Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: mr.SM

To MJSytic:

Todle mi rekl v obchode nepatral jsem, ja jenom ze mi prijde dobre to ze jednou zainvestujes cca 500 a jenom reklamujes, nemusis kupovat nove. Reklamoval jsem Philipsky a poslali me do dupy s tim ze to je opotrebeni, reklamoval jsem tydle a bez problemu.

Chtel jsem jenom poradit... :myslim

Jasný. Pro tebe novinka, pro nás 4roky profláklá věc ;) Co se reklamace týká, tak to je určitě + těhle žárovek :super, ale jak psal Radek - nejde to do nekonečna. 2 roky a musíš stejně koupit nový, pokud ti teda ty starý prasknou:nevim

Odesláno

To MJSytic:

Todle mi rekl v obchode nepatral jsem, ja jenom ze mi prijde dobre to ze jednou zainvestujes cca 500 a jenom reklamujes, nemusis kupovat nove. Reklamoval jsem Philipsky a poslali me do dupy s tim ze to je opotrebeni, reklamoval jsem tydle a bez problemu.

Koupil jsem v Temposervisu nějký takový ty modrý sr..ky. Reklamoval jsem to asi 5x, nikdy nebyl problém vždy nové zboží a plná nová záruka. Nicméně pak už mi to bylo samotnýmu blbý a ani se mi to nechtělo furt měnit tak jsem místo toho vzal něco jiného. Nevidím žádný důvod proč nereklamovat i vobyč žárovku do lustru... mimochodem obvykle v různých HPM o tom už dneska ani neduskutují...

Mimo poměrně drahých žárovek jsou 2 další řešení které jsme použil:

1) pro Fabii byl hodně nedostatkový ND který řešil hoření H7 - byl to v podstatě mezikus s cca 15 cm kabelu odporem na původní patici H7, kabel měl nějaký definovaný odpor ( byla to taková licna ze 3 tvrdčích drátů) a odpor byl sice tak malý, že to nebylo pozunat an svítivosti, ale žárovky přestaly hořet. Měl jsem na to Vectře - místo měnění 1x z měsíc jsem měnil 1x za rok. Pozor v 99% značkových servisů o tom ani nevědí, ale já když to kupoval tak to bylo v origo pytlíku s origo Part Number VW / Škoda / Audi. Číslo už ale bohužel nemám. Nicméně by to šlo velmi snadno vyrobit.

2) dneska to mám jinak - u denního svícení to mám zapojené tak, že se to samo rozsvítí a do obvodu je zařazená dostatečně dimenzovaná dioda. Úbytek na diodě je sice už znát na svítivosti, ale večer stejně zapínám normální světla a přes den to nevadí - nižší napětí na žárovce prodlouží životnost dostatečně. Nevím o kolik, už jsem rok žárovky neměnil....

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

To MJSytic:

Jasný. Pro tebe novinka, pro nás 4roky profláklá věc ;) Co se reklamace týká, tak to je určitě + těhle žárovek :super, ale jak psal Radek - nejde to do nekonečna. 2 roky a musíš stejně koupit nový, pokud ti teda ty starý prasknou:nevim

Do nekonečna samozřejmě jde - při výměně zboží máš v režimu Obč. zákoníku plnou novou záruku, která běží dnem výměny.

Odesláno

No vidíš, tak v tom případě je to v poho :super Akorát je problém, když ti během těch dvou let nepraskne (jako ty moje):D:aut

Odesláno

No, nevím, co je vyjímečného na 2leté záruce. Tu má každý spotřební výrobek ze zákona, pokud nevyčerpáš během těch dvou let jeho životnost. Slušný prodejce mi vždycky vyměnil jakoukoliv žárovku.

Osramy Nightbreakery jsem dal do auta a za půl roku bylo po nich, proto jsem dal xenony, ikdyž s tím mám malý duševní problém a technik na technický asi bude mít větší a nejen duševní problém. :)

Až xeny odejdou, zkusím sehnat osram allseasony, jestli je ještě dělaj. Měly tuším +30% svítivost a H4 ve 405ce jsem za 9 let měnil jedinou, a to jsem svítil celodenně, ikdyž se to ještě nemuselo. Ale jak to pozoruju, H4 asi u všech značek jsou nějak trvalejší než H7.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...