Tommy306 Odesláno 29. září 2009 Odesláno 29. září 2009 poslední dobou je to tu spíš jak na IT fóru, ale taky bych potřeboval radu zkušenějších.. začlo blbnout dědovo PC, občas nenaběhlo napoprvý, občas modrá smrt a nakonec to dopadlo tak, že to už v biosu odmítá detekovat sata disk..někdy pomůže to na pár minut odpojit od sítě a pak to naběhne, ale po chvíli stejně modrá smrt a po restartu to zas chce boot cd, protože to disk nenajde.. disk jsem strčil do svýho kompu a tam v poho, nechal jsem zkontrolovat a nenašlo to jediný chybný sektor, zkoušel jsem pro sichr i paměti strčit ke mě a taky cajk jo a v dědovým PC jsem už zkoušel i zapojit jinou napájecí větev, vyměnil jsem sata kabel a zkusil ho i píchnout do jinýho konektoru..bez úspěchu teď už mě napadá jen vadný sata řadič na desce, nebo je ještě nějaká jiná možnost?? [upravil dne 1/10/09 Tommy306] Citovat
AnotherOne Odesláno 29. září 2009 Odesláno 29. září 2009 Skús ešte prehodiť zdroje. Ak nepomôže odchádza doska. Skús popozerať či nemá nafúknuté alebo vytečené elektrolyti. Už som niekoľko dosák zachánil výmenou kondenzátorov. Citovat
Tommy306 Odesláno 29. září 2009 Autor Odesláno 29. září 2009 desku jsem už zevrubně prohlížel, nenašel jsem žádnej podezřelej kondík ani obvod:nevim kdyžtak ještě prubnu večer ten zdroj..ale jaxem psal výše, zkoušel jsem disk napojit na jinou větev (na které funguje dvd mechanika) a stejný problém Citovat
peugeot09 Odesláno 29. září 2009 Odesláno 29. září 2009 Nemyslím si, že by bylo problémem se zdrojem. Základem všeho je si ten kód při BSOD opsat a pokusit se pro něj najít řešení. Pokud v tomhle nejsi příliš zběhlý, odnesl bych to spíš do servisu, kde ti za pár korun a s jistotou zjistí, co je špatně. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. září 2009 Odesláno 29. září 2009 Myslím že vyměnit desku by mohlo bejt levnější řešení než to dávat do servisu kde to stejně udělají, jen asi o 800 dráž za hodinu práce;) Otázkou ale je jestli se ta deska dá běžně sehnat, pokud je to něco staršího data výroby mohl by to být problem Citovat
AnotherOne Odesláno 29. září 2009 Odesláno 29. září 2009 Postihnuté bývajú najmä kondíky tesne okolo pätice procesora. Sú prekryté chladičom. Zdroj to ešte stále mǒže byť ak nemáš jeden z tých drahších zvyčajne sú potom vetvy vo vnútri spojené do jednej. Ale pravdepodobnejšie sú tie kondíky. Chybový kód bsod asi nepomôže, pravdepodobne to bude len všeobecné zlyhanie hw. Citovat
peugeot09 Odesláno 29. září 2009 Odesláno 29. září 2009 Hurvajz: Radši svěřím věc, které nerozumím odborníkům. Za pětikilo mám detekci závady a jistotu, že tahle komponenta je opravdu vadná. Přijde mi to, ajko bych si doma bez jakýchkoliv věcí bastlil na koleně motor, taky bych nadělal víc škody než užitku a ve výsledku by mě to vyšlo mnohem dráž. [upravil dne 29/9/09 peugeot09] Citovat
Tommy306 Odesláno 29. září 2009 Autor Odesláno 29. září 2009 zdroj je Fortron, takže si nemyslím, že by větve šly v jednu..deska je s939, takže s ní nastává ten problém, že pokud je vadná, je v pr**li půl kompa..a nebudu fakt dávat komp do servisu za 500 bez daně, kde mi řeknou abych vyměnil desku, kterou s trochou štěstí seženu za litr a drobný..s tím zdrojem si to, jak bude čas, můžu otestovat taky sám jo a chybovou hlášku si neopíšu, páč modrá obrazovka zmizela po pár sekundách a nastala tma.. Citovat
farky Odesláno 29. září 2009 Odesláno 29. září 2009 v biose by sa malo dat nastavit aby sa PC po pade nerestartoval, potom ak padne, modra obrazovka zostane svietit Citovat
AnotherOne Odesláno 29. září 2009 Odesláno 29. září 2009 Nič také v biose nie je. Je to vo windowse a tam sa dostať nemôže. Citovat
farky Odesláno 29. září 2009 Odesláno 29. září 2009 tak mam zle info sry inak mam s PC podobny problem ak pripojim druhy HDD, preto pouzivam len jeden, akonahle pripojim druhy, po chvili zacne PC blbnut Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. září 2009 Odesláno 29. září 2009 Původně zaslal: peugeot09 Hurvajz: Radši svěřím věc, které nerozumím odborníkům. Za pětikilo mám detekci závady a jistotu, že tahle komponenta je opravdu vadná. Přijde mi to, ajko bych si doma bez jakýchkoliv věcí bastlil na koleně motor, taky bych nadělal víc škody než užitku a ve výsledku by mě to vyšlo mnohem dráž. [upravil dne 29/9/09 peugeot09] By mě zajímalo kde ti udělají detekci závady na PC za 500,- já bych za 500 toho kompa tak akorát zapnul a řekl bych že nejde:D , pro ten servis je nejlepší nic nedetekovat protože tím ztratí akorát spoustu drahého času kterej mužou využít hned k vyměně poloviny věcí v kompu, tak jako v autoservise, všude je to stejný Všechno se jen mění, pokud chceš opravovat tak musíš sám Jinak pokud ti servis vymění střeva v kompu hned, tak jednak vyděláš tím že nebudeš platit za tu diagnostiku a následnou vyměnu stejně podstoupíš a pak budeš mít na nové věci záruku tři roky, což na ty opravený bohužel nemáš [upravil dne 29/9/09 Radek Hurvajz] Citovat
Tommy306 Odesláno 1. říjen 2009 Autor Odesláno 1. říjen 2009 tak jsem zkusil vyměnit ty zdroje a beze změny..prostě to nedetekuje disk..tipuju už fakt jen ten řadič, takže jdu pomalu shánět socket 939 desku:( Citovat
AnotherOne Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Ešte kábel. Mal som problém, že bol vadný SATA kábel, kto by to bol povedal. V logu sa mi objavovali hlášky AHCI timeout a disk sa akoby zasekával pri čítaní. Citovat
Tommy306 Odesláno 1. říjen 2009 Autor Odesláno 1. říjen 2009 \"...vyměnil jsem sata kabel a zkusil ho i píchnout do jinýho konektoru...\" Citovat
Tommy306 Odesláno 1. říjen 2009 Autor Odesláno 1. říjen 2009 tak vzhledem k tomu, že budu asi nucen pořídit novou desku, narazil jsem na následující dvě zajímavé za slušnou cenu s půlroční zárukou..pomozte mi pls rozlousknout, kterou zvolit MSI K8N Neo4 vs. Epox EP-9NPA+Ultra - obojí chipset nForce4 Ultra Citovat
MatrixChose Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Už podle značky bych šel radši do MSI... Citovat
Qcko Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Z tychto 2 urcite MSI, ja by som pohladal nejaky vhodny ASUS:super Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Musis opravdu kupovat desku ? Zalezi, co je deda za IT maniaka, ale ako levnejsi moznost by mi prislo hodit tam nejakej 80 GB IDE disk, ktery na inzerat zezenes za par sto korun... Mozna i 40 tka by stacila. Verim, ze deda neni vasnivej \"downloader\" a kapacita disku by mu stacila. Taki si myslim, ze pokud to je AMD socket 939, ze to mozno ma este SATA 1, coz pre dedu by ani nepostrehl, jakej je rozdil v rychlosti ... Ale jako chces Pokud dosku menti, tak urcite MSI ... Nejlepe je, jak psal Qcko, ASUS... Kdyz ne Asus, tak vem MSI ... Solidni desky , ktere sou v pohode, za rozumnou cenu jeste mohou byt treba Gigabite ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.