qx123 Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 Dobrý den, prosím o radu. Mám peugeota 106 1,2 z r.2002. najeto 75 tis. Celou dobu se tam davál olej 10W40 Total 7000 polosyntetika. Tě jsem auto dal do jiného servisu a byl mi tam nalit 5W40 Agip plná syntetika. Servis mi řekl, že toto je doporučený olej do tohoto vozu. Jaké to může mít následky pro motor? CO by jste mi poradili za nejlepší řešení aby se něco nepo... Děkuji za odpovědi Citovat
Ferry Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 zadny, oba dva budou v pohode splnovat potrebne vykonnostni specifikace ACEA nebo API, ktere jsou pro vyber oleje nejdulezitejsi. To ze ti tam dali nizsi viskozitni specifikaci taky nic nepokazi, kor ted na zimu, olej bude tekutejsi i v tuhych mrazech do -35stC. Mohlo by se akorat stat, ze pokud ma motor vetsi vule na pistnich krouzcich, mohla by trochu vzrust spotreba oleje, ale jestli mas fakt jen 75tis km, tak to taky nehrozi. Jinak pri pristi vymene po dvou letech nebo 30tis km tam muzes zase dat zpatky ten Total 7000, ted ale budes muset pripadne dolevat ten 5W40 Citovat
secjan Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 Přečti si co jsem dal do přílohy.O olejích je tam jednoduše a stručně napsáno vše.Ahoj Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.