Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zacalo sa mi zaujimavo spravat chladenie. Voda sa zohreje na normal teplotu. Po case pri 80 km/h merak vystupi niekedy az na 120 -130 stupnov. Zapnu sa oba vetraky na max. a klesne to na 100 stupnov. Ked zastavim, vypnem motor, vetraky sa tocia este par sekund. Odfucim tlak z chladica, nastartujem a zas to ide nejaky den v pohode na 70-80 stupnov.

A teraz neviem. Vymenit cidlo, termostat, alebo spinac vetrakov ?

Odesláno

:D:DAUTO:D:o

PS: vážně vypadá to na termostat, ale asi bych zkontroloval čidlo a termostat čidlo na větráky funguje asi dle tvého popisu dobře.:o:cool::papa

Odesláno

Já jsem vařil doma v hrnci čidlo co je v chladiči a poměřival jestli spínají a při kolika (teploměr na zavařování).Pokud je to už nad 95 °C tak už to nefungovalo s vodou, ale už pak s brzdovkou.

Tím jsem ověřil, přesně při jaké teplotě spínají I. a II. stupeň.

Pak hodit oko na relátka a kontakty.

Odesláno

Zvláštní, leč jasná závada. Ale řekl bych, že i přes prasklý chladič by se sahary měly sepnout a začít chladit. Čidlo pro budík je výš a kdyby bylo bez vody, tak by neukazovalo. Čidlo na sahary je níž, takže při poklesu chladící kapaliny by ještě mělo správně fungovat. Ne?

Odesláno

Minuly rok mi odislo napajanie na sahary. Kedze sa netocili, teplota vyskocila na 110 a na palubovke zasvietil neprehliadnutelny napis STOP a aj na teplomeri sa rozsvietila kontrolka. Vymena kabla problem vyriesilo.

Teraz sa mi ale STOPka a ani kontrolka nerozsvietila, pozeral som aj vodu. Bolo jej trochu menej, ale este som videl hladinu. A vetraky isli na plny vykon, jak som uz popisoval. Teraz vzdy rano dolejem liter vody a v pohode. A na vikend je planovana vymena chladica.

to Lexa: :-) ano planujem aj auto vymenit. Snad sa podari mladsieho brata. 406ku. 407ku este nejaky ten cas nemusim :-)

Odesláno

Já myslím, že čidlo na sahary je přímo na chladiči, néééé? A čidlo na budík je nahoře vpravo u místa odkud vede hadice do chladiče. Alespoň já to tak mám a co jsem viděl 405, tak tam je to totéž. Nech? mě znalci 405 opraví....

Odesláno

Jak píše Petr605. Čidlo na sahary je na chladiči. Čidla na budík a STOP kontrolku je na tělese termostatu. Těleso termostatu je u mně víš, než chladič a to ještě jeho horní části. Takže za předpokladu, že termostat je otevřený a mám málo chladící kapaliny (čidla na tělese termostatu už jsou nad hladinou, chladič je ještě zalitý vodou - nělo by ovšem hlásit na palubce kontrolka nedostatku chl. kapaliny) tak bych řekl, že budíky budou ukazovat špatně. Ale něly by se spínat sahary, při překročení spínací teploty.

Otázka je, jak se zachová termostat a vzduchová bublina v chaldícím okruhu.

Respektive se mi to několikrát stalo, ale na rozbor nebyl čas. Jsem dolil vodu a fičel jsem.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Chladic uspesne prehodeny. Len ruky mam doskriabane. Tie bajonetove hadice su super, len dole dost malo miesta.

Ale pri prehadzovani chladica som demontoval dve cidla. Jedno jak pisete, je na sahary (vlavo v smere jazdy). Je to na kluc c. 28 tusim. Druhe cidlo je s bajonetovym uchytenim a na opacnej strane (vpravo v smere jazdy) skoro v strede chladica. Kedze podla vas, a asi to tak je, cidla na budik a kontrolky su na termostate, naco je to druhe cidlo ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...