Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jelpší fyzicky větší paměť,nebo menší ale rychlejší?Konkrétně..

Mám ZD se třemi sloty pro ddr paměti.Nyní jedu na 2Gb 400Mhz a válí se mi tu ještě jedna paměť 512 ale 333Mhz...Tak ve vzduchu vysí otázka-přidat paměť,nebo radši zachovat 2048Mb,ale s ryhclejší sběrnicí?Používám windows 7.Díky

Odesláno

Kedysi ma učili základné pravidlá informatiky a bolo medzi nimi:

- operačnej pamäte nikdy nieje dosť

- HDD môže byť akokoľvek veľký vždy sa stane malým

- každý problém žačni riešiť reštartom

:D

Zbehlejší ti poradia ale určite to nebude jednoduché. :D

Odesláno

Ak máš dosku s dual channel čipsetom tak pokles rýchlosti bude ešte výraznejší. Osobne by som ju asi nedal. Nárast kapacity nebude až taký užitočný. Skús ju vložiť aký bude tvoj osobný pocit, veľa záleží od používaných programov. Môžeš skúsiť aj nejaké nejlpšie aplikačné benčmarky.

Odesláno

Urcitym neidentifikovatelnym matematickym vypoctom :D :D :D :D

By malo byt o malo lepsie, mat 2560 MB na 333 Mhz.

Prax bude ale asi ina.

Treba v systeme windows pozret, kolko ram vlastne vyuzivas. Tj ci vobec vyuzijes 2048 Mb , to zalezi od aplikaci ci her, ktere uzivas.

Pokud dokazes vyuzivat celych 2048 MB, tak odporucam pridat dalsi 512 MB modul.

Pokial vsak nie, tak tych 512 by tam bolo uplne zbytocnych , a tych zvysnich 2048 Mb by pracovalo na nizsej frekvencii.

Navyse nepredpokladam, ze tie ramky maju rovnakeho vyrobcu, a tak ja by som tam tu 512 Mb ramku nepridaval, pretoze predpokladam, ze ani pocitac nebude najmladsi, nakolko pouziva este DDR 1, coz bude i nejakej starsej typ desky se starsim chipsetem a jednojadrovim CPU.

Odesláno

deska Duall channel nemá,ale teď mi sedmičky berou v klidným stavu nějakých 350Mb a když pustím hru která vyžaduje pro sebe dvě giga tak tam pak těch 350Mb chybí,ne?

Takže by mi pomohlo přidat pamět i na úkor rychlosti pamětí.Jde taky o to,jestli je 333 a 400 tak razantni rozdil

Odesláno

Jak říká Lubk0, 512kou to nevytrhneš a nevyvážíš snížení propustnosti. Kdybys měl druhou dvougigovku, tak by to bylo něco jiného.

AnotherOne: Dual channel může fungovat i se třemi obsazenými sloty, mám to vyzkoušené. :) Potřebuješ na to jeden oboustranný modul a dva jednostranné o poloviční kapacitě. :)

Odesláno

Hra ma pisanych 2 GB, ale tie neberie stale konstantne, a bere ich len pri urcitom hernom zatazeni.

Je rozdiel, ked ma pisanych 2 Gb ako minimum, co hra vyzaduje, alebo ako optimum.

Tym, ze zmenis rozlisenie, znizis graficke naroky, tak jednak ulevis grafike, ale taky v mensej miere aj ramke, cize sa moze stat, ze ani zdaleka tych 2048 Mb nevyuzije.

Odesláno

tahle deska ma Nforce,tj jakási konkurence duall channelu od Nvidie.Ty dvě jsou od jednoho výrobce a jsou pro duall channel,třetí je stejná značka ale s jinou rychlostí...Takže se na to nejspíš vyjebat,co?

Odesláno

Grafika je zrovna asi to nejlepší co v komplu mám,jedna z nejlepších do AGP slotu,cca tři měsíce stará:D,problém je spíše v tom,že se pěkná fláká za procesorem,mám totiž odpad od AMD a to sempron 64 do patice 754 z 1600Mhz pretocenej na 2000,ale to je mimo mísu...Zkusím to na hře bioshock,jel mi na plný detaily 1024x768 s directx 10.1 průměrem 26fps,tak tam přihodím tu paměť a mrknu jestli bude rozdíl,ať už dolů,či nahoru

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

AnotherOne: Dual channel může fungovat i se třemi obsazenými sloty, mám to vyzkoušené. :) Potřebuješ na to jeden oboustranný modul a dva jednostranné o poloviční kapacitě. :)

To je síce pekné, ale to zrejme nie je jeho prípad.

Odesláno

Blbost, kasli na to, nic sa tym nezmeni, radsej 400MHz, ako 333;) ... pokial nejdes menit na 2x2GB dual, tak sa ti to neoplati, aj 400MHz je uz dost malo v dnesnej dobe, s tym sa skor zmier:)

Odesláno

Sorry, ale fakt nechapu lidi, ktory do tak stareho \"kramu\" nacpou jednu z nejlepsich AGP Grafik...

Ty stare AGP grafiky sou dnes predrazene, a jen tezko muzou konkurovat grafikam v PCI-E slote.

Nforce a dualchannel je nieco uplne ine. Nforce predstavuje chipset dosky. V tvem pripade se muze jednat o nForce 3 nebo nForce4. nforce 2 se daval este na Socket A, a novsie nForce ako 570 atd boli myslim neskor ? Ale to uz by som sa musel pozret, tym som si neni isty.

V kazdom pripade, neverim ze doska s nForce chipsetom nema Dual Channel. Bezne nForce dosky mali Dual Channel, a hlavne v obdoby, kedy sa robil socket 754 bola oblubena kombinacia 2 sloty pre dual channel, a 1 navyse.

Pokial si si neni isty, hod sem nazov dosky, da sa to lahko pozriet.

Pokial tam ten dual channel je, tak by som tam 3 kus ramky o kapacite 512 / 333 mhz nepridaval...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Sorry, ale fakt nechapu lidi, ktory do tak stareho \"kramu\" nacpou jednu z nejlepsich AGP Grafik...

Ty stare AGP grafiky sou dnes predrazene, a jen tezko muzou konkurovat grafikam v PCI-E slote.

Nforce a dualchannel je nieco uplne ine. Nforce predstavuje chipset dosky. V tvem pripade se muze jednat o nForce 3 nebo nForce4. nforce 2 se daval este na Socket A, a novsie nForce ako 570 atd boli myslim neskor ? Ale to uz by som sa musel pozret, tym som si neni isty.

V kazdom pripade, neverim ze doska s nForce chipsetom nema Dual Channel. Bezne nForce dosky mali Dual Channel, a hlavne v obdoby, kedy sa robil socket 754 bola oblubena kombinacia 2 sloty pre dual channel, a 1 navyse.

Pokial si si neni isty, hod sem nazov dosky, da sa to lahko pozriet.

Pokial tam ten dual channel je, tak by som tam 3 kus ramky o kapacite 512 / 333 mhz nepridaval...

Jistej si sem,fakt :-)...http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29155

jak říkám,mělo by to bejt konkurence duall channelu od MSI v nižší cenový skupině tehdejší doby.Jinak tu grafiku chápat nemusíš,tu jsem kupoval já :-)..A mám pocit že muže konkurovat shitu do PCI-e...

Jádro:

Výrobce grafického čipu: ATI

Grafický čip: Radeon HD 3450

Chlazení: aktivní

Rychlost grafického čipu [MHz]: 600

Pixel Shader Engines: 40

Vertex Shaders: 40

ROPs: 4

TMUs: 4

Shader Clock [MHz]: 600

Typ grafické paměti: DDR2

Velikost grafické paměti [MB]: 512

Rychlost grafických pamětí [MHz]: 800

Šířka paměťové sběrnice [bit]: 64

Propustnost pamětí [GB/s]: 6,4

API:

DirectX: 10,1

OpenGL: 2

Pixel Shader Version: 4,1

Vertex Shader Version: 4,1

NForce predstavuje oznaceni vybavy desky,konkretne ovladačů pro AGP,PCI, operační paměť apod,viz.

http://www.svethardware.cz/art_doc-49DEFF60727D0C40C1256E27006D9F39.html

A teď sem testoval rozdíly...CS source stress test:

2GB průměr testu 57fps a 2,5 Gb 333mhz 10Fps :-D,takže je to víc než jasný

Odesláno

Nestihl sem studovat posledni stranku, ale ASUS to oznacuje jako klasickej DUAL CHANNEL.

Nevim co pisou na inych strankach, pro mne je smerodatna stranka vyrobce :)

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=rmpdi0TVZvCxVMNO

Ke grafice, proti shitu do PCI-E urcite :) Ale rychlost pameti 800 Mhz ? Za 3 litri SK, coz je cca 2600 CZK se da koupit treba ASUS 250 GTS s 512 MB DDR3 o frekvenci 1998 mhz, a jadrem myslim pres 1000 cku :)

Odesláno

Jen doplnim, ze tu posledni stranku sem dale ani nestudoval, protoze nema vypovidaci hodnotu, nakolko se tam probira chipse nForce 3 150, a ty mas nForce 3 250, tj neco jineho :)

Nikde sem tam vsak i tak nevidel, ze by nekdo oznacoval technologii DualChannelu nazvom nForce :)

Navic testy jednoznacne prokazali, ze se o DualChannel jedna ze ? :)

[upravil dne 8/11/09 Lubk0]

Odesláno

ted jsem právě ještě zkoušel přehod paměti do označení toho duall-channelu,sloty jsou na desce popsaný jako dimm 1,2,3 z toho nápis dimm 1 je oddělenej (má větší mezeru) od dimm 2 a 3,ty jsou popsaný těsně vedle a vybízejí k tomu si myslet,že to bude onen duall channel,tak jsem zkusil paměť přehodit tam a v testu jsem měl o cca 7fps méně,než když byly paměti v dimm 1 a 2...tak nevim nevim :-)

Odesláno

1. Nevim, proc by nemnel mit 5.1 zvuk on board ? To mneli snad uz i kazda nForce 2 ? Je to uplne normalne, a dnes mam on Board 8.1 chanel.

Vzadu by si mal mat 3 porty, zelenej, ruzovej, a modrej. Za normalnych okolnosti je to

Zelenej - Line Out

Ruzovej - Mikrofon

Moderj - Line In

K desce je priraden soft, kdy muzes prepnou na 5.1 channel, ktery potom funguje tak, (nevim jak je to presne podle farby) ze napr. Modrej je urcen pre pravej prednej reprak, a lavej prednej, zeleny je pre zadnej pravej, a zadnej levej a ruzovy je pro center a subwoofer ...

Nic noveho na svete :)

2. Stranka neni fakova, a nikdy som sa nestretol zvalst u takej znacky ako Asus, ze by na stranke klamali.

3. V overview zmienka o dual channelu jako slovicku neni, namisto toho je tam slovicko bandwidth, co znamena, ze umoznuje vyssi vykon, pokial osadis pamete do dual channelu.

Dual Channel na tej doske je tvoreny slotmy 1 a 2. Nikdy nebude tvoreny slotmi 2 a 3. Prave si to svojim testom preukazal.

4. V specifications sa o D CH hovorit nemusi, tam je totiz hlavne pisane, co tvoja doska podporuje, ake frekvencie ramiek, atd :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...