Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dnes odpoledne jsem chtel odjet , zapnu klicek, zadam kod, nazhavim motor se toci ale ne a ne naskocit... Vcera jsem vecer normlane dojel a dneska uz to nechytlo. Musim dodat ze jsem ted v NOrsku a v jednom kuse prsi, pres noc se ochladilo z 15 na 5 stupnu, ale predtim jsem nemel sebemensi problem, startovalo to vzdy okamzite. Filtry a olej meneny pred cestou. Chchi se zeptat jak mam postupovat pri zjistovani zavady, jsem v tomto cekem lajk a nemam tady na severu moc naradi a servis ja k si domyslite je nehorazne drahy... dekuji vsem za sebemenis rady... Hadam ze asi roztalcet to nema smysl ze..? Jinak nafty je tam minimum ,ale rezerva jen sem tam blikla, leda ze by byla v nadrzi ejaka vysrazena voda..?

Odesláno

nezavidim ale neboj nič niekto isto pride na pomoc ja sa moc dieslom nerozumim ale ak to toči baterka je ok, tak dodavka paliva, immobilizer ??? počkaj kym daky odbornik ta najde prip. skus v sekcii servis

Odesláno

Čau.Jestli ti můžu poradit,zkus se podívat na elektromagnetický ventil na vstřikovacím čerpadle,jestli při zapnutí klíčku /zapalování/ jde do něj proud,případně jej zkus vyšroubovat a vyčistit.Mohlo by to být tím.Přeju ti,ať se ti to podaří vyřešit.

Odesláno

nemohl bys tady pls hodit foto, nebo popis jak ten elktromag. ventil vypada..? nikdy jsem jej na cerpadle nehledal.. jinak nema nekdo z vas jeste napad kde by mohla byt zatecena voda (co je slabym mistem 1.9 dieselu bez turba)...den predtim jsem s tim jel v poradnem severskem lijaku..:-( pripadne na jake cisla pojistek se podivat....dekuju za kazdou radu..

Odesláno

najpr pozri či ti dochádza naftado filtra aj čerpadla vidno na hadičkách prípadne tou ručnou pumpou na hadičke dotlač .Ale ak ti už pri tých teplotách už žhavý tak pozri či máš funkčné žhaiče a to tak že odmontuješ kablik zo žhaiča a pomocným kablikom ktorý jeden koniec dáš na plus kontakt batérie a druhý len jemne na žhavič.Ak iskrý tak je dobrý ak nie vymeniť.Tak sprav všetky.Ak maš malo nafty tak daj pár litrov aj nejaké aditivum .Ak si zavzdušnil tak musíš poridne dlhšie točiť.Len abi si nemal upchatý palivoý filter.

Odesláno

tak už jsem ti nestihnul odpovědět,ale dostal jsi naprosto vyčerpávající návod od kolegů z fóra,kde ten el.ventil hledat.K vstřik.čerpadlu k němu jde jediný kabel.Myslím,že to bude tím a lehce jej najdeš.

Odesláno

Tak chalpi vcera jsem se nejprve vydal na mistni pumpu s kanistrem a dolil tam nejakou naftu..rezerva mi jeste nesvitila,ale preci jen pro jistotu..pri zbeznem ohledani motoru jsem jeste nasel odpojeny konektor ze zadni strany palivoveho filtru-3 kontakty(netusim k cemu to slouzi). Po napumpovani motor asi na po 5te naskocil ,by ljsme stastny myslel jsem si ze tam bylo opravdu jen malo nafty...vecer jsem mel jeste nejake popojizdeni a startovalo to vyborne.Rano jsem prisel k autu a opet jsem nenastartoval-porad toci a uz jakoby chytal ale porad nic..... Nepomohlo ani napumpovani \"balonkem\" u privodu nafty...Na severu porad prsi takze cekam az prestane a zatim sbiram informace... Chci se tedy zeptat zda si porad myslite(na zaklade teto zkusneosti) ze tu muze byt ten el.mag ventil..?Jestli ano, tak jakym zpusobem jej promerit,abych zjistil zda je dobry..? Nebo to muze byt tema zhavicema....? je mozne aby jich odeslo uplne vice najednou..? Na starem p405 vzdy odesel 1-2 a motor se musel dele tocit nez nastartoval,ale nastartoval.. Jinak na filtr jsem menil pred cestou v CR-tudiz pred 2500km.. vazim si vsech dosavadnich rad, preci jen bych se jako student rad vyhnul mistni drahote servisu,ktera je nepredstavitelna... Jinak je tady tak 5st. ale jak uz jsme zminil hrozne vlhko...takze kdovi kde vtekla voda..

Odesláno

Na klasickým dieslu moc elektriky není.

Ten ventil by šel odzkoušet tak, že ne něj přivedeš stálejch 12V (od baterky). Původní drát odpojíš. A zkusíš nastartovat. Samozřejmě v době kdy nejde nastartovat. Pokud to půjde tak je problém v elektrice a pokud ne tak se třeba zasekává (zkusit poklepat).

Odesláno

ten el.ventil pokud funguje,v momentě zapnutí klíčku /rozsvícené kontrolky/ cvakne,tzn.,že otevře ve vstřikovacím čerpadle přívod nafty.Když ti někdo párkrát zapne klíček zapalování /ale pozor na zařazenou rychlost!/ a šáhneš na něj,nebo k němu dáš ucho,tak to cvaknutí uslyšíš.Samozřejmě zkontroluj i žhavící svíčky,jsou-li všechny funkční.Někdy stačí jedna co nefunguje a může být při startu problém

Odesláno

z

dravím.ak je malo nafty a je dosť chladno a výsoká vlhkosť tak sa vyzraža voda do nadrze tiež nepochopím že až také mnosto ale spolu s glicerínom z nafty spravý dosť hustu masu čo upchá palivový filtér ale v tvojom prípade to tak nieje.ináč kolega mi hooril ze ak povolíš privod k streku a niekto da pozor či pri pretočení vitečie nafta tak palivo dava.potom bi to mohli biť aj streky.

Odesláno

Tak dnes jsem vychytal asi 15 min chvilku kdy nelilo, tak jsem se pokousel najit elektromag. rele na cerpadle...pokud se nemylim nasel jsem k nemu konektor ,zkousel jsem ho vytahnout- nepodarilo se....opet jem vytahl kontektor ze zadni strany palivoveho filtru, vratil zpet a napumpoval \"balonkem\" naftu a ejhle motor naskocil...tak uz fakt nevim ... uvidime rano jestli se mu bude chtii...byl jsme sam tak jsem poslouchal cvaknuti jen z mista ridice ,ale cvaknuti po otoceni klicku bylo slysitlene (pokud to bylo to rele), za tepla motor startoval ihned...tak nevim,napada me ze je to cele nejaka podivna nahoda,nebo spojitost s temi kontakty nebo klesa hladina nafty(nevim v dusledku ceho)-ale vcera pri nepodarenem startovani jsem take pumpoval a nic... o dasli postreh se podelim zitra....zatim jeste jendou diky za rady!

Odesláno

Tak opet se to opakovalo, dnes vecer se mi nastartovat nepodarilo,byla uz tma,takze jsem jen zkusil dopumpovat balonkem naftu a nic..nicmene veim ze po vetsim napumpovani byto mozna chytlo...myslim tedy ze je problem v nafte....ze jeji hladina klesa a neni ji dostatek pro start..ale ci mto muze byt netusim...? nemate nekdo obdobnou zkusenost..? Dekuji

Odesláno

tak nevím,ale je to pořád dokola.Na té 1,9 D není nic tak složitého.Je prostě potřeba zkontrolovat funkčnost žhavících svíček,elmg. ventilu,případně jde-li nafta ke vstřikovacímu čerpadlu a to je myslím vše.

Odesláno

Ještě někde může být na palivovém potrubí netěsnost (zpuchřelá hadice apod.) a díky tomu padá nafta z5 do nádrže a pak se musí napumpovat dokud není balónek tvrdej (natlakovanej okruh nafty).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...