Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak mě teď volal kamoš že už mu ta hláška ANTIPOLUTION FAULT zmizela a zároveň i ta kontrolka diagnostiky motoru, takže už je vše ok.

Díky moc všem za rady:super

• O 1 měsíc později...
Odesláno

po cca 10 startech by měla zhasnout, (ale důvod,proč se kontrolka rozsvítila,by měl být zapsan v paměti řídící jednotky mot.)

jestliže svítí stále, problém trvá a jeď na diagnostiku

Odesláno

10 startů už za sebou mám a nic (tedy, auto má manželka a nebere telefon, takže nevím), tak doufám, že to byl jen pokles tlaku nafty. Aspoň se to tak chovalo, pokles výkonu až do zastavení motoru. Není jiná možnost, jak tu chybu vymazat, např. odpojení baterky na určitou dobu? Pokud ne, jaká je obvyklá cena toho napojení a vymazání chyby?

Odesláno

odpojením baterky vymazat nejde,počkej ještě pár startů,měla by sama zhasnout--problém je ten,že když bude furt svítit,může motor padnout do nouzového režimu a pak na diag. stejnak musíš,jinak diagnostika jak kde--300--1200 kč :nevim

jestli auto normálně jede,nechal bych tak...

Odesláno

Doufám, že opravdu zhasne, jednou jsem to zažil v létě- motor zachrchlal (asi voda v naftě), okamžitě se rozsvítila kontrolka a zhasla asi po 5-ti km.

Co mě ale vystrašilo když jsem tu hledal, je kritika na 1.6 Hdi. Mám 1.4Hdi a ta motory jsou prakticky stejné. Doufám, že těch 50kw to aspoň do 200tis. km utáhne. Mám 85tis. a začínám uvažovat o očistě vany a trubky k turbu. Neví někdo, proč doporučujou vyměnit ol. měrku, když je ze žlutého plastu? Není to proto že praskají? (jako mi, jezdím bez, používám ten zbytek jako špunt a věřím displeji)

Odesláno

mění se proto,že ten plast praská a zůstane ve vodítku měrky a pak nejde měřit...,osobně bych té elektrické měrce nevěřil,i když mi ukazuje přesně,ale ruční změření je prostě reálné-oko vidí... :super

Odesláno

Zatím spoléhám na to, že to vůbec nežere olej. Naliju předepsaných 3,8l, po 15tis. km doliju zbylé 2 deci a do 20-ti tis. v pohodě jezdím. (zatím) Radši ale do toho špuntu zarvu nažhavený kus nějaké struny nebo planžety a podle ségřiny měrky (než praskne i jí) si označím hladiny. Jsem ale stejně zvědavý, při kolika km to začne olej žrát. Mám ještě starou 309-ku(1,4i) na dojetí a tam musím lít olej furt.(už ho 3 roky neměním, jen dolívám)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...