Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jezdim na Total 7000 spokojene uz pres 320 000km s vymennyma lhutama 15 000km, nevim co proti ni mas ? vykonnostni specifikaci splnuje, splnuje specifikace Peugeot, viskozitni specifikace 10W40 pro nase podnebi zcela postacuje, je doporucena Peugeotem, na netu sezenu 5L do 600Kc, takze vymena oleje me prijde s filtrem na 700Kc

Navic z chemickych analyz vychazi Total jako velmi odolny olej vuci starnuti ( na rozdil napr. od predrazeneho Castrolu, kterej se opotrebovava daleko vic)

Odesláno

no jo , ty mas rok 03 a taky uplne jinej motor, my co mame 13 let stary auto z roku 96 to mame jinak :D ale jinak podle serviceboxu muzes i ty lejt tech 10W40, 15W40 je u tebe zakazano

Odesláno

Doporučená maziva se dají vyčíst zde:: http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/donnees/406/ed01-02/lg_cs_cz/htm/index_24_25_406-tc-ed01-2002.htm

Použitelný je jakýkoli olej s uvedenou specifikací ACEA A3, API SH/SJ a vyšší, SAE mi přijde vhodné 10W-40, 5W-40, 0W-40.

Vzhledem ke (konstrukčnímu) stáří motoru, který má už něco za sebou bych to ale nepřeháněl. Obzvláště pokud nevíš jaký olej byl dosud používán a jak dlouho v autě jezdil.

Já po koupi letos v červenci nasadil (víceméně náhodně) Valvoline Durablend 10W-40 API SL/CF, ACEA A3/ B4-04. Z motoru mi vytekla hustá černá smrdutá hrůza, takže na proplachové kilometry je olej z dolní části kvalitového a cenového spektra ideální.

Jinak nalil jsem 4 litry a zatím to stačí (1761ccm s klimatizací a žlutou měrkou by měl mít 4,5 litru), vypouštěl jsem na nájezdech, lepší poloha pro vytečení už není.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...