techynal Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 Pred rokom mi z nicoho nic prestalo ist kurenie, rovno v zime. Auto bolo v servise, kde to opravili, potom sa to o tyzden ci dva opat pokazilo. Dal som to tam opat a nejak to spalili, tak som to dal do Peugeotu a opravili mi to. V lete som bol na ceste, vsetko fungovalo, zastavil som v nejakej restauracii na obed, ked som sa vratil a pokracoval v ceste, tak uz to neslo. Doma som si otvoril skrinku, ktora je pod nohami spolujazdca a skusal potlacit kable, ze mozno bude chyba tam niekde. Nepomohlo, tak som to zavrel a isiel som prec. Vtedy to zrazu po nastartovani zacalo z nicoho nic fukat. Ako naschval, prave ked ide zima, tak vcera sa mi to pokazilo opat. Vcera som cestoval mimo mesto, normalne celou cestou zo hodinku a pol bezal. Ked som o dve hodiny sadol do auta a isiel domov, tak uz nesiel. Ale nie a nie naskocit, ba co je horsie, snazi sa, ale neda sa. Aby som to blizsie vysvetlil, tak po nastartovani pustim ventilator, je jedno ci dam studeny alebo teply vzduch, fukat to nezacne. Roztoci sa a vypne ho, pripadne ako keby ho chcelo roztocit, ale nedokaze, neviem ci tomu nieco brani alebo co. Ked dam fukanie na celne sklo, tak to roztoci na 3 sekundy a potom vypne. Kamarat mi povedal, ze moze byt zapchaty, ze moze byt zapchaty vzduchovy filter, zoxidovany kontakt alebo ze tomu proste vadi vlhkost. Vzduchovy filter bol meneny cez leto, priblizne pred 7 tisic km, takze tam zrejme problem nebude. Este ma napada taka vec, ze ked bezala klima cez leto, tak to malo standardny zvuk. Ale ked som uz zacal pouzivat teply vzduch, tak v pravom ventilatore na strane spolujazdca bolo pocut take ako keby suchanie niekedy, neviem ci to bolo malo namazane alebo tam lopatka ventilatora o nieco suchala..., neviem to dobre vysvetlit. Vedel by niekto poradit co s tym, kde a na co sa pozriet, co skusit atd...? Dakujem Citovat
pagot Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 neco podobne resil ROMANPU nekolik prispevku zpet , ale jeste nenapsal v cem byla zavada .... Citovat
jofo Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 Ak sa dostanes ku ventilatoru tak ho skus potocit rukou ci ide lahko. Mas dve moznosti. Bud zo spodu zo strany spolujazdca, alebo lepsia, otvor kapotu, daj dole ten plast okolo stieracov , vyber pelovy filter ak ho mas a pekne sa dostanes rukou ku vetraku. Casto sa stava ze zahrdzavie puzdro v ktorom sa vrtula toci. [upravil dne 14/11/09 jofo] Citovat
techynal Odesláno 15. listopad 2009 Autor Odesláno 15. listopad 2009 jofo: Pozeral som sa len pod kapotu, bolo tam par listkov zo stromov, tak som ich vytiahol. Ale skusim dat dolu ten plast a pozriet sa za filter. Inak je tam aj napisana vymena filtra, ako som pisal, bolo to pred cca 7000km vymenene. Ale skusil by som to aj zo spodu od strany spolujazdca, len neviem presne co a ako, kam mam strcit tu ruku alebo co mam rozobrat? Citovat
techynal Odesláno 15. listopad 2009 Autor Odesláno 15. listopad 2009 Este ma napadlo teraz, nemoze to mat nic spolocne so sekundarnou bateriou, ktoru mam vybitu a pise mi upozornenie, ze je vybita, vid tema: Citovat
P607Olda Odesláno 15. listopad 2009 Odesláno 15. listopad 2009 Môže a veľa. Ja som menil pred asi dvoma týždňami. Predtým so asi týždeň jazdil s vybitou. Tých závad, čo to hlásilo. Keby som ich opravoval, tak sa nedpolatím. A po výmene baterky naraz všetko OK. Takže tam istotne začni, nech nehľadáš chiméry. Dali mi tam za 1500 Kč, nejakú normálnu bezúdržbovú, tuším 44 Ah. Tu sú fotky starej. Novú som si bohužiaľ nevyfotil. Citovat
P607Olda Odesláno 15. listopad 2009 Odesláno 15. listopad 2009 Ale je fakt, že ak sa zadiera ventilátor mechanicky, tak je to iné. Zhora ho kontroluj preto, že sa tam dostaneš holými rukami. Zdola musíš odskrutkovať ventilátor a odpojiť konektory, to je dosť komplikovanejšie. Citovat
jofo Odesláno 15. listopad 2009 Odesláno 15. listopad 2009 Tu vrtulu budes vidiet ked das dole pelovy filter. Je tam diera ako do..... Neda sa prehliadnut. Len skus ci sa vrtula volne toci. Citovat
techynal Odesláno 16. listopad 2009 Autor Odesláno 16. listopad 2009 Super, dakujem za fotky, uz to viem aspon presne identifikovat a najst. Aj ked uz som bol navedeny kde to presne vie, teraz mam aspon detailne foto. Podla toho co som sa docital, tak by tam mala byt akasi gelova bateria. Volal som kamaratovi co s tym, ze mam s tym prist za nim do dielne a ze mi ju da nabit. Ak to nepojde, tak kupim novu, to je uz jedno. Inak tiez som si vsimol, ze to hadze vela chyb ked je vybita. Cez leto mi o vybitej baterke nic nepisalo, vsetko v pohode, ale akonahle sa ochladilo a napisalo, ze je bateria slaba, tak zrazu chyba ABS, ESP, chyba Airbagu a este nieco to vypisalo. Neviem posudit, ci sa ventilator zadiera mechanicky, to nedokazem rozoznat. Identifikoval som to len podla toho zvuku co tam pocut. Proste pustim ventilator, nech mi vykuri auto a pusti ho asi na dve sekundy a vypne. Potom ked ho zapnem znovu, tak pocut len taky ako keby pokus o roztocenie a nic, nezapne ho. Ked idem zo strany spolujazdca (od noh) ako je kabelaz ku ventilatoru, tak vlavo od toho je zrejme ohrevne teleso (taka rurka), ktore ja po case horuca. To znamena, ze zohrievanie funguje, ale ventilator sa neroztoci. Citovat
P607Olda Odesláno 16. listopad 2009 Odesláno 16. listopad 2009 Za ten čas, čo si to písal, si mohol pozrieť zhora, a rukou skúsiť, či sa voľne točí. Inak, veľké písanie nemá cenu, treba ísť a skúsiť to. Citovat
techynal Odesláno 16. listopad 2009 Autor Odesláno 16. listopad 2009 Tak som to otvoril a skusil vybrat pelovy filter. Ventilator sa netocil. Skusal som ho rukou roztacat a nic. Potom som sa isiel pozriet k jednotke pod nohy spolujazdca, odpajal som a zapajal kable a hla, zrazu to nabehlo. Zistil som, ze je zhoreny maly konektor a ze je chyba tam. Docastne som tam strcil zapalku, takze to ide, no bude treba kupit novy. Pozeral som sa aj na baterku, trochu zle sa davalo prec to calunenie, ale zvladol som to. Volal som aj kamaratovi ze co a ako, ze kedy mi to nabije a teraz uz hovoril, ze ak to je gelova bateria, ze tu nabit nejde, lebo by ju mohlo rotrhnut, ze si mam radsej kupit novu, ze tam bude daka slaba a jej cenu odhaduje okolo 50 eur. Takze sa pojdem po niecom pozriet. [upravil dne 16/11/09 techynal] Citovat
techynal Odesláno 16. listopad 2009 Autor Odesláno 16. listopad 2009 Dalsia foto... [upravil dne 16/11/09 techynal] Citovat
techynal Odesláno 16. listopad 2009 Autor Odesláno 16. listopad 2009 A posledna... Ten kabel, ktory je obhoreny sa pripaja vpravo. [upravil dne 16/11/09 techynal] Citovat
P607Olda Odesláno 16. listopad 2009 Odesláno 16. listopad 2009 Konektor: konektor je (alebo sa dá nahradiť) zrejme typu faston, šírky 4 mm. Treba to pozrieť konkrétne. Treba si zohnať dva také fastony, vyrábajú sa aj s izolačným obalom, a nastrčiť ich (v správnej polarite, nepomýliť!!!) namiesto toho zhoreného konektora. Alebo sa môžeš pokúsiť zohnať origo taký konektor, ako tam patrí (vrakovisko?) ale to bude asi ťažké. Fastony sa na káblik namačkávajú špeciálnymi kliešťami. Elektrikári majú bežne také fastony (halierový tovar) aj tie kliešte. Keď to zhorené (i s autom) ukážeš elektrikárovi, tak by ti to mal ľahko opraviť. Baterka: nabíjať nemá cenu. Normálne sa nabíja pri jazde, ale už je asi stará. Mne vydržala 9 rokov. Napíš si do podpisu rok výroby auta. Dali mi tam tiež za 1500 Kč, bezúdržbovú. Netreba v tom hľadať vedu. Citovat
P607Olda Odesláno 16. listopad 2009 Odesláno 16. listopad 2009 PS: vidím, že už to niekto predtým opravoval... Citovat
jofo Odesláno 16. listopad 2009 Odesláno 16. listopad 2009 Ked to budes menit tak si tam daj hrubsie kable, lebo tie tenke cierne nie su bohvie co. Citovat
ROMANPU Odesláno 12. leden 2010 Odesláno 12. leden 2010 Původně zaslal: pagot neco podobne resil ROMANPU nekolik prispevku zpet , ale jeste nenapsal v cem byla zavada .... Spravne riesil som dany problem z dovodu velkej vytazenosti som tu par mesiacov nebol. Problem som mal nakoniec v module riadenia otacok ventilatora. Zavadu som nakoniec vyriesil vymenou tranzistora v module. Oprava vysla cca 5 EUR. Zavada sa prejavovala tak ze sa klima vobec nezapla chladenie ani kurenie nastavovat islo stupne aj otacky ale klima nereagovala. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.