MARPEC Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 ZDRAVÍM.MŮŽETE PROSÍM NĚKDO PORADIT?ZVAŽUJI PŘESTAVBU NA LPG NA 406 1.8 16V 81KW.PTAL SEM SE V SERVISU,KDE DĚLAJÍ PŘESTAVBY A ŽE MONTUJÍ POUZE OD VÝROBCE BRC.MÁTE NĚKDO ZKUŠENOSTI S TÍMTO VÝROBCEM A JAK BY TO CHODILO NA TOMHLE MOTORU?NEMÁM ZÁJEM O SEKVENČNÍ SYSTÉM-KVŮLI POŘ.CENĚ,ALE JESTLI MĚ NĚKDO PŘESVĚDČÍ O TOM,ŽE JE TO AŽ O TOLIK LEPŠÍ A VÝHODNĚJŠÍ A MÉNĚ PORUCHOVÉ TAK MOŽNÁ.S PLYNEM NEMÁM VŮBEC ŽÁDNÉ ZKUŠENOSTI,TAK NEVÍM DO ČEHO JÍT.DĚKUJI MOC ZA VAŠE NÁZORY. Citovat
Ferry Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 1) mas zaseknutej na klavesnici CapsLock, nebo co ? 2) kontinualni privod LPG do sani pomoci smesovace nedoporucuji (riziko zpetneho zaslehu do sani a jeho roztrhani, o dost vetsi spotreba, vetsi ubytek vykonu), tyhle koncepci 30let stare systemy jsou dobry mozna do S120tky nebo favorita, rozhodne doporucuju vstrikovani, nemusi byt nutne sekvencni, staci jednobodovy vstrik napr. DGi od AGsystems a urcite budou i jine od jinych vyrobcu Citovat
Yantschi Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 Uplny suhlas s Ferrym. Mal som tu istu motorzaciu, co mas ty a dva krat mi to jeblo, raz tak, ze som musel menit cele sacie potrubie vratane zapalovacej rampy, co vyslo poriadne draho. Pritom som tam mal dva pretlakove ventily. Takze ak prerabat, tak urcite na sekvencne vstrekovanie. Plastove sanie pri tychto autach nie je na to stavane. Mal som tiez BRC. Citovat
valig Odesláno 2. prosinec 2009 Odesláno 2. prosinec 2009 zdravim ta na LPG nedam dopustit a mal som aj ten starší sys. v škodovke a favorite a potom som mal jednobod. v 405 teraz mam sekvenčné štvorbodove od AG a nedam na to dopustit je to superrrrrrrrrrr nevahaj a chod do toho z výkonu ani necítiš ubytok a ta spotreba ta hovorý sama za seba tak okolo 9 litrov a to je asi tak aj na benzíne ale nema to konkurenciu v Zubri to namontuju komplet za 22000Kc :D:D:D:D:super:super:super:super Citovat
MARPEC Odesláno 3. prosinec 2009 Autor Odesláno 3. prosinec 2009 Na to stim potrubím sem se tam ptal a že je to prý možné.Myslel sem si,že je to jenom ve výjmečných případech.Jestli je to tak, tak do to ho nepůjdu.Jak tu všude koukám,tak spotřeba lpg se pohybuje okolo tech 10l-to asi stím nabízeným bych nedosáhl.Včera sem zkoušel spotřebu a vyšlo to přibližně tech 8,2 na 100km benzínu s velice lehkou nohou pouze ve 2lidech kombinovaná-snad je to normální.Bylo potřeba vyjet úplně celou nádrž a pak začít měřit,protože to počítadlo co tam mám,si dělá co chce :-( Jestli máte někdo zkušenost,kde si nechat udělat přestavbu za rozumnou cenu s ověřeným systémem a výrobcem,tak zkuste navrhnou.Ústecký kraj nebo Praha.Bydlím v lounech.Díky Citovat
MARPEC Odesláno 3. prosinec 2009 Autor Odesláno 3. prosinec 2009 zatím my nejlépe vychází http://www.tc101.cz/lpg/main/ Citovat
lubokpz Odesláno 3. prosinec 2009 Odesláno 3. prosinec 2009 Původně zaslal: Ferry ...(riziko zpetneho zaslehu do sani a jeho roztrhani, o dost vetsi spotreba, vetsi ubytek vykonu)... úplný súhlas, len by som dodal, že navyše ešte auto smrdí. Mal som to na OMEGE A ( 10 rokov cca 160 000km) a stačilo. Nepozorné prepnutie a - rana- sacie potrubie na franforce ( a to som mal aj zášľahovú klapku ). Teraz mám štvorbod, priemerná spotreba cca 8,8 - 9,6 - zatiaľ nikdy viac ako 10 a to niekedy jazdím aj s prívesom (nie preťaženým). => doporučujem novší systém Citovat
Driver Odesláno 3. prosinec 2009 Odesláno 3. prosinec 2009 A do jak starýho auto to chceš nechat namontovat? Aby cena přestavby nepřesáhla cenu auta Jestli by se nevyplatilo koupit něco už s hotovým LPG. Taky si propočítej za jak dlouho se ti vrátí cena přestavby, aby jsi to auto neprodal dřív. Citovat
valig Odesláno 3. prosinec 2009 Odesláno 3. prosinec 2009 skus tu http://auto.bazos.cz/inzerat/4744238/Montaz-LPG.php :super:super:super Citovat
MARPEC Odesláno 3. prosinec 2009 Autor Odesláno 3. prosinec 2009 Opouštím od vybraného zastaralého systému a budu se soustředit na sekvenční. 1.nabídka AG Autogas systems SGI cca. 30500 Kč 2.nabídka Magic II a nebo ESGI cca. 29000 kč ceny sou přibližně stejné,ale opravdu nevím který výrobce má menší poruchovost a který se lépe hodí na můj kočár. co myslíte? Citovat
.mycTD Odesláno 3. prosinec 2009 Odesláno 3. prosinec 2009 spis bych shanel reference na montazni firmu. srat se muze cokoliv, kdyz to namontuje prase. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 Magic mám a víceméně spokojenost. Jezdím okolo 9 litrů, ale s lehkou nohou. Po třech letech žádné významější závady. Akorát výměna filtů :-) To byla koneckonců jedíná závada, která nakonec závadou nebyla. Prostě po 40000 km to přestalo přepínat na LPG. V servisu pak zjistili, že při posledním servisu a revizi zapoměli dát nový filtr. Co se týče referencí tak mohu doporučit jedině HL propan, nebo jaks e to jmenuje. Je to firma, která dělá výhraďáka Magicu. ale jsou z Olmíku! Citovat
MARPEC Odesláno 31. prosinec 2009 Autor Odesláno 31. prosinec 2009 tak sem tam nechal namontovat ag system.zatim se spotreba drzi na 11,5 litru,takze docela asi dost,podle toho kolik se tady píše.Snad stím něco provedou na kontrole po 1000km.Obcas vynechá při vyšších otáčkách a přibližně 10km my problikává ta kontrolka žlutý K,asi kontrola spalin-moc se v tom nevyznám.otáčky na volnoběh skáčou sem tam,ale jenom na plyn,na benzín se drží tak na 900ot.Snad to daj do kupy. Citovat
Ferry Odesláno 31. prosinec 2009 Odesláno 31. prosinec 2009 doporucuju novy svicky, ja ted jezdim na Bosch FR7DE (jsou to original peugeot pod objednacim cislem 5960.15) a nebo predtim jsem jezdil na NGK BKR5EK, odtrh 0,7-0,8 mm Citovat
MARPEC Odesláno 31. prosinec 2009 Autor Odesláno 31. prosinec 2009 Svíčky tam sou nový a dávali je tam při přestavbě,tak doufám,že věděli co dělaj.Díky za radu asi na to taky příjde řada. Citovat
lubokpz Odesláno 1. leden 2010 Odesláno 1. leden 2010 Původně zaslal: MARPEC tak sem tam nechal namontovat ag system.zatim se spotreba drzi na 11,5 litru,takze docela asi dost,podle toho kolik se tady píše.Snad stím něco provedou na kontrole po 1000km.Obcas vynechá při vyšších otáčkách a přibližně 10km my problikává ta kontrolka žlutý K,asi kontrola spalin-moc se v tom nevyznám.otáčky na volnoběh skáčou sem tam,ale jenom na plyn,na benzín se drží tak na 900ot.Snad to daj do kupy. kontrolka preblikuje aj mne. Neviem prečo, ale aj ja som po montáži mával spotrbu ako píšeš ty, ale po výmene sviečok za Bosch FR7DE, ako píše ferry, mi klesla a jazdím okolo 9l. Mal som sviečky, Bosch FR7DE, ale dal som ich vymeniť za iridiove NGK, špecialne pre LPG a zdá sa mi ako keby mi to slabšie ťahalo - trochu drahá skúsenosť. Asi prejdem späť na BOSH. Citovat
btl.a Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Když jsem měl ještě P406 v plynu, tak jsem v průměru jezdil za 9 litrů. Měl jsem tam vždy svíčky zn. BERU určené na LPG (tříbodové), výměna předepsaná 80 tis. km, měnil jsem je po 50 tis. Na plyn to jezdilo přímo skvěle, na benzin to bylo mírně lenivější. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.