Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Denní svícení originálním osvětlením?

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Přema

A co ti vadí na svícení celého auta???? Když chceš zachovat origo vzhled.....to ti jde o těch pár wattů na zadku????? Nějak to nechápu......:myslim:myslim

Ahoj, promin, nejde o par watů ale zhruba o 14A si to spočítej, 14A je v zimním období dost, nemluvě o krátkých startech, ale nejde ani o ty waty, jak o hoření žárovek, pokud chceš svit si čím chceš ty. A nemáš pravdu stím že mají svítit i zadní lampy, cituji \" ze zákona není povinnost mít rozsvícené zadní koncové světlomety (při celodenním svícení) \" tohle je převzaté z poradny o denním svícení, nutné je svítit předníma světlama, nebo přídavnýma denníma světlama na to homologovanýma, v zákoně není zmínka o zadních lampách, najdi si to, je zbytečné to tu stále mlet :bojim stejně si každý mele co chce ...

Odesláno

Já mluvil jen o watech ne o nutnosti zadních lamp.....pokud chceš svitit vepředu normálníma světlama a vzadu ničím tak neušetříš 14A.....přece ti nebudou svitit je tak 4 5W žárovky 2x z.světlo,2xspz

ale je každého věc čím a jak bude svíti....:papa:papa

Odesláno

Nevím, asi jsem blbej, ale těch 14A mi nějak nevychází. Koukal jsem do osazení žárovek na 206CC a jsou tam 2x 5W obrysová vzadu, 2x 5W značka a 2x 5W přední parkovačky. Takže to vychází celkem na 30W a to při nominálních 12V dělá necelé 3A?

Odesláno

Podsvícení displejů svítí vždy. Možná jestli nepočítal ten odběr celkem 14A(přední potkávačky a ty další lampy). To by potom odpovídalo. Přední potkávačky mají 2x 55W = 110W. To je zhruba 10A a plus cca 3A za ty ostatní lampy.

Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

Podsvícení displejů svítí vždy. Možná jestli nepočítal ten odběr celkem 14A(přední potkávačky a ty další lampy). To by potom odpovídalo. Přední potkávačky mají 2x 55W = 110W. To je zhruba 10A a plus cca 3A za ty ostatní lampy.

Podsvietenie displeja je iné kafe, ja hovorím o podsvietení palubovky (budíkov) a stredového panelu (ovládacie prvky).

To s tými prednými stretávačkami napadlo aj mňa. Možno to vyčítal niekde kde sa bavilo o ledkových denných svetlách. Tam by sa to 14A blížilo.

[upravil dne 12.11.2009 AnotherOne]

Odesláno

Já teda nevím, ale kdyby ti středový panel nesvítil, tak neuvidíš např. radio, klima, trip atd. Prostě displeje by byly tmavé, a to asi předpokládám nejsou. Budíky (tacho, otáčkoměr, palivo, teplota motoru a oleje samozřejmě osvětlené nejsou). Jo jo ovládací prvky samozřejmě při denním svícení podsvětlené nejsou.

[upravil dne 12.11.2009 HonzaZ]

Odesláno

No neviem, sadni za tmy do auta, naštartuj a počkaj kým zhasne osvetlenie kabíny na strope. Potom zapni svetlá. Rozsvieti sa ti toho dosť na budíkoch a aj paneli. POdsvietenie displeja ide furt ale to nerobí podsvietenie tlačidiel pre klímu rádio atď.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...