Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Potřebuju poradit jak vyndat pojezdy šíbru z těch kolejnic.

Na šíbru praskl levý přední pojezd a díky tomu se nezvedá protiprůvanovej štít. Sehnal jsem si nový přední pojezdy, ale při sundání šíbru jsem nepřišel na to jak vyndat ty hlavní pojezdy na lankách z těch kolejnic, abych tam mohl ty přední nasadit.

Nevíte někdo jak na to? :myslim

Přikládám pár foto.

Pohled odspoda

[upravil dne 30/11/09 Dave_k]

post-0-14109611225655_thumb.jpg

Odesláno

Pokud je potřeba vyndat motor a drží ho na obrázku díly pod označením \"A\" a \"B\" jak se vyndavají? Jsou v nich závity pro uchycení plastové konzole u stropu, ale jinak samotné se jen protáčejí.

post-0-14109611226192_thumb.jpg

• O 5 měsíců později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Čau, starej šíbr mám ve sklepě. Já jsem ten motorek tenkrát přehazoval. Šlo to normálně:myslim Zítra na to mrknu a zkusím poradit. Už je to nějakej pátek, co jsem to měnil:aut

Odesláno

Kdyby měl někdo alespň rozbitej z bouračky apod., aby se to dalo rozebrat na zkoušku třeba i destruktivní metodou. :myslim

Musí jít nějak vyháknout ten lanovod, ale jak? :myslim

Odesláno

A zkoušel si s tím motorkem točit tak, aby se ty lanovody vypojily z toho ozubenýho kolečka motorku? U 406 šlo s tím motorkem ručně točit a ty lanka jsou vlastně takovej pružnej šnek. Když si točil dost dlouho, tak se vypojily a s tím plastovým pojezdem šlo šoupat ručně. Ten se pak vyšoupnul z těch lyžin (předem, nebo zadem - byla tam jen taková plastová zarážka, která šla vyndat :myslim

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak se to konečně povedlo. :roker

Je třeba šíbr vyndat z auta, co nejvíce otevřít, vyndat plastovej kryt \"D\" (obrázek výše), kterej je pod deflektorem \"4\" (mě se to povedlo jen destruktivní metodou). Tam je kovová spona \"C\". Ta drží ty šnekový táhla (jak psal MJSytic) u toho ozubenýho kola. V mechanismu je pevně danej doraz, takže se to táhlo musí třeba pomocí šroubováku odtlačit od toho kola a celej pojezd vytáhnout. Výměna poškozeného dílu byla brnkačka (čep + závlačka).

Složení z5 je komplikovanější, protože se musí sladit pohyb obou jezdců současně + aby jejich pohyb (hlavně místo při uzavření okna) seděl s pevně danejma dorazama v mechanismu u motorku.

Fotodokumentaci bohužel nemám. :(

[upravil dne 2/10/10 od Dave_k]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...