Jup48 Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 Tak mi po 5ti rocích služby chcípnul alumulátor ... máte někdo typ čím nahradit origoš? 1,6 HDi SW mám no a jak s rádiem ke kterému nemám kód budu jej ještě někdy poslouchat, když odpojím stávající zdroj energie? [upravil dne 22.11.2009 Jup48] Citovat
twoolf Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 zkus třeba autokelly.cz poslední dobou jsem potkal par altíků a baterií Starline a spokojenost za dobrý peníz. [upravil dne 22/11/09 twoolf] Citovat
Jup48 Odesláno 22. listopad 2009 Autor Odesláno 22. listopad 2009 omlouvám se, ale altík je snad v pořádku, jen to nechce točit starterem ... tak jsem si myslel že akumulátor Citovat
ozzy56 Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 myslím,že bude stačit 60 Ah a značku vyber podle stavu peněženky...,jinak novou baterii lze zapojit,aniž bys odpojil původní,takže k problému s kodem radia nemůže dojít kod ti sdělí v pežotu--placená služba Citovat
Jup48 Odesláno 22. listopad 2009 Autor Odesláno 22. listopad 2009 a umíš mi i poradit, jak se dá nová baterie zapojit tak, abych neodpojil tu původní ? Citovat
Matuzalem401 Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 Původně zaslal: Jup48 a umíš mi i poradit, jak se dá nová baterie zapojit tak, abych neodpojil tu původní ? Citovat
HonzaZ Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 Jelikož máš 1,6 HDI, tak předpokládám, že to auto je výroba kolem 2004, tak máš určitě multiplex a tam rádio není kódované kódem, ale přihlášením v BSI. Takže odpojením baterie se nic nestane. Jedná se doufám o origo radio? Citovat
ozzy56 Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 dáš si tu novou baterku poblíž té původní,na nové baterii spojíš plus pol kabelem (stačí obyčejný autokabel) s plus polem na staré baterii(na svorce),to samé uděláš s minus polem--sundáš svorky na staré baterii a vytáhneš ji ven,pak vložíš novou,nasadíš obě svorky a sundáš oba autokabely a je hotovo--princip je v tom,že auto je pořád připojeno na zdroj proudu P.S.je samozřejmé,že si musíš hlídat spoj na plus kabelu--stačí ho omotat do hadru, s mínus polem není problém,i kdyby se kostry dotknul [upravil dne 22/11/09 ozzy56] Citovat
Matuzalem401 Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 Původně zaslal: ozzy56 dáš si tu novou baterku poblíž té původní,na nové baterii spojíš plus pol kabelem (stačí obyčejný autokabel) s plus polem na staré baterii(na svorce),to samé uděláš s minus polem--sundáš svorky na staré baterii a vytáhneš ji ven,pak vložíš novou,nasadíš obě svorky a sundáš oba autokabely a je hotovo--princip je v tom,že auto je pořád připojeno na zdroj proudu P.S.je samozřejmé,že si musíš hlídat spoj na plus kabelu--stačí ho omotat do hadru, s mínus polem není problém,i kdyby se kostry dotknul [upravil dne 22/11/09 ozzy56] Citovat
Matuzalem401 Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 Původně zaslal: HonzaZ Jelikož máš 1,6 HDI, tak předpokládám, že to auto je výroba kolem 2004, tak máš určitě multiplex a tam rádio není kódované kódem, ale přihlášením v BSI. Takže odpojením baterie se nic nestane. Jedná se doufám o origo radio? Citovat
Jup48 Odesláno 22. listopad 2009 Autor Odesláno 22. listopad 2009 Původně zaslal: HonzaZ Jelikož máš 1,6 HDI, tak předpokládám, že to auto je výroba kolem 2004, tak máš určitě multiplex a tam rádio není kódované kódem, ale přihlášením v BSI. Takže odpojením baterie se nic nestane. Jedná se doufám o origo radio? ano, je to 12/04 Citovat
Jup48 Odesláno 22. listopad 2009 Autor Odesláno 22. listopad 2009 Původně zaslal: Jup48 Původně zaslal: HonzaZ Jelikož máš 1,6 HDI, tak předpokládám, že to auto je výroba kolem 2004, tak máš určitě multiplex a tam rádio není kódované kódem, ale přihlášením v BSI. Takže odpojením baterie se nic nestane. Jedná se doufám o origo radio? ano, je to 12/04 a origo rádio Citovat
HonzaZ Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 Všechna multiplexová auta mají vše ovládané přes BSI. Když se mění origo radio, nebo se dává z jiného auta, tak se zadává VIN auta, jinak radio hraje ale neustále pípá. To vše se dělá na diagnostice. Měl jsem na 406ce dodělávané origo radio, pípalo, po spárování na diagnostice OK. Mohl jsem odpojit baterii a připojit a jelo v pohodě dál. Nyní na 407mě jsem měl baterii odpojenou už nejmíň 15x a rádio bez problému. [upravil dne 22/11/09 HonzaZ] Citovat
buchys Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 Ahoj, o rádio nemusíš mít obavy ,běhe výmeny baterie by se nemělo nic stát ale dá se to řešit i napojením na nabíječku při výměně baterie. Citovat
HonzaZ Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 S tou nabíječkou bych se docela bál, aby nebylo příliš vysoké napětí na výstupu nabíječky bez záteže baterií. Nehledě na to, že nabíječka nemá dokonale filtrované výstupní napětí, a tyto v podstatě pulsíky by mohly něco odrovnat v elektronických obvodech. Nedoporučuji. Citovat
Matuzalem401 Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 Původně zaslal: HonzaZ S tou nabíječkou bych se docela bál, aby nebylo příliš vysoké napětí na výstupu nabíječky bez záteže baterií. Nehledě na to, že nabíječka nemá dokonale filtrované výstupní napětí, a tyto v podstatě pulsíky by mohly něco odrovnat v elektronických obvodech. Nedoporučuji. Citovat
toro Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 to all: Mám r. 2004 těsně před faceliftem, už jsem to tady psal. Odpojím baterku v listopadu a připojím v březnu a vše je OK.Ověřeno opakovaně 2 roky po sobě. [upravil dne 23.11.09 toro] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.