johnn_y Odesláno 21. listopad 2009 Odesláno 21. listopad 2009 Zdravíčko, objevil se mi olej kolem toho kde jsou šipky na obrázku. Potřeboval bych vědět jestli se tam da dat nejake tesneni nebo co je potřeba aby to z mizelo. předem díky Citovat
DJJD Odesláno 21. listopad 2009 Odesláno 21. listopad 2009 Tento problem jsem mel jak 405 - 1,9D tak 406 - 1,9TD ... oba motory zaklad XUD9B, uz jsem to resil i na foru u 405 ale ve zkratce : 1) Nejspis je to nadmernym nasavanim olejovych vyparu z olejoveho okruhu a jejich kondenzace a usazovani v sani, nebo by mohlo saknout turbo - to turbo se tu rozebiralo mockrat a nejlepsi je asi repase za cca 6tis. Zbytek je k tomu prvnimu (jestlize je turbo OK). 2) Projevuje se to hlavne pri vysokych otackach motoru (nad 3500) a vyssi teplote motoru. 3) Odstranit se mi to uplne nepovedlo nikdy (a nejspis nikomu). Moznosti vylepseni situace: 1) Jezdit s citem (tak se ten olej da vpodstate uplne odstranit). 2) Pouzivat olej s malou vyparnosti (Nejlepe plna syntetika, ale je dobre ty oleje trochu prostudovat - nejlepe na tom byl Mogul 10W40 LSAPS - ale uplne bych ho nedoporucoval, protoze ne uplne dobre maze turbo). 3) Vymenit termoregulacni ventil odsavani olejovych par (U 1,9 hadicka z banky pro nalevani oleje - pak takovy plastovy disk nasazeny do sani za vzduchovym filtrem - 2,1TD neznam presne). Sehnat se da snad jen u Peugeotu a stal kdysi cca 600kc. 4) Vycistit nalevku oleje a trubku az k vane (to jsem jeste nestihl, ale snad by to mohlo pomoci - nehromadil by se olej z prepadu v nadrzce na nalevani). 5) Pred technickou omyt motor zezadu a dal to neresit, kdyz toho netece moc a oleje moc neubyva. 6) Nezalepovat ty otvory a mista kteryma to tece, pokud to neni pouze vyditelna vada tesneni (tesneni je vadne, svorka malo utezena a j.) !! - olej se pak dostava do sani, kouri, nejede, nici vstrikovani a kat .... u D jsou otvory schvalne, u TD jsem uz nejake objevil i za Turbem v prirubach hadic, takze tam byt asi mohou taky (i kdyz za turbem je nezadouci unikani vzduchu - ale rozebrane jsem to zatim nemel). Citovat
johnn_y Odesláno 21. listopad 2009 Autor Odesláno 21. listopad 2009 turbo je rok po kompletni repasy takze to bude asi ok tak skusim ty ostatni veci Citovat
Ricky001 Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 Nic nezkoušej! Kup nový gumy na sání. Origo v Peugeotu stojí všechny 4 cca 900 kč,-. Říkají tam tomu tuším ´vlnovec sání´. Vyměníš to sám za 20 min a máš klid. Je to jen guma a ta časem ztvrdne a začne propouštět olej - žádná věda. Citovat
LORD_mapiv Odesláno 22. listopad 2009 Odesláno 22. listopad 2009 jop, taky si myslím.. prosakuje mi to tam taky hodně a taky se na to chystám... Citovat
johnn_y Odesláno 23. listopad 2009 Autor Odesláno 23. listopad 2009 jsou u toho nejake veci na co si davat bacha a nebo nejakej navod. predem diky Citovat
punkac Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 výměna těhle gum je brnkačka a asi jedna z nejednoduších věcí na autě, potřebné nářadí je jen malá gola sada 1) povolit motexpásku nejtlustší hadice sání a hadici sundat z hlinikového bloku sání 2) povolit sponu trubky od EGRu, to je ten mosaznej vlnovec naproti trubce sání, pak odšroubovat dva šrouby nad nápisy 12V a Diesel 3) povolit 2 matky, který drží ocelovou trubičku od EGRu a následně odšroubovat ty samé spojky, co držely tu trubičku je to šroub v šroubu 4) opatrně sundáme blok sání, můžeme vyměnit 4 těsnící gumy montáž je opak demontáže Citovat
johnn_y Odesláno 8. prosinec 2009 Autor Odesláno 8. prosinec 2009 koupeny tesnící kroužky cena byla 726 kč za všedchny 4, vyměněny za cca 30 minut a nikde ani kapka po oleji. Takže spokojenost Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.