Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

vysoký tlak turba

Recommended Posts

Guest erikderik
Odesláno

Ahojte. Niečo už bolo na fóre napísané, len žiadne riešenie, ani záver. Na 307 - 1,6 HDI, 110 k, bez filtra pevných častíc mám opakovaný a podľa servisu neriešiteľný problém. Rozsvieti sa oranžová kontrolka na prístrojovke, na PP sa zobrazí to známe antipollution fault a motor sa uvedie do núdzového režimu s obmedzeným výkonom. Diagnostika vždy vypíše chybové hlásenie - vysoký tlak turba. V servise nikdy na nič neprišli a tak len mažú hlásenia. Dnes sa mi to stalo pri predbiehaní a \"trochu\" mi chýbal výkon. Podarilo sa niekomu z Vás vyhrať tento boj s Peugeot - servisom. Vďaka sa pripomienky

Odesláno

jo nejezdit do toho servisu ale někam kde tomu rozumí já tomu nerozumím ale logicky turbo tlaží v závislosti na otáčkách a samo od sebe nemuže tlačit víc mín určitě ale víc nejspíš ne:myslim tak že tam bude nejspíš nějakej ventil kterej ovládá přísun vduchu do motoru a tam bych asi hledal chybu:papa

[upravil dne 11/11/09 zzipCZ]

Odesláno
Původně zaslal: koblih69

Jde ti to pak do nouzáku takže pak max cca 2,5 tis. otáček a bez turba. Podle mě máš zapečenej FAP....

píše bez filtru pevných částic což je FAP:super
Guest erikderik
Odesláno

je to r.v. 2004 bez FAP a podtlaková regulácia aj jej el. okruh je v poriadku /vraj/. Opakovane to bolo celý deň v servise a vždy je ich záver rovnaký - vadné turbo bez ďalšieho vysvetlenia, čo môže byť na ňom vadné, keď sa točí a od prvej chybovej hlášky dodnes som prešiel s ním 80.000 km. Frekvencia hlásení však bola podstatne dlhšia, teraz už každých 300 km a ide mi to slušne na nervy. Tušíte čo s tým.

Odesláno

ne že bych nevěřil servisu ale mám své zkušenosti ze značkovíma servisama a nezdá se mě že by odcházelo turbo(ale je to možný nejsem odborník)to mu jako narostli lopatky že tlačí víc vzduchu než má?zdá se mě to nelogický:( podle mě je to v regulaci někde je chyba ale jim nic diagnostika nehlásí tak podle nich je to v pořádku

Guest erikderik
Odesláno

po tých všetkých starostiach, ktoré s tým mám som ochotný uveriť všetkému a už dávno to nie je o peniazoch. Turbo sú vlastne dva páry lopatkových turbínok na jednej oske. Jediné čo prichádza do úvahy ako príčina mechanickej závady je mechanizmus natáčania lopatiek, ktoré sa v kritickom momente zaseknú - asi v polohe kedy pri zvyšujúcich sa otáčkach turba by sa mali vyrovnávať a tlačiť menej vzduchu. To je môj laický pohľad, ale tí \"mechanici\" - vymieňači sa nad tým ani nezamýšľajú.

Doteraz mi znie vyjadrenie prijímacieho technika - všetko sme už vymenili a nepomohlo to, zostáva len turbo, ale to stojí cca. 46.000,-Sk, však ho nechcete? To bolo pred 3 rokmi a mal som najazdených 37,000 km. To je celé.

Odesláno

koukall jsem do servis boxu a asi to ventil neboli bypas nemá ale vypadá to na natáčení lopatek turba. Asi ti nepracuje jak má ten natáčecí mechanismus. přidřený mechanismus nebo vadný tlakový válec.

Guest erikderik
Odesláno

aj ja sa obávam, že to bude niečo mechanické v turbe. Hlásenia o závadách sa zhusťujú, len akosi nemám tú istotu, že je to v turbe. Dnes som bol v Peugeote - odhad nové 1750 euro, repas 1450 euro - žeby z toho tá neistota?

Odesláno

tak co ja vim, tak to turbo variabilnu geometriu nema, ale len obtok. Ale jestli mate pravdu s tym, ze v.g. ma, tak by mozna pripadalo do uvahu nejake cidlo, ktere ten tlak mera (asi bude na intercoleri, jak to ma 406tka) Inac ta 1.6 HDi je docela dost dopovana turbem, takze nevim nevim, keby islo turbo do haje, ze by tlacilo este vic...

Guest erikderik
Odesláno

dnes som sa hrabal na nete a našiel som zaujímavú stránku pre tých, ktorých trápi to čo mňa

http://www.turba.sk/katalog/osobne/peugeot-turbo.htm

z mnohého aspoň podstatné:

# dekarbonizácia v ultrazvuku - keď padá motor do núdzového režimu napr. do kopca, alebo pri predbiehaní, pre odstránenie chyby je nutné vypnúť a zapnúť s kľúčikom zapalovania

# vysokorýchlostné vyvažovanie pod tlakom oleja - tento servisný zásah je dobre vykonať keď chcete vylúčiť chybu turbodúchadla, alebo pri kúpe turba z druhej ruky keď nechcete aby vás auto nenechalo na ceste z dôvodu chyby turba

a ceny

# dekarbonizácia v ultrazvuku - čistenie turbodúchadla cca 97,96 Eur s DPH

# vysokorýchlostné vyvažovanie pod tlakom oleja cca 96,38 Eur s DPH

# vyvažovanie + čistenie cca 145,36 Eur s DPH

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...