Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

IT: problém MB vs. HDD - edit: poraďte s výběrem desky

Recommended Posts

Odesláno

poslední dobou je to tu spíš jak na IT fóru, ale taky bych potřeboval radu zkušenějších..

začlo blbnout dědovo PC, občas nenaběhlo napoprvý, občas modrá smrt a nakonec to dopadlo tak, že to už v biosu odmítá detekovat sata disk..někdy pomůže to na pár minut odpojit od sítě a pak to naběhne, ale po chvíli stejně modrá smrt a po restartu to zas chce boot cd, protože to disk nenajde..

disk jsem strčil do svýho kompu a tam v poho, nechal jsem zkontrolovat a nenašlo to jediný chybný sektor, zkoušel jsem pro sichr i paměti strčit ke mě a taky cajk

jo a v dědovým PC jsem už zkoušel i zapojit jinou napájecí větev, vyměnil jsem sata kabel a zkusil ho i píchnout do jinýho konektoru..bez úspěchu

teď už mě napadá jen vadný sata řadič na desce, nebo je ještě nějaká jiná možnost??

[upravil dne 1/10/09 Tommy306]

Odesláno

Skús ešte prehodiť zdroje. Ak nepomôže odchádza doska. Skús popozerať či nemá nafúknuté alebo vytečené elektrolyti. Už som niekoľko dosák zachánil výmenou kondenzátorov.

Odesláno

desku jsem už zevrubně prohlížel, nenašel jsem žádnej podezřelej kondík ani obvod:nevim

kdyžtak ještě prubnu večer ten zdroj..ale jaxem psal výše, zkoušel jsem disk napojit na jinou větev (na které funguje dvd mechanika) a stejný problém

Odesláno

Nemyslím si, že by bylo problémem se zdrojem. Základem všeho je si ten kód při BSOD opsat a pokusit se pro něj najít řešení. Pokud v tomhle nejsi příliš zběhlý, odnesl bych to spíš do servisu, kde ti za pár korun a s jistotou zjistí, co je špatně. ;)

Odesláno

Myslím že vyměnit desku by mohlo bejt levnější řešení než to dávat do servisu kde to stejně udělají, jen asi o 800 dráž za hodinu práce;) Otázkou ale je jestli se ta deska dá běžně sehnat, pokud je to něco staršího data výroby mohl by to být problem

Odesláno

Postihnuté bývajú najmä kondíky tesne okolo pätice procesora. Sú prekryté chladičom. Zdroj to ešte stále mǒže byť ak nemáš jeden z tých drahších zvyčajne sú potom vetvy vo vnútri spojené do jednej. Ale pravdepodobnejšie sú tie kondíky. Chybový kód bsod asi nepomôže, pravdepodobne to bude len všeobecné zlyhanie hw.

Odesláno

Hurvajz: Radši svěřím věc, které nerozumím odborníkům. Za pětikilo mám detekci závady a jistotu, že tahle komponenta je opravdu vadná. ;)

Přijde mi to, ajko bych si doma bez jakýchkoliv věcí bastlil na koleně motor, taky bych nadělal víc škody než užitku a ve výsledku by mě to vyšlo mnohem dráž. :roker

[upravil dne 29/9/09 peugeot09]

Odesláno

zdroj je Fortron, takže si nemyslím, že by větve šly v jednu..deska je s939, takže s ní nastává ten problém, že pokud je vadná, je v pr**li půl kompa..a nebudu fakt dávat komp do servisu za 500 bez daně, kde mi řeknou abych vyměnil desku, kterou s trochou štěstí seženu za litr a drobný..s tím zdrojem si to, jak bude čas, můžu otestovat taky sám

jo a chybovou hlášku si neopíšu, páč modrá obrazovka zmizela po pár sekundách a nastala tma..

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Hurvajz: Radši svěřím věc, které nerozumím odborníkům. Za pětikilo mám detekci závady a jistotu, že tahle komponenta je opravdu vadná. ;)

Přijde mi to, ajko bych si doma bez jakýchkoliv věcí bastlil na koleně motor, taky bych nadělal víc škody než užitku a ve výsledku by mě to vyšlo mnohem dráž. :roker

[upravil dne 29/9/09 peugeot09]

By mě zajímalo kde ti udělají detekci závady na PC za 500,- já bych za 500 toho kompa tak akorát zapnul a řekl bych že nejde:D , pro ten servis je nejlepší nic nedetekovat protože tím ztratí akorát spoustu drahého času kterej mužou využít hned k vyměně poloviny věcí v kompu, tak jako v autoservise, všude je to stejný;) Všechno se jen mění, pokud chceš opravovat tak musíš sám

Jinak pokud ti servis vymění střeva v kompu hned, tak jednak vyděláš tím že nebudeš platit za tu diagnostiku a následnou vyměnu stejně podstoupíš a pak budeš mít na nové věci záruku tři roky, což na ty opravený bohužel nemáš

[upravil dne 29/9/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

tak vzhledem k tomu, že budu asi nucen pořídit novou desku, narazil jsem na následující dvě zajímavé za slušnou cenu s půlroční zárukou..pomozte mi pls rozlousknout, kterou zvolit

MSI K8N Neo4 vs. Epox EP-9NPA+Ultra

- obojí chipset nForce4 Ultra

Odesláno

Musis opravdu kupovat desku ?

Zalezi, co je deda za IT maniaka, ale ako levnejsi moznost by mi prislo hodit tam nejakej 80 GB IDE disk, ktery na inzerat zezenes za par sto korun...

Mozna i 40 tka by stacila.

Verim, ze deda neni vasnivej \"downloader\" a kapacita disku by mu stacila. Taki si myslim, ze pokud to je AMD socket 939, ze to mozno ma este SATA 1, coz pre dedu by ani nepostrehl, jakej je rozdil v rychlosti ...

Ale jako chces :)

Pokud dosku menti, tak urcite MSI ... Nejlepe je, jak psal Qcko, ASUS... Kdyz ne Asus, tak vem MSI ... Solidni desky , ktere sou v pohode, za rozumnou cenu jeste mohou byt treba Gigabite ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...