zborda Odesláno 26. září 2009 Odesláno 26. září 2009 Vím že už se tu toho napsalo dost,projel jsem co se dalo,ale už je v tom pěkný guláš,jenom samé domněnky atd.. Prosím o seriozní zkušenosti s odstraněním fapu,kde se a kdo to provádí,jak se auto po odstranění chová atd...Měl jsem Peugeota 307 1.6Hdi-80kw,r.v.2005 (nový model)ted jsem si pořídil to samé ale 2007 se stejným motorem ,ale bohužel s Fapem a jediný rozdíl je v tom že je skoro o 1 litr větší spotřeba,máte taky takové zkušenosti?? Citovat
nikol Odesláno 26. září 2009 Odesláno 26. září 2009 A proč jsi kupoval to same,ale jen o dva roky novější? Citovat
sekaj Odesláno 26. září 2009 Odesláno 26. září 2009 Tak já sem šel (i když jsem ještě nemusel,ale pro klid duše a s preventivních důvodů) do toho s \"Karelr77\".Ve výkonu nějak nepociťuji změnu,auto se chová cca. stejně.Ani spotřeba nějak vyditelně neklesla.Jel jsem Chorvatsko a oproti loňsku spotřeba při zhruba stejném stylu jízdy klesla o 4dcl na 100km.Ale to připisuji,letos koupeným Michelin Energy Saverkám. Citovat
wojtěch Odesláno 26. září 2009 Odesláno 26. září 2009 v bystřici n.P. mi ho odstranili mám 2.0hdi 79kw a okamžitě mi spotřeba klesla o necelý litr. a začalo to tahat od nižších otáček. Citovat
ado7980 Odesláno 27. září 2009 Odesláno 27. září 2009 Ahojte, vie mi niekto poradit ako zistim ci mam FAP odstraneny??? Kupoval som ho pred 4 mesiacmi, nedavno som bol na diagnostike deaktivovat denne svietenie a pozeral mi aj ostatne veci, ohladne FAP mi povedal ze ho mam jak novy ze ukazoval vynikajuce hodnoty cez diagnostiku a aditiva mam vraj dost. Lenze vcera som kukal pod auto na nadrzku na aditivum a mam dojem ze je uplne prazdna, ked na nu zatukam duto sa ozyva a za druhe je biela cize ak by tam bolo nejake aditivum tak by to presvitalo. Z tohto dovodu zacinam uvazovat ze ak nemam aditivum a nic mi nesignalizuje a k tomu podla diagnostiky mam FAP jak novy a to bez pouzivania aditiva tak tomu sa moc neda verit. Ako by som to mohol zistit ci predchadzajuci majitel ten FAP nedal odstranit? Bez toho aby som nemusel rozoberat cele FAPko. Citovat
janou Odesláno 27. září 2009 Odesláno 27. září 2009 Na diagnostike vie vyčítať množstvo aditíva . Pokiaľ je vyradený Fap , ukazuje stále rovnakú hodnotu ,aj Km od poslednej regeneracie sa najak nelíši. Citovat
ado7980 Odesláno 27. září 2009 Odesláno 27. září 2009 Na diagnostike vraj nevie vycitat presnu hladinu aditiva, vraj len minimalnu hladinu alebo maximalnu a vraj som nemal ani jednu tak neviem ale proste pri pohlade na tu nadrzku vypada prazdna. A taktiez som na tej nadrzke nevedel najst otvor kade sa dolieva aditivum. Nevedel by mi niekto sem hodit foto kde je ten vrchnak na nadrzke kade sa to ma dolievat. Citovat
siskin Odesláno 27. září 2009 Odesláno 27. září 2009 ja som hladinu kontroloval pomocov baterky na svietenie. Ked sa trosku zotmie tak ju priloz ku nadrzke a zasviet (uplne ju opri o nadrzku). Budes pekne vidiet po kade mas hladinu. Citovat
sekaj Odesláno 27. září 2009 Odesláno 27. září 2009 Pokud maš FAP venku,diagnostika by ti hlásila 2 stálý hlášky \"chyba aditivování\".Nevim přesně text té hlášky,ale je to okolo toho aditivování.Bez těhto chybových hlášek (a to mi potvrdili i v Peugeot servisu) nejde FAP vyřadit. [upravil dne 27.9.2009 sekaj] Citovat
zborda Odesláno 28. září 2009 Autor Odesláno 28. září 2009 hoši zase se tu řeší uplně něco jiného,než proč bylo založeno vlákno:blablabla Citovat
ado7980 Odesláno 28. září 2009 Odesláno 28. září 2009 Ako nazov tematu je odstranenie FAP a vsetky prispevky s tym suvisia... treba len citat a zamysliet sa nad tym Citovat
janou Odesláno 28. září 2009 Odesláno 28. září 2009 Cca 40 000Km vyčítavam na diagnostike 3 l , žiadnu hlášku nevypisuje. Aditivum som nedolieval . Predpokladám že Fap je vyradený už z Francie.Po kúpe som musel meniť dva vstrekovače ,auto hodne dymilo- preto asi to vyradenie Fapu (predpokladám ,že bol upchatý) Myslím si ,že to bolo robené pre spojazdnenie auta na predaj. Predpokladám že vymenili soft rj motora bez fapu .Pokiaľ len vyradili Fap a prehrali soft nestálo to skoro nič. Keď by to chceli dávať do kopy ako s patrí - dva vstrekovače ,fap, práca, aditivum minimalne 1500E. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.