Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No já si myslím že ne. Zvyšuje totiž cetanové číslo, tím vlastně zlepšuje spalování a lepším spalováním jsou menší výpary. A tím pádem by se FAP měl pomaleji zanášet ne?? Ale je možny, že tím aditivej jsou ve výparech látky, ktery při spalování běžné nafty nejsou a s těma může mít FAP větší problémy... To je možny no...:)

Odesláno

Pro ty, co pořád ještě váhají jestli používat aditivum nebo ne přikládám ofocený leták. Jsou tam celkem zajímavy informace. Například to, jaky jsou u nás normy na kvalitu mazivosti nafty. U nás jsou tyto normy z roku 1997, kdy ještě neexistovali vysokotlaká vstřikovací zařízení. A také je tam zmíňka o tom, zda nalít aditivum i do vozu, pokud je tam napsany, že se aditivum nemá nalívat. Reaguju na příspěvek o něco víš od Hamota

Původně zaslal: homat

existují pouze dvě aditiva schválená oficialně PSA pro HDI motory. HDI UNIK+ (cca 400 CZK), který se používá na motory s najetými více než 40.000 KM bez aditivace a HDI UNIK (preventivní, cca 325 CZK), které se používá preventivně. Aditivuje se vlitím obsahu nádoby do nádrže před tankováním a to maximálně 2x za rok. Aditivum ošetří a očistí vnitřní části vtřikovacího systému. Motory HDI není povoleno aditivovat ničím jiným.

Nebo je tam také, jaký rozdíl je mezi zimním a letním aditivem atd...

[upravil dne 14/10/09 Ondrus23]

post-0-14109610291046_thumb.jpg

Odesláno

A tady jsou ještě testy aditiv. Už je tady někdo vkládal, ale pro kompletní info to přikládám taky. pokud by měl někdo problém to přečíst (velikost písma), tak stačí napsat SZ a poslat mi svůj mail a bych mu to poslal větší. Bohužel je tady pro obrázek omezená velikost, tak jsem ho musel zmenšit.

[upravil dne 14/10/09 Ondrus23]

post-0-14109610291389_thumb.jpg

Odesláno

Ahojky,

tak jsem tam to aditivum (vif zimní) nalil, najel kolem 500km a něco - zatím tedy nic nepozoruji (hlučnost stejná, běh motoru stejný, spotřeba stejná), ale kvůli tomu jsem to nekupoval. Hlavně když to bude šetřit a chránit palivový systém a hlavně ty vstřikovače.

Někdo tu uváděl, že automobilka zakazuje použití aditiva. Já jsem se setkal s tím, že technik z peugeotu mě to sám doporučoval to tam lít. Že to tomu motoru jedině prospěje:super.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...