Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tento víkend jsem narazil na hodně nepříjemný problém.

Před začátkem trasy jsem načepoval benzín u jednoho nejmenovaného obchodního řetězce. Jel jsem trasu 200km téměř problému (cca dvakrát se mi pozdávalo, že se auto více třepe), poté jsem na cca 10minut vypl motor a pak začaly problémy. Motor nastartoval-ale trvalo to déle cca 4 sec., ale hnedka jsem zpozoroval, že šíleně začal kolísat volnoběh-ručička skákala z 1000 na 300 a zpět a po chvíli samo chcíplo. Nepomohlo ani pokus o přidání plynu-nedalo se dostat nad 2500ot (při neutrálu). Při opětovném pokusu zase nastartoval, a po chvíli opět chcípl-vždycky kolísaly otáčky. Poté vždy po nastartování motor ihned zhasl. S autem jsme byli nuceni sjet z kopce a zpátky do kopce na tažném laně. Poté jsem ještě zkusil nastartovat a zase ihned zhaslo.

Na druhý den jsem se potřeboval dostat zpět domů a auto po cca 3sec. naskočilo a já s ním jel zase zpět trasu 200km-naprosto bez problému.

Do této doby se mi nikdy nic podobného nestalo, někdy se stane, že auto se nastartuje až po 4sec, ale většinou chytne ihned po otočení klíčkem.

Má otázka zní, zda se někdo s něčím podobným už setkal a čím bych mohl eventuélně začít.

Nejprve jsem to tipoval na palivo, ale když druhý den normálně naskočilo a jelo, tak se mi tato možnost spíše nezdá moc pravděpodobná. Co myslíte, mohlo by to býti svíčkama? Měli by tam být Bosch cca 6 měsíců staré.

Peugeot 206, 1.1 44kW, 2001

Děkuji všem za jakékoliv tipy.

edit: Zádná kontrolka indikující chyby se nerozesvítila ani nerozblikala, palubní PC nemám.

[upravil dne 20/9/09 Piro]

[upravil dne 20/9/09 Piro]

[upravil dne 11/10/09 Piro]

Odesláno

Me to delali svicky,auto po nastartovani chytlo,ale hned chciplo a nebo to zustalo vyset na 3000 otackach a nekdy svitila i kontrolka diagnostiky-vymenil jsem svicky a je klid tak treba to bude tim...

Odesláno

Takže počítáte, že by to nemělo býti nic vážnějšího? Svíčky určitě vyměním, jen už mi pomalu dochází fantazie, kde čepovat kvalitní benzín (bylo-li to ním) :(

Odesláno

taktiez mi zdochinal za jazdy, sice za trochu inych podmienok ale predsa.. a vtedy som mal pocit ze je to benzinom co som natankoval na jednej benzinke, lebo akonahle ho uz bolo len minimum a dotankoval som na inej, tak to uz nerobilo.. len ci to bolo naozaj tym, neviem doteraz.. ma to uz potom netrapilo, ked to nerobilo :)

Odesláno

Ak to jeden deň robí a druhý nie, v benzíne to nebude. Už sa nám vonku ochladzuje a tak studené rána môžu spôsobiť nejaký ten kondenz na elektrike a to hlavne v konektoroch, treba prestreknúť konektory okolo zapalovania a malo by to šlapať celú zimu. Ale aj tak odporúčam raz za pol roka zobrať plnú nádrž V-POWERu na SHELLke, prečisí Vám motor a to hlavne teraz pred zimou.

Odesláno

No neviem ci je dobre tankovat raz za polroka V-Power. Ja ho tankujem stale som max. spokojny. Ale ak niekto jazdi na \"vodu\" a naraz nacapuje V-Power moze mu to uvonit necistoty v hlave a hrozi zadretie motora.

Odesláno

Ahoj jestli budeš vyměnovat svíčky tak tam nedávej BOSH jsou to špatné svíčky. Já doporučuji NGK japonské svíčky žádný problém s nimi nikdy nebyl, ale skusil bych zajet na diagnostiku třeba ti něco ukáže. Mě naposledy ukázala lambda sondu. auto za jízdy přestalo táhnout házel volnoběh a nešlo stím jet moc rychle a pak to bylo zase chvilku v pohodě a pak se to opakovalo. také mám 206 1.1i 44Kw 2000

• O 2 týdny později...
Odesláno

Rozhodl jsem se posledovat chování auta a nechal jsem jej bez jakékoliv výměny, ve snaze zjistit skutečnou příčinu. A výsledek? Od doby kdy se závada projevila jsem ujel cca 800km a vše je k dnešnímu dni v naprostém pořádku.

Byl mi doporučen víceoktanový benzín od Shellu, tak ho asi zkusím...uvidíme. (prostě mám docela problém, kde vlastně načepovat slušný benzín).

Odesláno

No neviem ale viac oktanovy je len V-POWER tak na zaciatok by si skor to mal pomiesat s nejakym menej kvalitnym benzinom. Vsak aj ked zadries motor mas nastatie len 1,1 . Tieto motory maju vyberatelne vlozky. S obsahom nad 1,6 by si musel menit cely blok.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj moje přitelkyně si koupila na ponzim 206cc 1.8 80KW benzín a asi před 1měsicem kdy byly ty silný mrazi normalně přišla k autu asi po 4dnech a startuje a nic nikdo nevěděl co stym no tak sem ho odtahl a dal do garaže a druhej den sem koupil aditivu do benzinu a dal sem ho tam a normalně nastartoval tak sem si řek asi dobrý a za 1tyden to stejný no koupil sem zase a nalil sem tam celou flašku a doplnil palivo do plna a najel 100km a zatim dobrý je to zatim tyden napište jestly ste to už někdo zažil dik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...