Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny Pežoťáky. Cca za týden budu také majitelem 407-my (r.v.2006) a proto bych se Vás chtěl zeptat na Vaše zkušenosti s pojištěním (povinné i havar.) a co by jste mi doporučili:myslim?

Taky by mne zajímalo, zda má někdo nějakou zkušenost s pojišťovnou Direct.cz.

Předem díky za případná doporučení a rady.

Odesláno

vidite ked sme pritom mam povinne zmluvne a aj havarijne poistenie ... pred nedavnom mi strelil kamen s pod kamiona do celneho skla je puknute s autom som momentalne v zahranici cize to nejako extra neriesim budem to riesit doma, nevie niekto ci mi to preplati poistovna?

Odesláno

ved to si myslim aj ja len vies poistovne chcu od teba len peniazky a hovno ti zato daju tak preto sa nato pytam.

Ake positovne mate vy?

Ja mam povinne zmluvne poistenie v Kooperativa (Vienna insurance group)

a havarijne poistenie v Uniqa poistovna a.s

ma niekto skusenosti s tymi poistovnami ak hej tak ake skor ma zaujima ta Uniqa lebo v nej mam havarijne vase skusenosti a ako treba postupovat pri nehode alebo ci uz pri puknutom celnom skle ? navysia sa mi potom splatky ak mi preplatia to sklo?

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

Hlavně nahlas , že to bylo protijedoucí auto. Jinak Ti dají nedodržení vzdálenosti a budou krátit.

ok takze protiiduce auto cize auto v opacnom jazdnom pruhu ako ja :) dakujem moc za tuto radu to by ma nenapadlo:)

nevadi ak neviem registacne cislo daneho auta vsak co vsetko ich kolo toho bude zaujimat? diky moc

Odesláno

TO nsbojovnik :

podme s5 na Slovensko... ;)

v prvom rade by si mal vediet, na ake rizika mas poistene auto...

v druhom rade, ci mas pripoistene v havarijnom aj celne sklo...

a za tretie, aku mas spoluucast...

mozes mi napisat aj SZ aku mas poistovnu a aky produkt

Pani, robim v tejto oblasti uz peknu kopku rokov a este som nepocul, aby na Slovensku kratila poistovna plnenie kvoli nedodrzaniu vzdialenosti...

ale vsetko zalezi od toho ako po´pises dej udalosti do poistneho hlasenia

Odesláno

Takze mam Havarijne poistenie od poistovne Uniqa poistovna a.s.

druh poistenia je : Auto & vlonost, Spuer Kasko ( Komplexne havarijne poistenie )

V havarijnom poistení Super KASKO sú kryté škody spôsobené:

haváriou

živelnou udalosťou

zrážkou alebo stretom vozidla so zvieratami

poškodenie káblov, hadíc, obkladov alebo izolačných materiálov na vozidle spôsobených ohryzením alebo prehryznutím hlodavcami

na zasklení vozidla

krádežou

lúpežou v zmysle trestného zákona

na parkovisku

ako mam postupovat? trebalo to hlasit na policii to som neurobil :( ak to trebalo mozme s nimi vybabrat aj tak ze ked uz budem na SR tak to ohlasim policii a poviem ze mi teraz stretlil kamen do celneho skla? poprosil by som o kompletny postup a mam nieco zatajit alebo povedat vsetko?

Odesláno
Původně zaslal: pajo30

čelné sklo ti preplatia aj keď nemáš havarijnú poistku stačí ti ŠPZ auta od ktorého odletel kamienok a pôjde to z jeho zákonného poistenia.

na to zabudni rychlo zabudni!!!

a dufam, ze ta nic take nepostretne

Odesláno

No já mám pojistku u Uniqa a mám havarijko a tomu ještě extra čelní sklo, takže čelní sklo Ti asi neproplatěj, když máš jenom havarijko. Ale možná je rozdíl v tom, že když máš jenom havarijko, tak zaplatíš spoluúčast jakou máš ve smlouvě a když máš připojištěny čelní sklo extra, tak to máš bez spoluúčasti, ale to je jenom moje domněnka. Jinak kdyby bylo čelní sklo normálně v havarijku, tak proč by se ty čelní skla teda připojišťovaly extra :myslim Jinak nevím, jestli by Ti pomohlo znat SPZ. To by jsi toho řidiče musel chytit a on se Ti k tomu přiznat, což je skoro bez šance...

Pro PetaaS:

No jak jsem psal, tak mám pojištění u Uniqy. Mám povinny + havarijko + čelní sklo a platím kolem 9 700/rok. Ale mam max (50%) bonusy převedeny od mamky. Vyřizovali mi to přímo v bazaru a ještě mi dali k tomu další slevu 15%. Jinak mně je 23 a jsem bez bonusů, protože jsem měl auto vždycky psany na někoho jinýho, ale ta ženská řikala, že do 29let nemá cenu si psat pojistku na sebe, protože to pojišťovny mají rozškatulkovany podle věku. A do 29let je ta nejdražší skupina. Mně by ta pojistka u té samé pojišťovny vyšla kolem 22 000 a to už je vééélkej rozdíl.... Jinak s Directem zkušenosti nemám, to Ti neporadím....

Odesláno
Původně zaslal: Ondrus23

No já mám pojistku u Uniqa a mám havarijko a tomu ještě extra čelní sklo, takže čelní sklo Ti asi neproplatěj, když máš jenom havarijko. Ale možná je rozdíl v tom, že když máš jenom havarijko, tak zaplatíš spoluúčast jakou máš ve smlouvě a když máš připojištěny čelní sklo extra, tak to máš bez spoluúčasti, ale to je jenom moje domněnka. Jinak kdyby bylo čelní sklo normálně v havarijku, tak proč by se ty čelní skla teda připojišťovaly extra :myslim Jinak nevím, jestli by Ti pomohlo znat SPZ. To by jsi toho řidiče musel chytit a on se Ti k tomu přiznat, což je skoro bez šance...

Pro PetaaS:

No jak jsem psal, tak mám pojištění u Uniqy. Mám povinny + havarijko + čelní sklo a platím kolem 9 700/rok. Ale mam max (50%) bonusy převedeny od mamky. Vyřizovali mi to přímo v bazaru a ještě mi dali k tomu další slevu 15%. Jinak mně je 23 a jsem bez bonusů, protože jsem měl auto vždycky psany na někoho jinýho, ale ta ženská řikala, že do 29let nemá cenu si psat pojistku na sebe, protože to pojišťovny mají rozškatulkovany podle věku. A do 29let je ta nejdražší skupina. Mně by ta pojistka u té samé pojišťovny vyšla kolem 22 000 a to už je vééélkej rozdíl.... Jinak s Directem zkušenosti nemám, to Ti neporadím....

no neviem ale pozri toto co som pisla vyssie :

Takze mam Havarijne poistenie od poistovne Uniqa poistovna a.s.

druh poistenia je : Auto & vlonost, Spuer Kasko ( Komplexne havarijne poistenie )

V havarijnom poistení Super KASKO sú kryté škody spôsobené:

haváriou

živelnou udalosťou

zrážkou alebo stretom vozidla so zvieratami

poškodenie káblov, hadíc, obkladov alebo izolačných materiálov na vozidle spôsobených ohryzením alebo prehryznutím hlodavcami

na zasklení vozidla

krádežou

lúpežou v zmysle trestného zákona

na parkovisku

a to ZASKLENI VOZIDLA JE CO?

ja platim len za havarijnu poistku v Uniqa (SUPER KASKO KOMPLEXNE POISTENIE) 14 436 SK 479,19 eur rocne to je len havarijna povinne zmluvne poistenie mam v inej poistovni a to ma vyslo na nejakych 260 eur rocne pri veku 22 tu poistku som uzatvaral uz ked som mal nejakych 21

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...