olino Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 zdravim vas, no mam taky dotas na mojej 306 1.9td r.v 96 som zistil ze ked ju nastartujem tak z vyfuku sa tak cca 3min vobec nedymi ale potom sa zrazu zacne valit biely dym a ten ide as pokial sa troska nezahreje motor cca5min a potom sa zrazu strati a ked je zahriaty uz to neroby. zajimave co by to mohlo byt a aj vykon uz neni co to byvalo (akosi zlenivel) Citovat
Gibon83 Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 biely dym by mal byt od prenikania vody do valcov. ale ak by ta biela bola viac modra, tak zrejme ide o presakujuci olej... odsleduj si ci sa ti nestraca voda alebo olej Citovat
markus1974 Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 Ináč ak bi mu povolilo tesnenie pod hlavou tak bi mu mohlo aj tlakovať okruh chladenia. nech skontroluje aj vodu aj olej. Citovat
Boronta Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 Já to považuju za vzdušnou vlkost, která se za zahřátého motoru a výfuku pak nepozoruje. 3O6 2.O HDi mám šest týdnů a všiml jsem si toho při chladnějším vlhkém počasí. U Una jsem se dýmu nedivil, následník Punto má tak malý motor, že jsem si asi nevšiml, a teď jsem byl první ročník. Voda se mi netratí, kdyby jo, tak to je jiná. Už jsem to v jiné diskusi nadhodil, a nikdo mi to nezepsul. Jen je mi divné, že by se tim ten výfuk tak dlouho po startu plnil, chvíli to jde čisté. Citovat
shark734 Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 no ono to bude tym ze teplota vyfuku a celej sustavy je rovnaka ako teplota okolia, a po chvily chodu motora sa sustava zacne ohrievat a zacne sa kondenzovat voda a kondenzuje sa az kym vyfuk neni zohriaty...je to normalna vec ako ked sa ti zarosi okno ked j vonku zima a vo vnutri teplo...a to biele neni dym ale para opravte ma ak sa mylim Citovat
valig Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 pokial je biely je to voda vo valcoch a presakuje v malom mnozstve ja by som to nechal tak a cakal by som kym sa to prejavy lebo to isto robí to tesnenie pod hlavou.:o Citovat
shark734 Odesláno 26. listopad 2009 Odesláno 26. listopad 2009 no ja jazdim na dvoch naftakoch a robia to oba...P307 a Landrover Freelander....kamarat ma octavku a to iste, ford fiesta to iste...a ked idem rano po meste tak je takych \"dymiacich\" naftakov viac....a pokial sa pamatam tak to iste robila aj studena 120L ..takze KONDENZACIA Citovat
BV406 Odesláno 27. listopad 2009 Odesláno 27. listopad 2009 priklanim se ke kondenzaci ... vsak si to odzkousej, kdyz nastartujes, tak hned nic, za chvili se zacne objevovat bily dym, tedy spise para, a kdyz se to nechas bezet dal na volnobeh a motor se ohreje na 80-90, tak se ta para ztrati .... pokud se ti neztraci voda voda z chlazeni, netlakuje okruh, nebo neznehodnocuje olej, tak je to kondenzace, ktera se postupne odpari v tomto pocasi to byva problem, ja radeji, kdyz prijedu do prace jeste se skoro studenym motorem, tak ho necham jeste pred kanclem bezet, at se na tech 90 aspon zahreje ... Citovat
marko306 Odesláno 27. listopad 2009 Odesláno 27. listopad 2009 jj, je to kondenzovaná voda z výfuku. ak by bolo tesnenie v prdeli tak by sa ti strácala voda a dymilo by ti to v kuse a nie, len za studena Citovat
gedu Odesláno 27. listopad 2009 Odesláno 27. listopad 2009 tiež si myslím že to bude kondenzáciou. mám 1,6 a v chladnom počasí mi to tiež robí,ale keď sa zahreje tak to prestane a voda sa mi nestráca, takže pohoda Citovat
olino Odesláno 27. listopad 2009 Autor Odesláno 27. listopad 2009 dik za tie odpovede asi to bude skondenzovana voda ale skontrolujem aj ten olej a chladic...este raz dik:papa Citovat
markus1974 Odesláno 28. listopad 2009 Odesláno 28. listopad 2009 Ináč ak máš v nádrží malo paliva v chladnom počasí sa kondenzuje ešte viac tak je lepsie mať skoro doplna. Citovat
olino Odesláno 28. listopad 2009 Autor Odesláno 28. listopad 2009 to je zaujimave no vyskusam aj to;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.