Huby Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 V poslednom case som si vsimol hlavne u mercedesov, ze pri odbacani sa im zapne jedna hmlovka na tej strane na ktoru odbacaju, som si myslel ze to je nejaka extra funkcia, ale dnes som to videl aj na jednom vw polo.... v prvom rade sa chcem spytat ze ci je to vobec dovolene, ked hmlovky sa mozu zapnut iba za hmly, husteho dazda alebo snehu... a za druhe, keby to bolo vlastne legalne, ci by sa to dalo spravit aj na nasom super auticku [upravil dne 11/11/09 Ferry] Citovat
Midloch Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Jmenuje se to corner light (světlo pro odbočení) a slouží při odbočování k osvětlení místa kam odbočuješ (až 60stupňů). Podléhá samostatné homologaci a u nových škodovek mercedesů atd. je integrováno do mlhovky. Takže nesvítí mlhovka ale světlo pro odbočení. Citovat
Ferry Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 delaji to i jine vozy koncernu VW - nova octavia, superb ... je to funkce, osobne se mi moc nezamlouva a nenapada me, k cemu je dobra ( vim, ze by mela osvetlit misto kam odbocujes, ale zatim jsem nemel moznost s necim takovym jet a vyzkouset, jak moc je to ucinne a prinosne, tak nemuzu soudit), ale proslo to homologaci [upravil dne 11/11/09 Ferry] Citovat
Midloch Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Zkus se podívat třeba tady - http://www.fm.tul.cz/files/projektme/Elektronika_sv_tlomet_28.3.2007_TU_Liberec.pdf , tam je víc. Podle mě je to úžasné v noci v nějakých serpentinách, kdy opravdu vidíš kam zatáčíš. Ale nesmíš jet moc rychle protože nad 40km/hod se tato funkce vypíná. Citovat
Huby Odesláno 11. listopad 2009 Autor Odesláno 11. listopad 2009 diki za objasnenie, tu na tomto videjku je to pekbe vysvetlene Citovat
Fakir Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Je to náhražka za natáčecí světlomety. Teoreticky se to udělat dá, ale stejně ti to moc nepomůže. Jel jsem s tím a je to stejné, jako kdybysis zapnul rovnou obě mlhovky před zatáčkou - k ničemu. Je to zajímavá položka v katalogu nových aut, ale to je tak asi všechno. S natáčením celých projektorů do zatáčky se to vůbec nedá srovnávat. Citovat
Ferry Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 To Fakir, presne ten samy nazor mam i ja, aniz bych s tim nekdy jel, je to spis jen libiva polozka do katalogu Citovat
buga Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 no neviem ake to je \"ucinne\" ked sa pouzije hmlovka, ale ja na tej mojej 207 mam tzv.AFS (Adaptive Frontlight System), staticke stranove svetlomety je tam este jedna H7 do zakruty sice neviem porovnat ostatnymi, ale tento typ co ma napr 207, moc dobreee [upravil dne 11.11.2009 buga] Citovat
antal Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Presne tak ako píše buga:) .Všetci čo tu píšu že je to len na dve veci tak nech si to skusia v 207.Nedávno si kámoš kupil Citron picaso tak mi to dal vyskušat(bola noc) a po nájazde do zatáčky som si nebol istý kam vlastne idem jak som zvyknutý z mojho auta.Takže je to super vec...neviem ako je to učinné z hmlovkami... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.