem topit kvalitnima a pritom levnejma\"levnejsi nez uhelne brikety\" bukovejma briketama a silne zadechtovanej komin je od tej doby jako novy ! ,mam velky komin s trema sachtama, nevlozkovanej

testoval jsem doma asi 10druhu drev briket nez jsem nasel ty spravne

ladit topeni je moje velka zaliba ))

Odesláno

kamarad do rozpaleneho kotle pravidelne jednou za zimu nasype bramborove slupky a nemuze si to vynachvalit :D ,ze to pak povoli a sesype se to dolu -snad ne i s kominem :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...